Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Υπογεννητικότητα: Η μνημονιακή λαίλαπα συρρικνώνει τον πληθυσμό

Δέσποινα Σπανούυπογεννητικότητα



Την 8η Μαρτίου κάθε χρόνου όλοι θυμούνται τα δικαιώματα των γυναικών, θυμούνται τη μόρφωση και τα προσόντα τους που δεν αναγνωρίζονται, την προσφορά στην οικογένεια που δεν αναγνωρίζεται, τη μειωμένη συμμετοχή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων και πολλά άλλα, συνοδευόμενα πάντα από βαρύγδουπες δηλώσεις έκφρασης θαυμασμού!!!
Αυτά όλα εξαντλούνται τη συγκεκριμένη ημέρα!
Μετά όλα λησμονούνται. Συνεχίζεται η ίδια αντιλαϊκή πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα, που μειώνουν μισθούς, συντάξεις, αυξάνει την ανεργία!!
Οι γυναίκες, φυσικά, είναι τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής. Η ανεργία στις γυναίκες κυμαίνεται στο 28% (στους άνδρες είναι 19%), οι αμοιβές τους στον ιδιωτικό τομέα είναι τουλάχιστον 15% πιο χαμηλές από τις αντίστοιχες των ανδρών συναδέλφων τους, ενώ το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων γυναικών φτάνει το 62%.
Η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων αφορά σε μεγάλο βαθμό τις γυναίκες. Τα όποια κατοχυρωμένα με νόμο δικαιώματα (προστασία μητρότητας κ.λπ.) αποτελούν ουσιαστικά παρελθόν αφού ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα όταν μια γυναίκα μείνει έγκυος, κατά κανόνα εξαναγκάζεται σε απόλυση.
Το Κράτος Πρόνοιας αποδομείται συνεχώς. Παιδικοί σταθμοί χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, δεν υπάρχουν. Συνεπώς, μια γυναίκα ακόμα κι αν βρει εργασία αντιμετωπίζει και το πρόβλημα της φύλαξης και φροντίδας των παιδιών της.
Οι εκκλήσεις λοιπόν για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας που γίνονται πολύ συχνά σήμερα από κράτος και εκκλησία, χωρίς να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα σημερινά οικονομικά προβλήματα και οι μνημονιακές πολιτικές αποτελούν απλά υποκρισία!
Η υπογεννητικότητα και ειδικότερα το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπονομεύει το μέλλον του ελληνικού λαού με τεράστιες συνέπειες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2016 ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 75.000 άτομα και αυτό αποδίδεται στην υπογεννητικότητα και τη μετανάστευση στο εξωτερικό λόγω κρίσης.
Τεράστιο είναι και το πρόβλημα συνολικής γήρανσης του πληθυσμού.
Ο πληθυσμός ηλικίας 0-14 ετών ανήλθε στο 14,4% του συνολικού πληθυσμού έναντι 64,3% του πληθυσμού 15-64 ετών και 21,3% του πληθυσμού 65 ετών και πάνω.
Επίσης, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε αμβλώσεις στην Ευρώπη και η τρίτη στον κόσμο με 250.000 ετησίως, δηλαδή υπερδιπλάσιες από τις γεννήσεις.
Η μετανάστευση, επίσης, είχε σαν αποτέλεσμα μέχρι σήμερα πάνω από 400.000 νέοι άνθρωποι να έχουν φύγει στο εξωτερικό. Το «κύμα φυγής» συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Με βάση τα στοιχεία της Eurostat μέχρι το 2080 θα έχει μειωθεί ο πληθυσμός της Ελλάδας κατά 3,5 εκατομμύρια κατοίκους και την επόμενη 20ετία θα μειωθεί κατά 1 εκατομμύριο!
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, αν συνεχισθούν οι ίδιες οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές, το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα υποχωρήσει στα 7,5 εκατομμύρια!
Οι μνημονιακές πολιτικές, λοιπόν, οι οποίες επηρεάζουν όλους τους τομείς, ουσιαστικά οδηγούν στην εξαφάνιση αυτού του λαού.
Δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα σε μια χώρα, όταν δεν υπάρχει νέα γενιά.
Δεν θα υπάρχει παραγωγή, δεν θα υπάρχει δημιουργία, δεν θα υπάρχει κοινωνική ασφάλιση (οι ασχολούμενοι με την κοινωνική ασφάλιση χαρακτηρίζουν το φαινόμενο «babyboom») δεν θα υπάρχει μέλλον!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα μνημονιακά κόμματα συνολικά, αυτά υπόσχονται για τον τόπο. Επεξεργάζονται τη μεγαλύτερη καταστροφή που έχει υπάρξει ποτέ και έχουν ακέραια την ευθύνη γι αυτό. Ο Ελληνικός λαός θα επιτρέψει την ολοκλήρωση αυτής της καταστροφής;
*Αναδημοσίευση από την κυριακάτικη KontraNews (26/3).
**Η Δέσποινα Σπανού είναι υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και μέλος της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.)
http://www.iskra.gr/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B7-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BB%CE%B1/




1 σχόλιο:

  1. ΘΕΜΑ: Ομοιότητες και Διαφορές, Ταυτότητες και Ισότητες.

    Ερώτηση για τους ... Τετραπέρατους:

    Βρέστε Ομοιότητες και Διαφορές Μεταξύ του "Δημοψηφίσματος" του Ερντογκάν και Της Προσπάθειας Θεμελιακής Αλλαγής του Σημερινού Συντάγματος (Μαζί και το τα της Εκκλησίας της Ελλάδος) των Ελλήνων!
    Παράλληλα Διατύπωσε και Βρέστε με την Άτοπο Απαγωγή της Σχέσης ΜΚΟ και Διάλυση Μιας Χώρας (Συγκεκριμένη Διάταξη των Συντεταγμένων: Ορίζουμε Χώρο: Ελλάς). Ως Βοηθητικό Τύπο παίρνουμε την ΜΚΟ με τα Κοινά Νούμερα: Πράττττω, βγάζουμε ΥΠΈΞ με την Συντεταγμένη Στροφογυριζόπουλο.
    Δεν Αναγνωρίζουμε Λύσεις (Μιγαδικές) με Χρόνους, Θρόνους και Αξιώματα Πατριαρχικά, Διότι με την Μελέτη του 2004 Το Παγκόσμιο Συνέδριο Του Πάνω και Κάτω Μαχαλά στην Ανω Βόλτα τα Απέρριψε με Παμψήφιο. Επίσης Όσοι Φοιτητές Επισκέφτηκαν τα Φροντιστήρια ΗΠΑ (=ήμουν παράνομος ανάκαθεν) δεν θα Εξετασθούν, Να Παραδώσουν Αμέσως Λευκή Κόλαση (!) Και Αποβάλλωνται/Αποβάλωνται ΩΣ Απόβλητα.

    Η Εξέταση Αρχινά για Τους Υπόλοιπους.
    Και Επιτυχία.

    Ο Διδάκτωρ Σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή