Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Οταν πέφτουν οι μάσκες...

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Τα πράγματα πρέπει να λέγονται με τ' όνομά τους. Και το συγκεκριμένο θέμα είναι απ' αυτά που δεν πρέπει να μένουν κρυμμένα κάτω από το χαλί. Αναφερόμαστε στη σχέση μερίδας του αντικαπιταλιστικού χώρου με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ, με την Original 21. Οι μάσκες έπεσαν πλέον και πρέπει όλοι, ως συλλογικότητες και ως άτομα, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Στις 20 Ιούνη του 2014, το χουλιγκανο-τραμπουκαριό έκανε τις γνωστές δολοφονικές επάρσεις σε κατοίκους της Φιλαδέλφειας, στη Στρούγκα και στον κόσμο που είχε μαζευτεί αργότερα έξω από τη Στρούγκα. Την αντισυγκέντρωση είχε καλέσει η Original 21.
Η αντισυγκέντρωση και η δολοφονική δράση των τραμπούκων όχι μόνο καλύφθηκε, αλλά και στηρίχτηκε από την αστυνομία.

Δέκα μέρες μετά και αφού έχουν παρέμβει διάφοροι «καλοθελητές» του «χώρου», η Original 21 βγάζει μια ανακοίνωση, στην οποία επιτίθεται στην ΚΟΝΤΡΑ (γιατί τους... αδικούσε με τους χαρακτηρισμούς της) λέει ότι έκανε... «λάθος που δεν μπορέσαμε να συγκρατήσουμε τα νεύρα μας, που δεν μπορέσαμε να συγκρατήσουμε τον απλό κόσμο, που δεν μπορέσαμε να συγκρατήσουμε μέλη της ORIGINAL, που δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε την επίθεση σε έναν αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο».
Το... λάθος, έλεγαν, «προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν για δικούς τους σκοπούς φασιστικά site» (πόνεσε η υποστήριξή τους από τη Χρυσή Αυγή, ενώ δεν ενοχλεί καθόλου η συνύπαρξή τους με γνωστούς φασίστες, αφού «όλοι ΑΕΚ είμαστε»). Και βέβαια, έκαναν γαργάρα την αγαστή συνεργασία τους με τα ΜΑΤ, που τους έκαναν πλάτες για να διεκπεραιώσουν τις δολοφονικές επιθέσεις τους.

Δυόμισι χρόνια μετά, το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται σε χειρότερη εκδοχή. Τότε, η ανακοίνωση με το... λάθος βγήκε ενόψει της μεγάλης συγκέντρωσης αλληλεγγύης στη Στρούγκα, σε μια προσπάθεια κατευνασμού του αναρχικού χώρου. Τώρα, ένα κομμάτι αυτού του χώρου αρνήθηκε και να τοποθετηθεί για τις νέες τραμπούκικες επιθέσεις που δέχτηκε η Στρούγκα, αλλά και αγωνιστές από Στέκια και Καταλήψεις. Και την παραμονή της φετινής πορείας αλληλεγγύης στη Στρούγκα, στις

15 Μάρτη του 2017, η Original 21 βγάζει μια ανακοίνωση σε διαφορετικό ύφος. Η Στρούγκα δεν είναι πλέον «αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος», αλλά τα μέλη της «αποτελούν το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας»!

Ο γκεμπελισμός είναι άθλιος από μόνος του. Δεν μπορούσαν να βρουν κάτι πιο έξυπνο για να προσάψουν στη Στρούγκα και τη βάφτισαν... τοπική εξουσία, προκαλώντας τρανταχτά γέλια ακόμα και στα τσιμέντα.
Από μια άλλη άποψη, όμως, αυτός ο γκεμπελισμός γίνεται πυροδότης πογκρομισμού, όταν απευθύνεται σε άλογα όντα που κινούνται με τη λογική της αγέλης. Κι αυτό φάνηκε καθαρά στην αντισυγκέντρωση που οργανώνεται την άλλη μέρα ως απάντηση στην πορεία στη Στρούγκα, που διοργάνωσε η Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης.

Αυτή τη φορά φάνηκε πιο καθαρά η συνεργασία με την αστυνομία. Δεν έχουμε μόνο έναν οπαδικό στρατό που προσπαθεί να επιτεθεί στους «αλλόθρησκους» (αφού η εκπροσώπησή του έχει διακηρύξει υποκριτικά ότι «σέβεται και είναι αλληλέγγυα σε κάθε κατάληψη, σε κάθε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο»). Εχουμε έναν οπαδικό στρατό που κινείται με την κάλυψη της Αστυνομίας.
Τα γεγονότα είναι γνωστά: η Αστυνομία μπλοκάρισε τη διαδήλωση αλληλεγγύης και δεν της επέτρεψε να μπει στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ την ίδια ώρα οι χούλιγκαν-τραμπούκοι κινούνταν ελεύθερα στη λεωφόρο Δεκελείας και χαριεντίζονταν με τους επικεφαλής των ΜΑΤ, που τους διαβεβαίωναν ότι δε θα επιτρέψουν στη διαδήλωση αλληλεγγύης να μπει στη Φιλαδέλφεια (όπως και έγινε)!

Οι μάσκες έπεσαν, λοιπόν. Οι πάντες γνωρίζουν την αλήθεια. Τα πρόστυχα ιδεολογήματα, οι τακτικισμοί, ο πολιτικός στραβισμός, οι δήθεν ίσες αποστάσεις και άλλες τέτοιες υποκριτικές συμπεριφορές, αναγκαστικά πλέον, χαρακτηρίζουν τους φορείς τους. Δεν υπάρχει ούτε αλά καρτ αντικαπιταλισμός ούτε αλα καρτ αλληλεγγύη. 


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_315.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου