Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018

Κουτσούμπας: Πλήρης διερεύνηση και απόδοση ευθυνών χωρίς αυταπάτες περί δήθεν «κάθαρσης

Η «ευνοϊκή συγκυρία» για την επίλυση του «σκοπιανού» «αφορά την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, τον Ιούλιο, καθώς και τα συμφέροντα ελληνικών επιχειρήσεων λόγω των επενδύσεων τους στα Σκόπια» επισημαίνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Documento», προσθέτοντας «η κυβέρνηση επείγεται να λύσει το «σκοπιανό», στην πραγματικότητα να προωθήσει τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ τα έχουν σπάσει με την Τουρκία και θέλουν να αποσπάσουν χώρες από την επιρροή της Ρωσίας».

«Με δυο λόγια, την «εργολαβία» των ΗΠΑ στα Βαλκάνια την έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτό ακριβώς λέει και ο πρέσβης των ΗΠΑ όταν χαρακτηρίζει την κυβέρνηση “μεντεσέ”» προσθέτει χαρακτηριστικά.
Είπε ότι δεν χρειάζεται σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αλλά σε περίπτωση που θα πραγματοποιηθεί, το ΚΚΕ θα πάει και θα καταθέσει τις θέσεις του, «ενημερώνοντας πλατιά τον ελληνικό λαό».
Επισήμανε ότι «συμφωνία που θα προβλέπει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και γενικές «υποσχέσεις» για απάλειψη αλυτρωτικών διαθέσεων μιας και οι απαραίτητες αλλαγές στο Σύνταγμα της πΓΔΜ παραπέμπονται στο απώτερο μέλλον δεν αποτελεί λύση» ενώ ομοίως «δεν μπορεί να υπάρξει λύση προς όφελος των δύο λαών και των λαών της Βαλκανικής στο έδαφος των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, οι οποίοι περιλαμβάνουν την άμεση ένταξη της πΓΔΜ σε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό οργανισμό».
«Το ΚΚΕ μια τέτοια συμφωνία δεν θα την ψηφίσει στη Βουλή» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.
Ερωτηθείς πως κρίνει την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο απάντησε ότι το συλλαλητήριο της Αθήνας, όπως και εκείνο της Θεσσαλονίκης «τόσο από την άποψη των διοργανωτών, όσο και από την άποψη των ομιλιών, των συνθημάτων και του περιεχομένου εκθείαζε τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλεία, έδινε άλλοθι στον σκοταδισμό, τον φασισμό και τον ναζισμό, καλλιεργούσε τον αλυτρωτισμό σε βάρος γειτονικών λαών, έριχνε νερό στο μύλο του αποπροσανατολισμού του λαού με την ονοματολογία και αποσιωπούσε τα κεντρικά προβλήματα της διαπραγμάτευσης».
Ως προς το ενδεχόμενο αλλαγών προς όφελος του λαού έστω και με «τυπική έξοδο» από το μνημόνιο, αφού επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει ψηφίσει μέτρα για μετά το 2019, και συνυπολογίζοντας και την μόνιμη επιτροπεία της ΕΕ, «τα μνημόνια διαρκείας για όλα τα κράτη», τότε «ούτε για τυπική, ούτε για πραγματική έξοδο από το μνημόνιο δεν θα μπορούμε να μιλάμε».
Είπε ότι ο λαός πρέπει να προσπεράσει τις παγίδες που του στήνουν το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματά του, να απορρίψει τα «παραμύθια της κυβέρνησης που βαφτίζει δίκαιη την ανάπτυξη της κερδοφορίας των καπιταλιστών» και εάν αποφασίσει να κάνει πράξη το δίκιο του με δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία «μπορεί να υπάρξει πραγματική και ριζική οικονομική και κοινωνική ανατροπή».
Αναφορικά με τις εκλογές σημείωσε ότι το διαφορετικό σηματοδοτεί η συμπόρευση με το ΚΚΕ και όχι η παραμονή στο ίδιο σημείο όσων απογοητεύθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ή το «να κοιτάνε προς τα πίσω, στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».
Ερωτηθείς, σχετικά, απάντησε ότι η «ονομαζόμενη κεντροαριστερά του ΠΑΣΟΚ» προορίζεται για τον ρόλο του κόμματος-μπαλαντέρ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που θα συμπληρώνει ένα κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας με κορμό τον ένα ή τον άλλο πόλο.
Πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis - Δεν έχουμε αυταπάτες για κάθαρση
Για την υπόθεση Novartis είπε ότι το ΚΚΕ ζήτησε, όπως κάνει πάντα για τις αντίστοιχες υποθέσεις, πλήρη διερεύνησή της και απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν, χωρίς να καλλιεργεί αυταπάτες «περί δήθεν κάθαρσης όταν και στο χώρο του φαρμάκου κουμάντο κάνουν τα μονοπωλιακά συμφέροντα» και χωρίς συμμετοχή σε παιχνίδια αποπροσανατολισμού.
Αναφορικά με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει ζητήσει την αλλαγή του άρθρου 86 για την ποινική ευθύνη υπουργών, προτείνοντας είτε να περιοριστεί είτε να φύγει τελείως η αρμοδιότητα από την Βουλή και να ακολουθείται η κανονική διαδικασία, όπως στους υπόλοιπους πολίτες.
Ερωτηθείς, τέλος, τι είναι αυτό που κάνει σύγχρονο το μήνυμα του ΚΚΕ στην σημερινή πραγματικότητα, απάντησε πως το μήνυμα συμπυκνώνεται στη θέση «να μπορεί να απολαμβάνει όλος ο εργαζόμενος λαός τον πλούτο που παράγει με πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, συμμετοχή στην άσκηση και τον έλεγχο της εξουσίας», ενώ «αυτό εμποδίζεται από το σάπιο και διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα που αναπαράγει μόνο οικονομικές κρίσεις και ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

http://tvxs.gr/news/ellada/koytsoympas-pliris-diereynisi-kai-apodosi-eythynon-xoris-aytapates-peri-dithen-katharsis


2 σχόλια:

 1. Χαιρετώ!


  Μπορεί το ΚΚΕ να κατέχει ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ-ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΥ μπορεί Το ΚΚΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΝΑ στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανάλυση Του.... Αλλά ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΌΜΩΣ!!!
  ΤΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ "ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ" ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ/ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!!! ΤΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ "ΚΛΕΙΔΙΑ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ"!!!
  Μήπως Έχει "Κοσμοφοβεία";;; ή η ΒΑΡΚΙΖΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥΣ;;; ΚΑΙ ως γνωστόν ο "ΦΟΒΟΣ" ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Ψυχή τε και Πνεύματι και Σώματι!!!

  Χαιρετώ ξανά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Υπόθεση NOVARTIS Από μια "Αλλη" Ματιά! (Συμπεμπυκνωμένα)

  Αυτή η Υπηρεσία ΔΙΩΞΕΙΣ των ΗΠΑ έχουν ΏΣ βασικό Σκοπό Το "ΟικονομικοΠολιτικό"!

  Ότι οι "Δωροδοκίες" στην ιδιαίτερα σημερινή εποχή είναι "Μοχλός" Οικονομικού Ανταγωνισμού στην Καπιταλιστική Ζούγκλα! Επίσης υπάρχουν και "Μορφές" "Δωροδοκιών" και σε κομματικό/πολιτικό επίπεδο!

  Αυτές ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΕΣ "ΔΩΡΟΔΟΚΙΩΝ" εισήχθησαν κατά κόρων μετά τον Β'Παγκοσμίου Πολέμου από την ... ΗΠΑ! Τόσο ΤΩΝ "Οικονομικών" όσο και ΤΩΝ "Κομμάτων/Πολιτικών"! Ιδιαίτερα οι "Δωροδοκίες Κομμάτων/Πολιτικών" μεταφραζώντουσαν ΑΠΛΑ ΣΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ (όπως Ελλάδα/Χιλή και σε "Τριτοκοσμικές" Χώρες!)!

  Σήμερα εκ των πραγμάτων Των Συγκοινωνούντων Δοχείων Του ΚαπιταλιστικοΙμπεριαλιστικού Κεφαλαίου (=Χρηματηστήρια) τα Υπερεθνικά Μονοπώλια "πέζουν" ο ένας στην έδρα του άλλου (κατά Τόπους Χρηματηστήρια)! Πάνω Σαυτά τα "Παιχνίδια" Σήμερα ο "Κεντρικός Διαιτητής" Είναι Το Dollar! "Περίεργο" ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΓΓΕΝΗΣ και ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΥΛΕΣ στα Διεθνοί Χρηματηστήρια υπολογίζωνται σε Dollars (Πετρέλαιο/Χρυσός/Μέταλλα)!
  "Πρόσφατα" π.χ. ο Οικονομικός Πόλεμος των ΗΠΑ ενάντια σε Γερμανικές Αυτοκινηβιομηχανίες με Τρομερά Προστίματα τόσο για "Δωροδοκίες" Χρημάτων όσο και για ... "Αλλοίωση" Λογισμικού για τους ρύπους καυσαερίων!

  Και το Αξιοσημείωτο Εδώ Είναι ότι Το ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΊΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ για να ΜΗΝ Χάσουν όχι μόνο την Αμερικάνικη Αγορά αλλά και Την ... ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ!

  Τώρα Στα Δικά μας! Η Χώρα μας δεν παράγει Ούτε Κοπανιστό Αερά! Άρα ΔΕΝ είναι Παγκόσμιος Ανταγωνιστής του Dollar! Αλλά η Χώρα Μας Έχει ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ!!! ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΣΕ ΚΛΑΣΙΚΗ/ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ (Άλλωστε οι Ρωμαίοι δια μέσου της Ελλάδος Ελέγχαν όλη την Μεσόγειο Αφρική Ασία Μέση Ανατολή!)! Και Επειδή στα Πλαίσια Τόσο ΤΩΝ Δρόμων Των Οικονομικών Πολέμων (ως Προπαίδεια Γενικού Πολέμου) όσο και της Σταθερότητας ΤΩΝ Αυτών Δρόμων θέλουν ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΩΝ (ΗΠΑ)! Η "Πατριωτική" ΔΕΞΙΑ* στην Χώρα μας ΌΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΛΥΦΕ σαν Σκυλάκι τα Χέρια Των Εργοδοτών Της (Αποικιοκρατών Αγγλοαμερικάνων/β.λ. Κύπρος) ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΤΗΣ Ψέγματα/Ιχνοστοιχεία Εθνισμού/Πατριωτισμού βασισμένα ΌΜΩΣ ΣΤΟΝ ... ΑΝΤΙΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ! Σήμερα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ και άρα Είναι Επικίνδυνα τα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΨΕΓΜΑΤΑ/ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!

  ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ!!!

  Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παίζει ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΡΟΛΟ (Μόνο που δεν το ξέρει ο κύρ. Χαμμένος!!!)! Κάτω από την Νεοεποχήτικη Γκαιμπελική Συνθηματολογία "Πρώτη Φορά Αριστερά" (που ΔΕΝ Έχουν ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ένεκα και του Εθνομηδενισμού Τους) Συνεχίζουν το Λογισμικό του Γιωργάκη Π.! Μνημόνια for ever min. 2121 year!
  Και Επειδή Δεν Υπάρχει κανένας κίνδυνος Σαυτήν την Επιβολή Των ΗΠΑ στην Χώρα μας (β.λ. όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ούτε και από Την "Επαναστατική Γυμναστική" Του ΚΚΕ θέλουν να ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ τα Σκυλάκια Τους της "Πατριωτικής ΔΕΞΙΑΣ*"!!! ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΣ!!! (Οι Μόνοι που τα ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΕΙΤΑΝΕ ΟΙ ΗΠΑ/ΣΥΡΙΖΑ/ΜΚΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΜΑΤΟΥΣ και ΏΣ Επιβεβαίωση - ΔΙΚΗ ΜΑΣ - ΤΟ ... ΚΚΕ της Βάρκιζας!!!)!


  Φίλοι της "Πατριωτική ΔΕΞΙΑΣ" σαν τα Κουταβάκια Σας Ρίξαν Τα μέχρι χθες Αφεντικά Σας στην Λούμπα/CIA/NOVARTIS και Σας Διαπομπεύουν για να Σας Διαλύσουν Στα Μάτια Του Ελληνικού Λαού (δεν μπορεί να κάνατε μώκο από το 1945 μέχρι Σήμερα για το Όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και να ... Αλλάζετε ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!!!)!

  Ο Κύβος ερρίφθη από Τα Αφεντικά Σας (ΗΠΑ) για τον Τσίπρα και τον Νεοεποχήτικο Εθνομηδενισμό Της Χώρας Μας! Άλλωστε και Εσείς ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!!!  *Ο ΕλιτοΝαζιζοφασισμός Δεν Έχει Σχέση ΜΕ το Ελληνικό Πνεύμα Είναι Εχθρός Του Ελληνικού Εθνους και Κράτους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή