Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Στα ύψη τα κέρδη, στη φτωχοποίηση ο λαός.

κέρδη

Άλμα 973,7% στα κέρδη εμφάνισαν 15.771 επιχειρήσεις, πλην χρηματοπιστωτικού τομέα, παρά την κάμψη του τζίρου.

Ένας κύκλος μερικών χιλιάδων μεγάλων επιχειρήσεων είδε να εκτοξεύονται τα κέρδη του το 2015 εν μέσω φτωχοποίησης του λαού μας και παρά το μικρότερο συνολικό τζίρο.

Το γεγονός δεν πρέπει να θεωρηθεί παράδοξο διότι η υψηλή κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων στην σάρωση και το “λουκέτο” σειράς μικρότερων ή γενικώς των λιγότερο ανθεκτικών καθώς και στην τρομακτική συμπίεση του εργατικού κόστους με την κατάρρευση των μισθών, την εντατικοποίηση και τις απλήρωτες υπερωρίες, πράγματα που έχουν καταστήσει πραγματική ζούγκλα τον ιδιωτικό τομέα.
Έτος ορόσημο που σηματοδότησε την εντυπωσιακή επάνοδο στην κερδοφορία και το τέλος μιας παρατεταμένης περιόδου συσσώρευσης ζημιών αναδείχτηκε -σύμφωνα με μελέτη της ICAP- το 2015, με τα συνολικά προ φόρων κέρδη να φτάνουν στα 2,1 δισ. ευρώ έναντι 196 εκατ. ευρώ το 2014. Τα αποτελέσματα αυτά περιλαμβάνονται στη νέα έκδοση του τόμου «Η Ελλάδα σε Αριθμούς» της ICAP και προκύπτουν από την επεξεργασία των συγκεντρωτικών μεγεθών των 15.771 επιχειρήσεων, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται αυτές του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP, ο συνολικός κύκλος εργασιών του εν λόγω δείγματος μειώθηκε κατά 2,8% το 2015 σε σχέση με το 2014 και διαμορφώθηκε σε 128 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, υποχώρηση κατέγραψαν οι πωλήσεις σε πέντε από τους εννέα ευρύτερουςκλάδους του εταιρικού τομέα (εξαιρουμένου του χρηματοπιστωτικού). Την εντονότερη υποχώρηση κύκλου εργασιών εμφάνισαν ο τομέας της Μεταποίησης (-8,2%) και των Ορυχείων-Λατομείων (-5,8%). Αντίθετα, τέσσερις κλάδοι είχαν αυξημένες πωλήσεις το τελευταίο έτος, με την εντονότερη σχετικά αύξηση να προέρχεται από τους τομείς των Ξενοδοχείων-Εστιατορίων (4,1%) και της Γεωργίας-Αλιείας (3,1%).
Όσον αφορά τα συνολικά αποτελέσματα (ανεξαρτήτως επιμέρους κλάδου δραστηριότητας), παρά τη μικρή σχετικά υποχώρηση των συνολικών πωλήσεων, υπήρξε σημαντική περικοπή του κόστους πωλήσεων, γεγονός που είχε ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στο επίπεδο τουμικτού αποτελέσματος. Τα συνολικά μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 8,9%, ανερχόμενα σε 27,1 δισ. ευρώ το 2015, ενώ το σχετικό περιθώριο διευρύνθηκε σε 21,2% από 18,9% το προηγούμενο έτος. Συνέπεια της πορείας των μικτών κερδών ήταν η σημαντική άνοδος των καθαρών κερδών και μάλιστα το γεγονός ότι η πλειονότητα των εταιρειών του δείγματος (το 62,3%) ήταν κερδοφόρες το 2015.
http://www.iskra.gr/%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%8D%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%84%CF%89%CF%87%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CF%8C%CF%82/

1 σχόλιο:

 1. Τι Σκουζεις ρεεεε; Πρωί-Πρωί και με τέτοιες μέρες κατάνυξης και περισυλλογής;;!!

  Ρε ΜΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ "Ο Alex" ξέρεις τι θυμίζεις εσύ και το καλοπαιδο ο Κυριάκος;;

  Τον Καλό και τον Κακό Μπάτσο στο Κρατητήριο/Φυλακή στο ... Κατάστημα "Ελλάς"! Και προσποιείται και προσπαθείτε τον Υπόδικο/Κρατούμενο με το ΟνοματοΕπιθετο: Ελληνικό Λαό να του Αλλάξετε τα Φώτα ή καλύτερα να του σβησετε τα Φώτα! Να τον στείλετε στον δρόμο στην Οδο.....Αβύσσου!
  Να τον Εκμηδενισεται!

  Αυτός Είναι ο ρόλος που Σας βαλαν Ολους να παίζεται! Μονο που Αυτό Είναι Παιχνίδι Θανάτου!!!

  Η ερώτηση όμως παραμένει: Ποιός Είναι απο Εσάς τους Δύο ο Καλός και ποιος ο Κακός Μπάτσος;;;

  Διότι τους Θαλαμοφυλακες τους Σκοπούς τους Φυλακές και τους Αλλους Διαχειριστές του Κρατητηριου/Καταστήματος "Ελλάς" τους έχουμε εντοπίσει και ξέρουμε και γνωρίζουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή