Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Καταγγέλλουν τις "παρεμβάσεις" του Τζορτζ Σόρος

Καταγγέλλουν τις "παρεμβάσεις" του Τζορτζ Σόρος

Του Κώστα Μπετινάκη

Δεν έχει τέλος η πολιτική αντιπαράθεση στις ΗΠΑ που έχει ξεσπάσει μετά τις καταγγελίες για «έξωθεν» ανάμειξη στην εκλογική διαδικασία.  Τώρα όμως, ομάδα, Αμερικάνων γερουσιαστών, ζήτησαν από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον να ερευνήσει αν αληθεύει η χρηματοδότηση με δολάρια των φορολογούμενων αριστερών κομμάτων στην FYROM, την Αλβανία και άλλες χώρες, ακόμη και στη Λατινική Αμερική και την Αφρική. 




Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Mike Lee της Γιούτα, Jim Inhofe της Οκλαχόμα, Thom Thillis της Βόρειας Καρολίνα, Ted Cruz του Τέξας, David Perdue της Τζόρτζια και Bill Cassidy της Λουιζιάνα, καταγγέλλουν ότι διοχετεύθηκαν χρήματα των φορολογούμενων σε «μη κυβερνητικές οργανώσεις», που ελέγχονται από τον αμφιλεγόμενο δισεκατομμυριούχο George Soros.


​Ο υιός του Σόρος, Αλέξανδρος, ήταν από τους μεγάλους χορηγούς του Δημοκρατικού κόμματος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑΗ έρευνα που προωθούν οι γερουσιαστές, έρχεται σε μια στιγμή που όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα "Free Beacon’’ της Ουάσιγκτον, ο υιός του Σόρος, Αλέξανδρος, ήταν από τους μεγάλους χορηγούς του Δημοκρατικού κόμματος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Η ιστοσελίδα υποστηρίζει πως ο Αλεξάντερ Σόρος, γιος του Τζορτζ Σόρος, που συμμετέχει στις εταιρίες «Soros Brothers Investments» ως διευθυντικό στέλεχος, είχε κατορθώσει να παραμείνει στη σκιά των πολιτικών δραστηριοτήτων του πατέρα του.

Κι όμως, ο Αλεξάντερ Σόρος χορήγησε με περισσότερα από $4.5 εκατομμύρια στην προεκλογική εκστρατεία του Δημοκρατικού κόμματος το 2016, με μεγαλύτερο παραλήπτη τον πρώην γερουσιαστή Harry Reid (Δημοκρατικό της Νεβάδα) να έχει λάβει γύρω στα $3.5 εκατομμύρια με τέσσερις επιταγές από τον Αύγουστο ως το Νοέμβριο του 2016.



Αλλά και το ίδρυμα «Open Society Foundation» του Τζορτζ Σόρος αποκαλύπτεται πως διέθεσε $11 δισεκατομμύρια σε διάφορα πολιτικά προγράμματα, από τότε που ιδρύθηκε το 1993, σύμφωνα με στοιχεία που περιγράφουν τι έχει συμβεί ως το 2015. 
​Μόνο το 2014 ο οργανισμός αυτός, διέθεσε $43.8 εκατομμύρια σε στόχους που είχαν να κάνουν με διεθνή Μέσα. Η οργάνωση Σόρος είχε σκοπό να επηρεάσει ξένες κυρίαρχες κυβερνήσεις αλλά ταυτόχρονα, προωθώντας εξτρεμιστικές πολιτικές οργανώσειςΜόνο το 2014 ο οργανισμός αυτός, διέθεσε $43.8 εκατομμύρια σε στόχους που είχαν να κάνουν με διεθνή Μέσα. Η οργάνωση Σόρος είχε σκοπό να επηρεάσει ξένες κυρίαρχες κυβερνήσεις αλλά ταυτόχρονα, προωθώντας εξτρεμιστικές πολιτικές οργανώσεις σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει το ‘’Free Beacon’’. 

Μόνο τους πρόσφατους μήνες ξένοι αξιωματούχοι ακόμη και εκλεγμένοι ηγέτες, έχουν εκφράσει ανησυχία για τα «απογοητευτικά νέα της απόπειρας ανάμειξης των ΗΠΑ στις πολιτικές υποθέσεις άλλων κρατών».

«Πολλές καταγγελίες υπήρξαν ότι Αμερικάνοι διπλωμάτες, ακόμη και η USAID (αμερικάνικη υπηρεσία διοχέτευσης οικονομικής βοήθειας) χρησιμοποίησαν ποσά για την υποστήριξη εξτρεμιστικών και πολλές φορές βίαιων πολιτικών ριζοσπαστών, σε μια προσπάθεια απομόνωσης μετριοπαθών και συντηρητικών πολιτικών», σύμφωνα με αποκαλύψεις που δίαν το φως της δημοσιότητας.

Εμφανέστερη η προσπάθεια αμερικανικού επηρεασμού ΜΜΕ στην πΓδΜ, μέσω της πρεσβείας των ΗΠΑ καταγγέλλει ο γερουσιαστής Μάικ Λη. Στην καταγγελία του ο γερουσιαστής υποστηρίζει πως «η διακυβέρνηση Ομπάμα «συνήθως ευνοούσε αριστερές πολιτικές ομάδες». Μόνο στα Σκόπια η διακυβέρνηση Ομπάμα είχε προσπαθήσει να προσεταιρισθεί τα ΜΜΕ μέσω της πρεσβείας της, υποστηρίζει ακόμη ο γερουσιαστής.



Εκτός από την αμερικάνικη κυβέρνηση όμως, υπήρχαν και οι χρηματοδοτήσεις από τις λεγόμενες «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», τύπου Σόρος. «Οι βαθιές τσέπες του Σόρος επιδίωκαν συγκεκριμένα πολιτικά αποτελέσματα», δήλωσαν Αλβανοί αξιωματούχοι.

Στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έχουν επικρίνει τις επεμβάσεις των αμερικάνικων ΜΚΟ, περιλαμβάνονται της Ουγγαρίας της Πολωνίας και της Τσεχίας. Με τις ΜΚΟ του Τζορτζ Σόρος να έχουν δεχθεί μπαράζ επικρίσεων, από κορυφαίους Ευρωπαίους πολιτικούς, όπως οι Viktor Orban (πρωθυπουργός της Ουγγαρίας), Milos Zeman (πρόεδρος της Τσεχίας). Και οι δύο έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα τον Τζ. Σόρος ότι μέσω των οργανώσεών του αναμειγνύεται σε εσωτερικά ζητήματα των χωρών τους.

Πάντως, πολλοί είναι οι σχολιαστές που αμφισβητουν αν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν εκείνες τις ΜΚΟ που τους αποδίδουν πολιτικά οφέλη. Αμφισβητούν επίσης, κατά πόσον αυτές οι ΜΚΟ δεν έχουν κάποιου είδους σχέση με τις αμερικανικές κυβερνήσεις. 

Πριν μερικές ημέρες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διακήρυξε πως στα σχέδιά του δεν είναι να επιβάλλει το πολιτικό σύστημα το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ξένες χώρες. Απομένει να αποδειχθεί ότι θα σταματήσει η πολιτική των ΗΠΑ «για εξαγωγή των δημοκρατικών θεσμών», όπως τις θεωρούν εκείνες αλλά και με τον τρόπο που αποπειρώνται να τις επιβάλλουν σ ΄ ολόκληρο τον κόσμο.

Κάτι που συμπίπτει με την έκτη επέτειο της έναρξης του πολέμου των «αντιφρονούντων ανταρτών» εναντίον του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, που έχει καταστρέψει τη χώρα...


http://www.zougla.gr/kosmos/article/katageloun-tis-paremvasis-tou-tzortz-soros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου