Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Στις αρχές καλοκαιριού ολοκληρώνεται η εκδίκαση της υπόθεσης του καρτέλ στις κατασκευές

Στις αρχές καλοκαιριού ολοκληρώνεται η εκδίκαση της υπόθεσης του καρτέλ στις κατασκευές

Στις αρχές του καλοκαιριού στοχεύει η Επιτροπή Ανταγωνισμού να έχει ολοκληρώσει και να εκδοθεί η απόφαση σχετικά με την ύπαρξη καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται ακόμη στα μισά, σχολίασαν στελέχη της επιτροπής, «με στόχο να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού».




Σύμφωνα με το πρόγραμμα των συνεδριάσεων σχεδιάζεται στις 7 Απριλίου να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία για τις 40 εταιρείες που δεν εντάχθηκαν στη διαδικασία διευθέτησης. 

Σχετικά με το ύψος των προστίμων που καλούνται να πληρώσουν οι εταιρείες που έκαναν διευθέτηση και για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έρευνας, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δηλώνει, δια των στελεχών της, ότι δεν θέλει να γνωστοποιήσει ακόμη συγκεκριμένο αριθμό, καθώς το σύνολο της υπόθεσης δεν έχει ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ύπαρξη εναρμονισμένων πρακτικών σε μεγάλα έργα, ξεκίνησε αυτεπάγγελτα τον Φεβρουάριο του 2013. Τον Μάιο του 2016, η Επιτροπή ανακοίνωσε την αρχική της εισήγηση, σύμφωνα με την οποία, 63 κατασκευαστικές εταιρείες, ελληνικές και διεθνείς, επιδόθηκαν στη χειραγώγηση διαγωνισμών δημοσίων έργων, από το 1989 έως το 2012. 

Το περασμένο καλοκαίρι, 13 ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, προχώρησαν σε διαδικασία διευθέτησης με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και η διαδικασία συνεχίζεται με τις επιχειρήσεις που δεν προχώρησαν στην διευθέτηση. 


http://www.zougla.gr/money/article/epitropi-antagonismou-arxes-kalokeriou-oloklironete-i-ekdikasi-tis-ipo8esis-tou-kartel-stis-kataskeves

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου