Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

{Πριν Μπομπολαίικος (ΑΛ)ΑΚΤΩΡ... λαλήσει τρις: ΣΔΙΤ και "παραχωρήσεις" με... εγγυημένη κερδοφορία από τον δημόσιο κορβανά! Αθάνατοι Έλληνες καπιταλιστές! Κι εσύ μαλάκα πλέρωνε! Ζήτω ο "αριστερός" ΣΥΡΙΖΑ}! Καλαμάτα: Με τροπολογία, σύμβαση υπέρ του «Μορέα»Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι η λειτουργία του έργου το οποίο διαχειρίζεται η κοινοπραξία «Μορέας» και είναι ουσιαστικά ο Εθνικός Δρόμος Κορινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα θα επιδοτείται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, εφόσον ο δρόμος δεν βγάζει τα έξοδά του ή δεν έχει κέρδος με βάση τον όγκο διελεύσεων των οχημάτων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική τροπολογία, «παρέχεται η δυνατότητα κάλυψης από το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της προβλεπόμενης στη σύμβαση παραχώρησης του έργου «Μελέτη-Κατασκευή- Χρηματοδότηση- Λειτουργία-Συντήρηση και Εκμετάλλευση του έργου «Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Κλάδος Λέυκτρο- Σπάρτη (ν.3559/2007)», δαπάνης η οποία προκαλείται από την υποχρέωση του Δημοσίου για την επιδότηση λειτουργίας και την πρόσθετη επιδότηση λειτουργίας του παραχωρησιούχου, που καταβάλλεται κατά τα ειδικότερα οριζόμενα».
Στην ουσία η κυβέρνηση έρχεται με τη συγκεκριμένη τροπολογία να ενεργοποιήσει ρήτρα της σύμβασης παραχώρησης του έργου με την οποία εγγυάται την οικονομική διασφάλιση της κοινοπραξίας που αποτελείται από τις: «Άκτωρ-J&P Άβαξ -Intracom» εφόσον τα έσοδα της (από τα διόδια κυρίως) πέφτουν κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο.
Η συγκεκριμένη επιδότηση δεν μπορεί να δοθεί μέσω ΕΣΠΑ καθώς τα κοινοτικά προγράμματα χρηματοδοτούν μόνο τις φάσεις των μελετών και της κατασκευής των έργων, αλλά όχι το στάδιο της λειτουργίας τους με αποτέλεσμα πλέον το όποιο κόστος προκύψει από τον όγκο διέλευσης οχημάτων, να το επωμίζεται το Δημόσιο.
Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας και στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ωστόσο, δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς το κόστος που θα έχει για τον προϋπολογισμό η συγκεκριμένη επιδότηση προς τον «Μορέα».
http://www.ert.gr/kalamata-tropologia-energopiite-symvasi-yper-tou-morea/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου