Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

(Μισοξύπνησε ο Μαρινάκης); Ερυθρόλευκος εμφύλιος

 Ερυθρόλευκος εμφύλιος


Με καζάνι που βράζει μοιάζει ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά διάγει τις χειρότερες ημέρες της επί εποχής Μαρινάκη και, με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται κυριολεκτικά σε ελεύθερη πτώση, το κλίμα είναι τεταμένο στην πλατεία Αλεξάνδρας (σ.σ.: εκεί βρίσκονται τα γραφεία του συλλόγου).

Οι διοικούντες την ομάδα του Πειραιά δείχνουν να βρίσκονται σε πανικό και έχουν βάλει στο στόχαστρό τους πρόσωπα αγαπητά στον σύλλογο, με τον εμφύλιο να φαίνεται να είναι προ των πυλών στο λιμάνιΗ μία αποτυχία του Ολυμπιακού διαδέχεται την άλλη. Έτσι, μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο και ο στόχος του πρωταθλήματος, έπειτα από τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα (την ήττα από την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και τις εκτός έδρας ισοπαλίες με Αστέρα και Ατρόμητο).

Η ομάδα δείχνει ότι δεν μπορεί και γι’ αυτό ευθύνονται οι λανθασμένες κινήσεις στην επιλογή προπονητών και στον σχεδιασμό του ρόστερ, που πλέον έχουν βγει για τα καλά στην επιφάνεια. 

Και μπορεί η διοίκηση του συλλόγου να επιχειρεί να κρύβει τα λάθη της κάτω από το… χαλί, ισχυριζόμενη 
ότι για τα πάντα φταίει η διαιτησία, ωστόσο για τον αγωνιστικό μαρασμό της ομάδας άπαντες πλέον έχουν αντιληφθεί ότι είναι μεγάλες οι ευθύνες που βαραίνουν τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού, δεδομένου ότι αυτοί παίρνουν τις τελικές αποφάσεις για τις τύχες των περυσινών πρωταθλητών Ελλάδας.

Οι διοικούντες την ομάδα του Πειραιά δείχνουν σε πανικό και σύμφωνα με δημοσίευμα έχουν βάλει στο στόχαστρό τους πρόσωπα αγαπητά στον σύλλογο, με τον εμφύλιο να φαίνεται να είναι προ των πυλών στο λιμάνι.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού είναι έξαλλη με τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη, γιατί αφήνει χωρίς έλεγχο τους διαιτητές, και με τον Σωκράτη Κόκκαλη, γιατί δεν «μαζεύει» τον «φίλο του» (σ.σ.: Θωμά Μητρόπουλο);

Και δεν το λέμε εμείς αυτό, αλλά έτσι αναφέρεται αυτολεξεί στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας «Πρωταθλητής», που έχει την ονομασία «Γαύρος».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το, φίλα προσκείμενο στον σύλλογο, έντυπο χαρακτηρίζει τον γιο του Α’ αντιπροέδρου της ερυθρόλευκης ΠΑΕ και γενικό γραμματέα της UEFA, καθώς και τον πρώην μεγαλομέτοχο της ομάδας, ως συνενόχους των «εχθρών του Ολυμπιακού».

Μάλιστα, αναφέρεται σε πρόσωπα που «κάθονται έξω από τα τείχη του Ολυμπιακού και λιθοβολούν την ομάδα μαζί με τους εχθρούς». 

Το κείμενο της εφημερίδας έχει ως εξής: 

* Στις δύσκολες ώρες που περνάει ο Ολυμπιακός, παίζει ρόλο πόσοι μένουν στα τείχη και φυλάνε τις πολεμίστρες, ενώ μετράει ιδιαίτερα και πόσοι από τους μέσα κάθονται απέξω και λιθοβολούν μαζί με τους εχθρούς!

* Στην Πλατεία Αλεξάνδρας προφανώς και κρατούν την ψυχραιμία τους σε αυτήν την άσχημη περίοδο που διανύει αγωνιστικά η ομάδα και επί τούτου θα φροντίσουν να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά αυτή η εικόνα.

* Παρά ταύτα, στη διοίκηση του Ολυμπιακού αισθάνονται πικρία και για τα όσα συμβαίνουν στη διαιτησία, στην εποχή της... κάθαρσης, υπό την ανοχή του ισχυρού άνδρα της ΟΥΕΦΑ, Θόδωρου Θεοδωρίδη από τη στιγμή μάλιστα που έχει την ευθύνη της «επιτήρησης» της ΕΠΟ του Γραμμένου.

*Όπως και δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι ένας εκ των πρωταγωνιστών της εις βάρος του Ολυμπιακού ιστορίας είναι ο Θ. Μητρόπουλος, επιστήθιος φίλος του Σωκράτη Κόκκαλη, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση από την πλευρά του άλλοτε προέδρου της πειραϊκής εταιρείας.
 http://www.zougla.gr/sports/podosfero/olimpiakos/article/eri8rolefkos-emfilios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου