Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Σε 36 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Μάριος Σεϊσίδης!!! Επιστρέφουν τα έκτακτα στρατοδικεία της μετεμφυλιακής εποχής;Στις 3 Απρίλη είχαμε ανάρτηση με τον τίτλο «Κ. Παπαδάκης: Οδηγούν το Μ. Σεϊσίδη σε δίκη για να εκδικηθούν στο πρόσωπό του την κατάρρευση του σεναρίου των "ληστών με τα μαύρα"».


Σήμερα με την απόφαση που έβγαλε η ανεξέλεγκτη δικαστική εξουσία όχι απλώς επιβεβαίωσε την εκτίμηση του συνηγόρου του νεαρού αντιεξουσιαστή αλλά έδειξε και το ποιο απάνθρωπο πρόσωπο της. Καταδίκασε τον Μάριο Σεϊσίδη (κατά συγχώνευση) σε 36 χρόνια κάθειρξη!!!

Παρακολουθώντας εδώ και χρόνια τις δικαστικές περιπέτειες που είχε, αλλά και την κτηνώδη αντιμετώπισή από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, ο Μ. Σεισίδης μπορούμε άνετα να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα.
Με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε βάρος του στην δικαστική ακροαματική διαδικασία μόνο έκτακτο στρατοδικείο της μετεμφυλιακής εποχής μπορούσε να καταδικάσει κάποιον και μάλιστα σε τέτοια ποινή. 
Τα όσα αντιμετώπισε από τις αστυνομικές αρχές. ο αντιεξουσιαστής, παραπέμπουν ευθέως στην αντιμετώπιση που είχαν από τους μπάτσους φυγόδικοι αντάρτες του ΔΣΕ όταν συλλαμβανόταν τα «πέτρινα χρόνια». 

Εχει απόλυτο δίκιο ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης να νιώθει σοκαρισμένος μ’ αυτή την δικαστική απόφαση.

Το παρακάτω ρεπορτάζ είναι της Αντας Ψαρρά και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της «ΕτΣ»:


Εξοντωτική απόφαση για τον Μάριο Σεϊσίδη

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη έδειξε το σκληρότερο της πρόσωπο αποδεικνύοντας ότι η αρχή της επιείκειας και μιας ισορροπημένης δικαστικής απόφασης ισχύει επιλεκτικά.

Ο Μάριος Σεϊσίδης καταδικάστηκε (κατά συγχώνευση) σε 36 χρόνια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της οδού Σόλωνος πριν από 11 χρόνια.

Δεν καταδικάστηκε όμως μόνο για την ένοπλη ληστεία για την οποία άλλωστε το μόνο στοιχείο που υπήρχε εναντίον του ήταν ένα δείγμα DNA στο αυτοκίνητο κι ενώ κανένας μάρτυρας δεν τον αναγνώρισε ούτε κατ' ελάχιστο.

Ο Μ. Σεϊσίδης καταδικάστηκε επίσης και για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας την ίδια στιγμή που ο κατηγορούμενος για την ίδια ληστεία Γ. Δημητράκης που συνελήφθη τότε βαριά τραυματισμένος, αθωώθηκε για τις δύο απόπειρες και καταδικάστηκε μόνο για απλή συνέργεια στην τρίτη (είχε τραυματιστεί ένας αστυνομικός).

Σήμερα έντεκα χρόνια μετά με βάση το αποτύπωμα και χωρίς απολύτως καμία μαρτυρία το δικαστήριο έκρινε ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε προβεί σε τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Σοκαρισμένος από τη συγκεκριμένη απόφαση ο συνήγορος του Μ. Σεισίδη δικηγόρος Κ. Παπαδάκης έκανε την εξής δήλωση:

"Η σημερινή καταδικαστική απόφαση για τον Μάριο Σεισίδη είναι αυθαίρετη, απόλυτα αναντίστοιχη με το ανύπαρκτο αποδεικτικό υλικό και σε επίπεδο ποινών εξοντωτική, πέρα από κάθε όριο.

Διερωτάται κανείς ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα εάν καταδικαζόταν και για τα άλλα εννέα κακουργήματα που είχαν αποδοθεί στους «ληστές με τα μαύρα», σενάριο που ακόμα και με τη σημερινή απόφαση κατέρρευσε πλήρως.

Το μήνυμα εκδικητικότητας και ταύτισης των κατασταλτικών μηχανισμών, αστυνομικών και δικαστικών είναι σαφές και διαλύει κάθε αντίθετη αυταπάτη".

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/04/36.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου