Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! Σεξουαλική παρενόχληση (από... αριστερό προϊστάμενο) στην ΕΡΤΑπό το "PRESS-GR"
Την καταγγελία δημοσιογράφου της ΕΡΤ κα Μ. προς τον σύμβουλο της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη παρουσιάζει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στην οποία γίνεται λόγος για σεξουαλική παρενόχληση από προϊστάμενό της με μακρά πορεία σε εφημερίδες του ευρύτερου αριστερού χώρου.
Η δημοσιογράφος Μ. αναφέρει στην καταγγελία της: «Πριν από δύο εβδομάδες περίπου ο άμεσος προϊστάμενός μου και νυν προϊστάμενος του ρεπορτάζ ... , κος Π., μέσα στα πλαίσια της... φερόμενης ως συνεργασίας μας με κάλεσε στο γραφείο του, όπου, αφού αυτός έκλεισε την πόρτα, με ρώτησε εν ψυχρώ, αν κάνω σεξ με τον άντρα μου. Ευρισκόμενη σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, δεν του απάντησα και προσπάθησα να αποφύγω τη συνέχιση της συνομιλίας, ζητώντας να περιοριστεί αυστηρά αυτή, στα θέματα της ημερήσιας ατζέντας μας. Αυτός με αγνόησε και συνέχισε: "Ασ΄τα αυτά, έλα εδώ τώρα, από πίσω μου, να μου κάνεις μασάζ, γιατί είμαι πιασμένος". Σήκωσα τον τόνο της φωνής μου προσπαθώντας να τον επαναφέρω στην τάξη -μάλιστα έγινα αντιληπτή από συναδέλφους μου- λέγοντάς του ότι είναι χυδαίος και ότι δεν είχε κανένα δικαίωμα να μου μιλάει έτσι. Συμπλήρωσα, δε, σε πολύ αυστηρό τόνο, ότι δεν σκοπεύω να συνεχίσω την παραμονή μου στο γραφείο του και ότι φεύγω. Ενώ κινήθηκα προς την πόρτα, εκείνος με μια κίνηση πετάχτηκε εμπρός μου και κλείνοντας το δρόμο, και είπε: "Μπορείς να σταματήσεις λίγο να μιλάς; Να ξέρεις ότι ήσουν πάντα το σεξουαλικό μου απωθημένο, να ξέρεις ποτέ δεν ήθελα καμία εδώ μέσα, δεν ασχολούμουν ποτέ με τέτοιες... Πότε θα κάνουμε σεξ;". Έμεινα άφωνη. Έκανε μια κίνηση να με πιάσει, εγώ που ήμουν σχεδόν δίπλα στην πόρτα την άνοιξα και βγήκα χτυπώντας τη πίσω μου».

Μάλιστα η ρεπόρτερ αναφέρει στη συνέχεια πως ο προϊστάμενός δεν σταμάτησε να την καλεί στο γραφείο του και να είναι εριστικός. Μετά το περιστατικό και ύστερα από συμβουλή του συζύγου της, ο οποίος είναι γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών, ανέφερε το γεγονός στον γενικό συντονιστή του Τομέα Ειδήσεων, Βασίλη Ταλαμάγκας και εκείνος το μετέφερε στη διοίκηση της ΕΡΤ.

Από την πλευρά του ο Λάμπης Ταγματάρχης παρέπεμψε την υπόθεση στην αρμόδια υπηρεσία που ασχολείται με θέματα προσωπικού. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, όμως η καταγγέλουσα, ο αρμόδιος διευθυντής Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Σταύρος Παύλου αντί να προχωρήσει τη διαδικασία την κάλεσε και της είπε: «η τάδε συνάδελφός σου ήταν τυχερή, καθώς σε άλλη περίπτωση παρενόχλησης είχε λάβει συγκεκριμένο μήνυμα που αποδείκνυε τους ισχυρισμούς της. Εσύ τι αποδείξεις έχεις; Αν δεν υπάρχει απόδειξη, δεν υπάρχει και περιστατικό». Έτσι, η δημοσιογράφος θεώρησει πως γινόταν προσπάθεια να μειωθεί η ίδια και να καταστεί αναξιόπιστη επέμεινε με επιστολή της να διερευνηθεί η καταγγελία της.

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2017/03/blog-post_361.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου