Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Μαθητικό συλλαλητήριο: Βόμβες μολότοφ και πετροπόλεμος στο κέντρο της Αθήνας (pics&vids)




Πετροπόλεμος και μολότοφ το μεσημέρι της Δευτέρας (06/03), κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο μαθητικής πορείας.
Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου
Επεισόδια μικρής έκτασης προκλήθηκαν νωρίτερα όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων, που είχε αποσπαστεί από το μαθητικό συλλαλητήριο, έριξε πέντε βόμβες μολότoφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, έξω από τη Βουλή.
Οι διμοιρίες των ΜΑΤ απώθησαν τα άτομα αυτά και τα επεισόδια έληξαν.
Νωρίτερα, μαθητές είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, αντιδρώντας στην κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, στις συγχωνεύσεις σχολείων και τις απολύσεις καθηγητών, στα εξαντλητικά εξεταστικά συστήματα, στην παραπαιδεία, στο «άθλιο και άχρηστο πιστοποιητικό φοίτησης», στη μαθητεία και την υποχρεωτική απλήρωτη εργασία.
Οι περίπου 600-700 μαθητές ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή περνώντας από την Αιόλου και ανεβαίνοντας τη Σταδίου για να φτάσουν στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα να κλείνουν σταδιακά οι γύρω δρόμοι. 
Στο περιθώριο της πορείας, άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε χρηματαποστολή που βρισκόταν στη Βουκουρεστίου ενώ αντιεξουσιαστές πέταξαν στη συνέχεια μολότοφ και πέτρες στη Βουλή.
Λίγο αργότερα, οι μαθητές επέστρεψαν στα Προπύλαια -όπως και οι αντιεξουσιαστές- ενώ άνοιξαν και οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr


Read more: http://www.newsbomb.gr/bomb-tv/ellada/story/775231/ektakto-epeisodia-tora-sto-kentro-tis-athinas#ixzz4aiD6JHhN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου