Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

«Κεραυνοί» από τον «Mr Ζούγκλα» για το Noor One!

Κατάθεση-φωτιά για τη σχέση του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη τόσο με τον καταδικασμένο για την υπόθεση του ναρκοπλοίου «Noor 1» Αιμίλιο Κοτσώνη όσο και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη έδωσε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, που κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου σε υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Την αίτηση είχε υποβάλει ο Γιάννης Κουρτάκης, με αφορμή όσα είχε ισχυριστεί, μετά τη σύλληψη του εκδότη τον προηγούμενο Ιανουάριο, ο Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του, ότι δηλαδή «ο Γ. Κουρτάκης είναι συνεργάτης του καταδικασμένου εμπόρου ναρκωτικών Αιμίλιου Κοτσώνη».
Ο «Mr Ζούγκλα» έριξε «βόμβες» κατά την ακροαματική διαδικασία, καταθέτοντας ότι οι Γιάννης Κουρτάκης και Αιμίλιος Κοτσώνης είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν και πως, αν και σήμερα δεν συνδέονται άμεσα, βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» του Βαγγέλη Μαρινάκη και συστεγάζονται. Σχολίασε, μάλιστα, το «παράδοξο» ότι στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» δεν γράφτηκε ποτέ οποιοδήποτε κείμενο για ένα τόσο μεγάλο θέμα, όπως η ανάκριση και η δίκη για το «Noor 1».
Στην ίδια πολυκατοικία
«Είμαι γενικά κατά της λογοκρισίας, ειδικά όταν στρέφεται από έναν εκδότη προς έναν πολιτικό που έχει εκλεγεί για να εκφράζει τη λαϊκή βούληση. Οι δραστηριότητες του Κουρτάκη και του Κοτσώνη δεν συνδέονται άμεσα, αλλά όλα αυτά ανήκουν στο Βαγγέλη Μαρινάκη. Τα γραφεία τους συστεγάζονται στην ίδια πολυκατοικία στον Πειραιά, ενώ λίγα μέτρα παρακάτω βρίσκονται τα γραφεία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτοί οι τύποι ήταν άφραγκοι. Ο ίδιος ο Μαρινάκης μού το έχει εκμυστηρευτεί σε επίσκεψή μου στο σπίτι του» ανέφερε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην… αξιοπρόσεκτη στάση της εφημερίδας του Γιάννη Κουρτάκη απέναντι τόσο στην υπόθεση του πλοίου με τους τόνους ηρωίνης όσο και σε αυτήν της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.
«Ολοι προσπαθούν να ξεχάσουν τον Κοτσώνη, γιατί πιάστηκε με τα ναρκωτικά. Στα “Παραπολιτικά” δεν έχουν γράψει λέξη για το “Noor 1”. Τυχαίο είναι αυτό; Ποιούνται την νήσσαν και για τον Κοτσώνη και για τον τρίτο τόνο ηρωίνη. Γιατί είχε τρεις τόνους μέσα το καράβι! Κάποιοι εξαφάνισαν τον τρίτο τόνο, τον πούλησαν και θησαύρισαν! Η έρευνα έχει προχωρήσει. Προσέξτε, γιατί όπου να 'ναι θα βγουν ονόματα και ποιος σας κρύβει τότε! Γράφουν τα “Παραπολιτικά” για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης; Ούτε λέξη. Τυχαίο κι αυτό;» διερωτήθηκε ο μάρτυρας.
Τέλος, υπέδειξε ως χρηματοδότη των «Παραπολιτικών» τον Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας για την υπόθεση για την οποία κλήθηκε να καταθέσει:
«Ενας πολιτικός πρέπει να δικαιούται να ασκεί κριτική, ειδικά στους εκδότες. Και ειδικά όταν ο χρηματοδότης του εκδότη είναι υπόδικος για εγκληματική οργάνωση. Οι εκδότες αυτοί, όμως, το βουλώνουν για τις βρομιές του αφεντικού και επιτίθενται σε κοινωνικές ομάδες. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι εντεταλμένη υπηρεσία. Οταν συνεργάζεται με όλους αυτούς, τον ενοχλεί η κριτική του Καμμένου;»
Η πλευρά του εκδότη, πάντως, κατέθεσε ότι «η συσχέτιση Κουρτάκη - Κοτσώνη είναι συκοφαντική και ο Γιάννης Κουρτάκης πρέπει να προστατευτεί».
http://www.espressonews.gr/reportaz/2017/03/159536/keraynoi-apo-ton-mr-zoygkla-gia-noor-one

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου