Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

(Ω θαυμαστά λόγια της υποκρισίας, κύριε Λαφαζάνη! Μήπως... το θες λιανά); Η ΛΑ.Ε στη Μεγαλόπολη. ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. ΟΧΙ σε ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη

ΔΕΗ
Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Ενότητας» με επικεφαλής τον Θανάση Πετράκο μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε., πρώην Βουλευτή Μεσσηνίας και τους Σαράντο Αλεξανδρή Περιφερειακό Σύμβουλο Πελοποννήσου και Θανάση Μάντη και Γιάννη Σταθόπουλο μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αρκαδίας της ΛΑ.Ε. Αρκαδίας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης.

Στην συνάντηση η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. ζήτησε ενημέρωση για το θέμα που έχει προκύψει από την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία χώρου διάθεσης επικίνδυνων αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στην Μεγαλόπολη.
Εκ μέρους του Δημάρχου υπήρξε ενημέρωση στην αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. για το ζήτημα αυτό και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής για την αποτροπή δημιουργίας του ΧΥΤΕΑ στην Μεγαλόπολη.
Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του κόμματος στη δημιουργία ΧΥΤΕΑ Επικίνδυνων Αποβλήτων στην Μεγαλόπολησε μια κρίσιμη περίοδο για την προοπτική του Ενεργειακού Κέντρου της ΔΕΗ και την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.
Τόνισε ότι στηρίζει κάθε πρωτοβουλία αντίστασης και αγώνααπό την Αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς και τους ενεργούς πολίτες που αποτελεί το μόνο δρόμο για την ακύρωσηδημιουργίας του ΧΥΤΕΑ.
Επιπλέον στην συνάντηση η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. τόνισε στον Δήμαρχο ότι η διαφαινόμενη επιλογή της κυβέρνησης να παραδώσει στους ιδιώτες λιγνινιτικές και υδροηλεκτρικές Μονάδες της ΔΕΗ αποτελεί την κορυφαία πράξη ξεπουλήματος της χώρας, των υποδομών της και του δημόσιου πλούτου της.
Τέλος κάλεσε τη Δημοτικής αρχή να πρωταγωνιστήσει σε συνεργασία με τα Συνδικάτα στο λεκανοπέδιο και τους κοινωνικούς φορείς – όπως και στο παρελθόν – ώστε να αναπτυχτεί μαζικός και δυναμικός κοινός αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικήςπου οδηγεί στη διάλυση και στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Ο αγώνας για το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι υπόθεση που αφορά το σύνολο της κοινωνίας.
http://www.iskra.gr/%CE%B7-%CE%BB%CE%B1-%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου