Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ψήφισμα αλληλεγγύης φοιτητή της Φιλοσοφικής Σχολής

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ - ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές!
            Στις 29/3 δικάζεται ο Θ.Κ. μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής και αγωνιστής της αντικαπιταλιστικής αριστεράς για την αντιφασιστική του δράση, μέσα από τη συμμετοχή του στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια, η οποία κατευθυνόταν για διαμαρτυρία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, την περίοδο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Την ίδια ώρα που τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής δολοφόνησαν τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα, η κυβέρνηση επέλεξε το χαρτί της κρατικής καταστολής απέναντι στο εργατικό, νεολαιίστικο και αντιφασιστικό κίνημα, που αντέδρασε μαζικά στο δρόμο. Το κράτος «έκτακτης ανάγκης» που έχει κινητοποιηθεί όλη την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, προκειμένου να επιβάλει τις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων και της ΕΕ, έδειξε στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις μια φορά ακόμα τα σάπια δόντια του.
            Καταγγέλλουμε την αναίτια σύλληψη του Θ.Κ. η οποία έγινε μετά από την στοχευμένη επίθεση ομάδων ΔΕΛΤΑ στο σώμα της πορείας και συγκεκριμένα στο πολύ μαζικό μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, προκειμένου να φοβίσουν και να καταστείλουν το κίνημα, που έβγαινε δυναμικά στο δρόμο για να τσακίσει τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Ξέρουμε ότι το «αντιφασιστικό» προσωπείο που φόρεσε το κράτος τις επόμενες μέρες από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ήταν απλά μια ανάπαυλα στη βαθιά σχέση που έχει καλλιεργήσει με το φασισμό, ο οποίος είναι το μαντρόσκυλο του συστήματος και των εργοδοτών. Ο φασισμός είναι ιστορικά ο άσσος στο μανίκι του συστήματος, που το χρησιμοποιεί από την Ουκρανία μέχρι το Κερατσίνι, μαζί με τη θεωρία των «δύο άκρων» για να επιτεθεί στο κίνημα και στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της εργατικής νεολαίας.
Η κρατική καταστολή, οι ανυπόστατες κατηγορίες, τα «σάπια δόντια» του συστήματος δεν μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν. Το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν το βάζει κάτω! Συνεχίζουμε μαχητικά τον αγώνα μας ενάντια σε κυβερνήσεις, ΕΕ, μνημόνια, φτώχεια, φασισμό, για να επιβάλλουμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας!
-          Απαιτούμε την άμεση αθώωση και απόσυρση των κατηγοριών του Θ.Κ. και όποιου άλλου μέλους του φοιτητικού κινήματος συνελήφθη αναίτια
-          Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη στις 29/3 και όποια άλλη μέρα τυχόν ξαναδικαστεί η υπόθεση του


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/03/blog-post_287.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου