Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

(Χωρίς τα πρέποντα σχόλια για τον... κοντυλοφόρο)! Δεν είναι ώρα να δουν τα κάγκελα;

 Δεν είναι ώρα να δουν τα κάγκελα;

Αναλογιζόμενος τον χρονικό ορίζοντα της αξιολόγησης, για τον οποίο, όπως κάθε λογικός άνθρωπος, εύχομαι να είναι σύντομος, προσπαθώ να μη σκέφτομαι ούτε το χθες αλλά ούτε και το σήμερα. 

Στο περιθώριο των δημοσιογραφικών μου ερευνών -πολλές από τις οποίες είναι σε εξέλιξη- ανάμεσα από αντίγραφα επιταγών, έγγραφα, ιδιόχειρα σημειώματα, κωδικοποιημένες εντολές που έχουν διαρρεύσει και πολλά άλλα, αντιλαμβάνομαι ότι ακόμα κι εάν όλοι οι εισαγγελείς αποφάσιζαν να ασχοληθούν με τη διαφθορά σε αυτόν τον τόπο, θα χρειάζονταν έναν ορίζοντα δεκαετίας. 

Δεν υπερβάλλω ούτε προσπαθώ να γίνει ελκυστικό το άρθρο μου. Γράφω αυτό που ζω ο ίδιος σχεδόν καθημερινά.

Αλητάμπουρες της πολιτικής, της επιχειρηματικής αλλά και της αθλητικής ζωής του τόπου τόσοι, που να μην ξέρεις από πού να αρχίσεις. 

Αρνούμενος να επιστρέψω στην τηλεόραση, αφιερώνω όλη μου τη δυναμική στην ελεύθερη «Ζούγκλα»
 μας, την ηλεκτρονική zougla.gr. Ποια τηλεόραση, άραγε; Εκείνη των δήθεν μεγάλων καναλαρχών, οι οποίοι κομπάζουν για την επιτυχία τους, πνιγμένοι σε χρέη από δανεισμό πέραν των 200 εκατομμυρίων ή και περισσοτέρων;

Παρελκόμενα πολιτικών, οι οποίοι από το ΚΥΣΕΑ έστελναν fax σε σουίτες της Μεγάλης Βρετανίας, για να αλλάξουν κάποιους όρους της προσφοράς τους οι έμποροι όπλων, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία και να πέσει η μίζα. 

Μετά ερχόταν η δουλειά του καναλάρχη με εντολή στην τσούλα δημοσιογράφο για να εξάρει από το δελτίο ειδήσεων με το ρεπορτάζ της την επιτυχία του αλητάμπουρα πολιτικού…
Αντιλαμβάνεστε τα γέλια που έριχναν στη σουίτα τους οι έμποροι όπλων και τα τσιράκια τους παρακολουθώντας από την τηλεόραση τα δελτία ειδήσεων, τον ύμνο στον έντιμο πολιτικό άνδρα.

Δημοσιογραφάρες που έμπαιναν στη σειρά για την επιταγή του τρόμου λόγω των copy paste ρεπορτάζ τους, εντεταλμένα από τον εκπρόσωπο της βιομηχανίας οπλικών συστημάτων. 

Πράγματα που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας, αφού τα στόματα πλην Κάντα σπάνια ανοίγουν και οι εισαγγελικές αρχές σπανιότερα ερευνούν με πάθος.

Επιχειρηματίες αεριτζήδες αλλά και εφοπλιστές επίσης με «μούρη» στην κοινωνία, οι οποίοι έστελναν επιταγές σε εμπόρους ναρκωτικών για το εύκολο χαρτζιλίκι των είκοσι και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων με μία καραβιά. Εταιρείες που άνοιγαν και έκλειναν για αυτόν τον σκοπό.

Και με στρατό από πίσω τους, πολιτικών, δημοσιογράφων, υπαλλήλων αρπακτικών, μπράβων και ό,τι
 άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου.

Κάποιοι θα συλληφθούν, κάποιοι άλλοι θα τη γλυτώσουν. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για το πρώτο, αλλά δεν αρκούμε μόνον εμείς. Επιτυχία δεν είναι να συλλαμβάνεις τη Ρούπα και να κομπάζουν λαδωμένοι μπάτσοι ότι την έπιασαν. Επιτυχία είναι να χώνεις μέσα τα αποβράσματα της κοινωνίας που καταλαμβάνουν τα ύπατα αξιώματα.

Έτσι δεν είναι κύριοι της κυβέρνησης και κύριε υπουργέ της Δικαιοσύνης;






http://www.zougla.gr/apopseis/article/den-ine-ora-na-doun-ta-kagela

1 σχόλιο:

  1. Το νέο σύνταγμα, όπλο ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας... ΕΊΝΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ/ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ! Είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ! Η ΧΏΡΑ ΜΑΣ από το "21" και μετά Είναι και βρίσκεται σε Ένα μεγάλο ψέμα! Ακόμη και Σήμερα/Τώρα! Αλλά έτσι είναι σε ΌΛΕΣ της Χώρας που βρίσκονται και Είναι Αποικιοκρατούμενες! Αυτό η Σχέση Επιφέρει με Φυσικομαθηματική Ακρίβεια ΕΘΝΙΚΈΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ! Τί να αναφέρουμε; το 22; τους Εμφυλίους; ΤΑ καταραμένα χρόνια των δεκαετιών 50 κ. 60; την ΦασιστοΑμερικάνικη Χούντα του 67; Την ΑγγλοΑμερικάνικη "μεσολάβηση" της ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ; Το "φεύγουν οι βάσεις που ... μένουν (Δεκαετία 80)"; Το "Εκσυγχρονισμός του Κράτους;" το "Λεφτά Υπάρχουν;" Τι να θυμηθούμε και τι να ξεχάσουμε; Τους Κωστάκιδες, Γιωργάκιδες και όλους τους Λαλάκιδες έως και μέχρι Σήμερα και Τώρα;; ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΠΡΟΔΟΤΩΝ Κυβερνούσαν και Κυβερνούν! Και η Πρέζα συνεχίζεται! Θέλουν τον Ανοστο κ. Ανογρασμικό ... Λούλη τον Κυριακούλη !!!
    ΜΑ ΜΙΑ ΚΑΤΆΡΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΕ ΔΕΡΝΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΜΕΝΩΝ Ο ΠΌΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ! .. Στο Διάολο όλοι Σας (πάρτε και τους Ανώτατους Ρασοφόρους Ρασπουτίνες μαζί!!)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή