Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Φεύγουν οι εργολάβοι… που μένουν!


Από τον Ανδρέα Μακρή, μέλος Ε/Γ της ΠΟΕΔΗΝ

«Εμείς πιστεύουμε ότι οι υποστηρικτικές λειτουργίες των Νοσοκομείων πρέπει να εκχωρηθούν – προοπτικά- στην κοινωνική οικονομία. Αυτή είναι η πολιτική μας θέση. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι χρειάζονται δημόσιοι υπάλληλοι στο στενό κρατικό τομέα για να κάνουν αυτή τη δουλειά» (Ανδρέας Ξανθός, υπουργός Υγείας).
Τι είναι λοιπόν η «Κοινωνική Οικονομία»;

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ), είναι ένας νέος φορέας της Κοινωνικής Οικονομίας και εμφανίσθηκε με τον πρόσφατο Ν.4430/2016. Ποιοι μπορούν να είναι μέλη μιας ΚΟΙΝΣΕΠ.
Τα μέλη τους μπορούν να είναι απλοί πολίτες αλλά και νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις). Απλά η συμμετοχή των νομικών προσώπων στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσοστό του 1/3 των μελών της.
Δεν χρειάζονταν βέβαια οι δηλώσεις Ξανθού για να αντιληφθεί κανείς την πλήρη ένταξη της κυβέρνησης στο νεοφιλελεύθερο δόγμα του «λιγότερου κράτους» του «επιτελικού κράτους» κτλ.
Η υιοθέτηση όμως της ρητορικής, της επιχειρηματολογίας αλλά και της φρασεολογίας διαφόρων φανατικών του νεοφιλελευθερισμού, είτε από το στρατόπεδο της σοσιαλδημοκρατίας είτε από αυτό της δεξιάς, είναι που εκπλήσσει.
Η προσπάθεια απαξίωσης και υπονόμευσης των υπηρεσιών του δημοσίου και των εργαζομένων, κρατάει χρόνια. Αντίθετα, γίνεται μια συστηματική προσπάθεια να εμφανίζεται ως υγιής και αποδοτική κάθε επιχειρηματική κερδοσκοπική δραστηριότητα.
Με το μανδύα των ΚΟΙΝΣΕΠ, λοιπόν, θα επιστρέψουν οι κάθε λογής εργολάβοι και συμφέροντα στα Νοσοκομεία… αφού οι υπηρεσίες σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας δεν χρειάζονται δημόσιους υπαλλήλους κατά τον κ. Ξανθό!
…οψόμεθα τη συνέχεια
http://ergasianet.gr/2017/03/02/%CF%86%CE%B5%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου