Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Χρυσαυγίτες «καίνε» τη ναζιστική συμμορία

Thumb_issue_670
Συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής και μάλιστα τα πρώτα ονόματα απ’ αυτούς, ζητούσαν από μάρτυρες που εξετάστηκαν για τις υποθέσεις της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και τις απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά των αιγύπτιων ψαράδων και μελών του ΠΑΜΕ, να τους δώσουν στοιχεία που αποδεικνύουν το ναζιστικό και εγκληματικό χαρακτήρα της ΧΑ. Ισχυρίζονταν, ακόμα, ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα ψηφίστηκε από εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες πολίτες, γεγονός που διαψεύδει τους μάρτυρες ως προς αυτό το σκέλος (ότι δηλαδή πρόκειται για εγκληματική συμμορία).


Βέβαια, η πραγματική ζωή προσφέρει πλούσιο υλικό που επιβεβαιώνει απόλυτα και πέρα από κάθε αμφιβολία αυτούς τους χαρακτηρισμός για το νεοναζιστικό μόρφωμα. Τα δικαστήρια, όμως, δε δικάζουν με βάση την πραγματική αλήθεια, αλλά με βάση τη δικανική αλήθεια, αυτή που σχηματίζεται από τις καταθέσεις των μαρτύρων και τα έγγραφα ή άλλα στοιχεία της δικογραφίας και δεν ταυτίζεται υποχρεωτικά με όλο το εύρος της πραγματικής αλήθειας. Θ’ αφήσουμε, λοιπόν, κι εμείς για λίγο την ακροαματική διαδικασία και θα πάμε στα στοιχεία της δικογραφίας, ανασύροντας απολογίες στελεχών της εγκληματικής συμμορίας.

Πρέπει να σημειώσουμε, όμως, πως αν το δικαστήριο και η προεδρεύουσα Μ. Λεπενιώτη δεν απαγόρευαν τη χρησιμοποίηση από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής στοιχείων από τα αναγνωστέα έγγραφα, κατά την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας, θα γίνονταν γνωστό τι είπαν αυτά τα στελέχη για το χαρακτήρα της ΧΑ. Και δε θα τολμούσαν οι υπερασπιστές των νεοναζί να ρωτούν τους μάρτυρες κατηγορίας που έλεγαν το αυτονόητο, ότι δηλαδή η ΧΑ είναι ναζιστική και εγκληματική οργάνωση.

♦ Στο βούλευμα 215/2015, με το οποίο δικάζονται τα μέλη και στελέχη της ΧΑ, παρατίθενται αποσπάσματα από τις απολογίες τους. Ο Ι. Αγγος, που κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για παράνομη οπλοκατοχή και για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, είναι αυτός που το βράδυ της δολοφονίας του αντιφασίστα Π. Φύσσα ήταν στην καφετέρια «Κοράλλι» και μαζί με τον Λ.Τσαλίκη ειδοποίησε τους Πατέλη και Καζαντζόγλου για να κινητοποιήσουν το Τάγμα Εφόδου της Νίκαιας, καθώς εντόπισαν τον στοχοποιημένο από τη ΧΑ αντιφασίστα μουσικό.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας «Γ» ανέφερε, μεταξύ των άλλων, στην ένορκη εξέτασή του: «Παππάς και Μιχαλολιάκος μας προέτρεπαν να είμαστε βίαιοι, να εξοντώνουμε τους εχθρούς μας και να μην φοβόμαστε κανένα… Ξέρω ότι ο Π. ΦΥΣΣΑΣ ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στη περιοχή του Πειραιά και υπήρχε κεντρική εντολή από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη ΛΑΓΟ να τον φάνε όπου τον βρούνε εν γνώσει του Ηλία ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ και πάντοτε με την έγκριση του Νίκου ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ» (σελίδα 680 του βουλεύματος).

Ο Αγγος, λοιπόν, δήλωσε ανάμεσα στ’ άλλα στην απολογία του: «Δηλώνω ότι παρασύρθηκα από τη ΧΑ, δεν έχω σχέση με τον ναζισμό ή με τις πρακτικές που τον εκφράζουν και δεν θέλω να τους ξαναδώ στα μάτια μου» (σελίδα 307 του βουλεύματος).

Φυσικά, το ότι παρασύρθηκε είναι παραμύθι. Το επικαλείται για να χτίσει ελαφρυντικό. Ο Αγγος γνωρίζει ότι  η ΧΑ είναι ναζιστική και εγκληματική οργάνωση κι ότι αυτό αποτελεί κοινό τόπο για την ελληνική κοινωνία.  και ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί για την ΧΑ είναι παραδεκτοί απ’ όλη την εργαζόμενη και στυγνά εκμεταλλευόμενη ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό και δεν επιχειρεί να πει κάτι διαφορετικό για το χαρακτήρα και τη δράση της ΧΑ (π.χ. «δεν ήξερα ότι ήταν ναζιστική και εγκληματική οργάνωση, νόμιζα πως ήταν νόμιμο κόμμα» κτλ.). Το μόνο που προσπαθεί να χτίσει είναι το ελαφρυντικό: «συγγνώμη, παρασύρθηκα».

♦ Ο Δ. Αγιοβλασίτης κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για την επίθεση στο στέκι Συνεργείο στην Ηλιούπολη (μετά την επίθεση των νεοναζί το στέκι έκλεισε). Μιλώντας απαξιωτικά και επιβεβαιώνοντας –εμμέσως πλην σαφώς- ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, ο Αγιοβλασίτης δήλωσε στην κατάθεσή του: «Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα ή οποιοδήποτε πολιτικό σχηματισμό ή σε οποιαδήποτε πολιτική οργάνωση, πολύ δε περισσότερο στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» (σελίδα 320 του βουλεύματος).

♦ Ο Δ. Αγριογιάννης, που κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για διατάραξη οικιακής ειρήνης, για απρόκλητη φθορά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού κατά των αιγύπτιων ψαράδων, δήλωσε στην κατάθεσή του: «Αρνούμαι τις κατηγορίες δεν έχω καμία σχέση, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ξένους, δεν είμαι ρατσιστής… Δεν έχω σχέση με το κόμμα Χρυσή Αυγή» (σελίδα 327-328 του βουλεύματος).

«Αυτοί είναι ρατσιστές και οργανώνουν επιθέσεις κατά των ξένων, εγώ δεν είμαι σαν τα μούτρα τους, γι’ αυτό δε θα μπορούσα να έχω συμμετάσχει στην επίθεση» είναι σε ελεύθερη απόδοση αυτό που λέει ο Αγριογιάννης.

♦ Ο Αν. Αναδιώτης κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία (δολοφονία Π. Φύσσα). Στο απολογητικό του υπόμνημα, στις 2 Οκτώβρη του 2013, μεταξύ των άλλων ισχυρίστηκε: «Προ διετίας, αν θυμάμαι καλά, είχα εγγραφεί στη ΧΑ (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) σαν “υποστηρικτής“ της, όμως ποτέ δεν επεδίωξα ούτε έγινα μέλος της, αλλά και η σχέση μου με εκείνη δεν ήταν ενεργός, όταν διείδα τις ρατσιστικές και νεοναζιστικές θέσεις και ιδεολογικές της διέκοψα και κάθε ψυχικό δεσμό μ’ αυτήν γιατί δεν εμφορούμουν ούτε από ρατσιστικές ούτε από νεοναζιστικές αντιλήψεις» (σελίδα 34 του βουλεύματος).

Πρόκειται ασφαλώς για εκ των υστέρων γραμμή νομικής άμυνας (μπας και πάρει κάποιο ελαφρυντικό και πέσει στα μαλακά κατά την επιμέτρηση της ποινής), όμως ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένο το απολογητικό υπόμνημα του χρυσαυγίτη που προσπαθεί να γλιτώσει το τομάρι του είναι χαρακτηριστικός: «μόλις κατάλαβα ότι είναι ναζιστές και ρατσιστές έφυγα». Δε δοκιμάζει να αμφισβητήσει αυτό που είναι κοινός τόπος για όλο τον κόσμο (εκτός από τους δικηγόρους των νεοναζί, που προσπαθούν να πείσουν ότι πρόκειται για… πατριωτικό κόμμα που δεν έχει σχέση με το ναζισμό και τα δολοφονικά προτάγματά του).

♦ Ο Χρ. Γαλανάκης κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για την επίθεση στο στέκι Συνεργείο της Ηλιούπολης. Στο απολογητικό του υπόμνημα, στις 26 Ιούνη του 2014, αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Αρνούμαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ότι συμμετείχα σε εγκληματική οργάνωση. Αρνούμαι ότι συμμετείχα, ως μέλος, σε Τάγμα Εφόδου της ΤΟ Νίκαιας της Χρυσής Αυγής» (σελίδα 398 του βουλεύματος).

Ο Γαλανάκης όχι μόνο θεωρεί τη ΧΑ εγκληματική οργάνωση, αλλά ομολογεί και την ύπαρξη του Τάγματος Εφόδου στη Νίκαια.

♦ Ο Σ. Γαροφαλλάκης κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για την επίθεση στους Πακιστανούς στην Ιεράπετρα Λασιθίου. Στο απολογητικό του υπόμνημα, στις 18 Μάρτη του 2014, αναφέρει ανάμεσα στ’ άλλα: «Χωρίς όμως ποτέ να προσχωρήσω και στα ναζιστικά και ρατσιστικά ιδεώδη της οργάνωσης». Ενας ακόμα που θεωρεί αυτονόητο πως η ΧΑ είναι ναζιστική και ρατσιστική οργάνωση και προσπαθεί να βγάλει τον εαυτό του έξω απ' αυτή την κατηγορία, μπας και πάρει κάποιο ελαφρυντικό.

Τζάμπα θα πάνε οι προσπάθειες  των συνηγόρων υπεράσπισης των νεοναζιστών της ΧΑ να αποδείξουν ότι το ναζιστικό και εγκληματικό μόρφωμα δεν είναι τέτοιο, αλλά είναι ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα.  Από τις ίδιες τις απολογίες κατηγορούμενων χρυσαυγιτών επιβεβαιώνεται απόλυτα ο ναζιστικός και εγκληματικός χαρακτήρας αυτής της συμμορίας.


ΚΟΝΤΡΑ: ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 11 ΜΑΡΤΗ
Πέμπτη 09 Μαρτίου 2017

http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/28095.%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%C2%AB%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%C2%BB-%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου