Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Το ΔΝΤ απαιτεί μονόδρομο στην εφαρμογή της συμφωνίας. ”Δικτατορία” σε όλo το μεγαλείο της

ΔΝΤ

Ο Jerry Riceεκπρόσωπους του ΔΝΤ, ”κάρφωσε’’ για άλλη μια φορά την κυβέρνηση ότι η ίδια έχει εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχει και μάλιστα χρηματοδοτικά, το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, παρά την αντίθετη εσωτερική δημαγωγία της.

Οι ίδιος εκπρόσωπους επεσήμανε κομψά αλλά πολύ ουσιαστικά το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις πλευρές, προκειμένου να επέλθει συμφωνία, ενώ ομολόγησε και αυτός, μετά τους Sapinκαι Schaeubleότι μόλις επέλθει συμφωνία, θα ζητηθεί και η δέσμευση επ’ αυτής της αντιπολίτευσης.
Μπορεί τώρα η ΝΔ να δείχνει ότι αρνείται μια τέτοια δέσμευση για να μην χρεωθεί στην πράξη το κόστος δυσβάσταχτων μέτρων αλλά είναι κάτι, πέρα από βέβαιον, ότι αν πιεστεί θα υποκύψει και σε κάθε περίπτωση είναι 100% βέβαιον ότι στην πράξη θα εφαρμίσει πλήρως το πακέτο των σκληρών μέτρων της αξιολόγησης, αν ποτέ, ατυχώς για την χώρα, γίνε κυβέρνηση.
Αν το ΔΝΤ επιμένει στην ανάληψη δέσμευσης μετά το 2018 και από την αντιπολίτευση, δεν το πράττει, όχι γιατί έχει αμφιβολίες για την απόλυτη μνημονιακή πειθαρχικότητα της ΝΔ αλλά γιατί θέλει να στείλει το μήνυμα στον ελληνικό λαό πως οι εκλογές δεν παίζουν ρόλο και πώς ό,τι και αν ψηφίσουν οι πολίτες, ακόμα και αντιμνημονιακά κόμματα, η μνημονιακή πορεία της χώρας με βάση την συμφωνία της αξιολόγησης και είναι προδιαγεγραμμένη και μονοδρομήμενη.
Το ΔΝΤ, με αυτόν τον ολοκληρωτικό τρόπο στέλνει ‘’στο διάολο’’ την δημοκρατία και το Σύνταγμα και στην ουσία ακυρώνει τις εκλογές.
Η δικτατορία με το πιο αδίστακτο και αδυσώπητο πρόσωπο, πολύ χειρότερο, ίσως, από εκείνο των ”τανκς’’.
Κ.Μ
Ιδού το σχετικό ρεπορτάζ:
Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Jerry Rice, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να ζητήσει και από την αντιπολίτευση να δεσμευτεί για την εφαρμογή των μέτρων της νέας συμφωνίας λίγο πριν αυτή οριστικοποιηθεί.
Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «ακόμη δεν βρισκόμαστε κοντά σε αυτό το στάδιο (σ.σ. της επίτευξης συμφωνίας). Επιπροσθέτως, ο ίδιος διέψευσε ότι ήδη το Ταμείο έχει πραγματοποιήσει επαφές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης».
Άλλωστε, όπως ανέφερε, παρόλο που στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών έχει σημειωθεί πρόοδος, παραμένουν διαφορές μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης στο συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά.
Επισήμανε ότι «έχει σημειωθεί πρόοδος αλλά θα απαιτηθεί περισσότερη δουλειά για να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές». Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη αναφορικά με το χρόνο ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, συμπληρώνοντας ότι «κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε».
Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε ότι η λεγόμενη ιδιοκτησία του προγράμματος αποτελεί για το ΔΝΤ καθοριστικό παράγοντα για την αποτελεσματικότητα και επιτυχία του προγράμματος. Υπενθύμισε δε ότι στο παρελθόν το ΔΝΤ είχε απαιτήσει συναίνεση από την αντιπολίτευση. Ωστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η απαίτηση αυτή τίθεται όταν υπάρχει συμφωνία στην κατεύθυνση ενός προγράμματος. Προς το παρόν απέχουμε από αυτό».
Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο μπορεί να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση χωρίς της χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου, ο εκπρόσωπος τους παρέπεμψε στους Ευρωπαίους, υπενθυμίζοντας ότι αποτελεί εκφρασμένη επιθυμία τόσο των Ευρωπαίων όσο και της ελληνικής κυβέρνησης η χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ συμμετέχει εποικοδομητικά στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.
http://www.iskra.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%BD%CF%84-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3/

2 σχόλια:

  1. ΔΝΤ - Ε.Ε. - ΕΚΤ. ΤΡΌΙΚΑ και άλλα ντόπια τους μιάσματα. ΠΕΤΑΞΤΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΌΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΆΛΑΣΣΑ! (Συνιστώ π.χ. κάπου στην Αττική στην τοποθεσία "Κακιά Θάλασσα/ Κακιά Σκάλα"!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν δεν γεννηθείς Αστέρι πως νομίζεις ότι η Ζωή θα σε ξέρει; Εάν δεν γεννηθείς Βοριάς πως νομίζεις πως θα διώξεις τα σκοτάδια της Καρδιάς; Οι Επαναστάτες ΜΑΣ του 21 γεννήθηκαν και Αστέρια και Βοριάδες! ΕΥΓΕ ΤΟΥΣ! ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΈΛΛΗΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή