Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Εξωφρενικό: Δικάζεται το μέλος της ΛΑΕ Ανδρέας Καραγιάννης για ανάρτησή του στο διαδίκτυο

Ανδρέας Καραγιάννης

Υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ειδήσεων στο διαδίκτυο
Ο αγωνιστής, μέλος της ΛΑΕ, Ανδρέας Καραγιάννης, δικάζεται στις 31 Μαρτίου στο μονομελέςπλημμελειοδικείο Αγρινίου, για κάλεσμα του σε συμμετοχή στους λαϊκούς αντιμνημονιακούς αγώνες, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το καλοκαίρι του 2013. Για το κάλεσμά του αυτό για παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, διώκεται ποινικά με βάση τις κατηγορίες, που θυμίζουν άλλες παλιότερες ανώμαλες πολιτικά εποχές, για “διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων” και για “πρόκληση σε αμοιβαία διχόνοια πολιτών”.

Ο Ανδρέας Καραγιάννης παραπέμφθηκε σε δίκη για την ανάρτησή του στο Facebook, αφού προηγήθηκε μία ημέρα πριν δημόσια προαναγγελία άσκησης ποινικής δίωξηςσε βάρος του από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου κι ενώ η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με ανακοίνωσή της ζητούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που τότε ήταν υποψήφιος βουλευτής του στην Αιτωλ/νία, να τον διαγράψει.
Απορίας άξιο είναι και πολιτικά καταδικαστέο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που τότε είχε καταγγείλει την ποινική δίωξή του και την απαράδεκτη εμπλοκή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε αυτήν,ΤΩΡΑ ΣΙΩΠΑ και ενώ είναι στην κυβέρνηση, ανέχεται ή ενθαρρύνει τέτοιες καταστάσεις. Το γεγονός της αποχώρησης του διωκόμενου αγωνιστή από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και η ένταξή του στην ΛΑΕ δεν δικαιολογεί τέτοιες εκδικητικές πρακτικέςαπό τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η ΛΑΕ με ανακοίνωσή της, ζητά την απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες του Ανδρέα Καραγιάννη και την αθώωσή του και καλεί επίσης σε αλληλεγγύη και συμπαράστασή του όλες τις συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες του Αγρινίου και της Αιτωλ/νίας. Η ISKRA θεωρεί υποχρέωση όλων των αριστερών και δημοκρατικών πολιτών να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών στοδιαδίκτυο χωρίς ποινικές διώξεις που καταλήγουν να είναι, επί της ουσίας, πολιτικές διώξεις με κατασκευασμένες κατηγορίες.
Οι μνημονιακές ποινικές – και στην ουσία – πολιτικές διώξεις δεν θα περάσουν.
Όχι στην ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων
http://www.iskra.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%81%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CE%B5/

1 σχόλιο:

  1. ΘΕΜΑ: Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (που η δολοφονία του έγινε από "Ελληνικό" χέρι!)!


    Ξεχώριζε όμως και για το πλούσιο (ΑρχαιοΕλληνικό) υβρεολόγιό του. Το 1823, έστειλε την εξής απάντηση στον Μαχμούτ Πασά (Σαν να λέμε σήμερα τους ντόπιους Λακέδες των Αποικιοκρατών): «Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί (Μνημόνιο κ. Αξιολογίσεις), λέγεις να προσκυνήσω (Να πληρώσουν οι Ελληνες). Κι εγώ, πασά (ΛακεΠρωθυπουργε) μου, ρώτησα τον Πούτζον (Πέος) μου τον ίδιον κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω (Να ΜΗΝ πληρώσουν οι Ελληνες) κι αν έρθεις κατ' επάνω μου (Με ΜΑΤ/ΜΕΑ κ. μισθοφόρους), ευθύς (σωστά) θα πολεμήσω (Θα Σας γά...σω!)».

    Αυτή ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΉΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ 21! ΣΑΥΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΕΙΣ ΑΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή