Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

(Ξανά και ξανά ο συνέταιρος του Τσίπρα στις εργολαβίες, Καραμάνος)! «Αγνός» επιχειρηματικός πόλεμος στη Ν. Φιλαδέλφεια




Πηγή: Γ. Πατέλης – «Δρόμος της Αριστεράς»
Ο «στρατός» του Μελισσανίδη απειλεί, ξυλοκοπεί και δρα ανενόχλητος
Σκηνικό που θυμίζει σκοτεινές εποχές έχει στηθεί και πάλι τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με την ενεργή εμπλοκή ενός επικίνδυνου -όπως φαίνεται- τριγώνου Μελισσανίδη, Τύπου, χούλιγκαν και την ένοχη σιωπή της κυβέρνησης, η κατάσταση γίνεται ιδιαιτέρως έκρυθμη.

Βασιζόμενοι στη θέληση φίλων και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, να γίνει το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια, έχει στηθεί ένας ιδιότυπος «στρατός», από αυτο-αποκαλούμενους «οπαδούς» της ΑΕΚ, που έχει ήδη επιτεθεί -όχι μόνο λεκτικά- στον δήμαρχο, Άρη Βασιλόπουλο, στην πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και σε χώρους αλληλεγγύης και πολιτικής δράσης στην πόλη. Μάλιστα πολλοί εκ των κατοίκων που συμμετέχουν στους συγκεκριμένους χώρους έχουν δεχτεί απειλές κατά της ζωής τους και επιθέσεις στις κατοικίες τους.
Η στοχοποίηση, ξεκίνησε πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2014, όταν η παράταξη του Άρη Βασιλόπουλου «τόλμησε» και προγραμματικά να διαφωνήσει με την άνευ όρων οικοδόμηση του νέου γηπέδου. Η προεκλογική της συγκέντρωση μάλιστα πραγματοποιήθηκε με την παρουσία ΜΑΤ για να προφυλάξουν τους πολίτες από την αντι-συγκέντρωση που είχε οργανωθεί.
Σημαντικό ρόλο στην πυροδότηση της κατάστασης παίζουν και διάφορες αθλητικές εφημερίδες και ιστοσελίδες, με ανυπόγραφα και ενυπόγραφα συκοφαντικά άρθρα τους. Ενδεικτικές είναι οι πρωτοσέλιδες αναφορές στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Άρης Βασιλόπουλος την Τρίτη 7 Μαρτίου, όπου μερίδα του αθλητικού τύπου κάνει λόγο για «ιδεοληψίες του δημάρχου», τη στιγμή που είχε προηγηθεί παρουσίαση πολεοδομικών σχεδίων και τεκμηριωμένες απόψεις για τις προδιαγραφές που θα πρέπει να ακολουθηθούν για την ανέγερση του νέου γηπέδου.
Επιπλέον στην ίδια την συνέντευξη τύπου, δημοσιογράφος προσπάθησε να χρεώσει πρόθεση για προσφυγή κατά της ίδιας της οικοδόμησης του γηπέδου στον δήμαρχο, ενώ κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από τα λεγάμενα των ομιλητών. Να σημειωθεί ότι όποιες προσφυγές έχουν γίνει καθώς και αντιρρήσεις που έχουν διατυπωθεί από τη δημοτική αρχή, αφορούν τις προδιαγραφές του γηπέδου, αφού αυτές θα επηρεάσουν άμεσα όλους τους τομείς της πόλης (πολεοδομικό, κυκλοφοριακό, χώροι πρασίνου κλπ.) και όχι την ύπαρξή του. Γνωστός αθλητικογράφος δεν δίστασε να συγκρίνει την αντι-συγκέντρωση στην προεκλογική ομιλία του κ. Βασιλόπουλου με τις αντι-συγκεντρώσεις κατά της Χρυσής Αυγής!
Μέσα στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί, η κυβέρνηση δεν παίρνει κάποια θέση όχι μόνο υπέρ ή κατά της ανέγερσης του γηπέδου, αλλά δεν τοποθετείται ούτε για το παρακράτος που δημιουργείται και ολοένα μεγαλώνει στη Ν. Φιλαδέλφεια. Όταν ένας μεγαλοπαράγοντας δεν διστάζει ακόμα και να απειλήσει ζωές με έμμεσους τρόπους («οπαδικό στρατό», αθλητικές ιστοσελίδες), θα έπρεπε να παρέμβει η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής, όπου αμφότερες τηρούν μία προφανώς συγκαταβατική στάση επί του θέματος όχι απλά του γηπέδου, αλλά και των φασιστικού τύπου επιθέσεων των τελευταίων ημερών.
Η κυβέρνηση διαμέσου Φλαμπουράρη είχε προεξοφλήσει τη συμφωνία της στο νέο γήπεδο πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές, παρουσιάζοντας τις ιδιαίτερες σχέσεις του με την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη ως αναγκαία «στήριξη στην επιχειρηματικότητα». Η Περιφέρεια Αττικής παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της, έδωσε το πράσινο φως στα σχέδια Μελισσανίδη. Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρ. Καραμάνος πέραν της χρηματοδότησης του γηπέδου, έχει αναλάβει και τον ρόλο να πιέσει τις δημοτικές αρχές να συμφωνήσουν.
Αν δεν ήταν τραγική η κατάσταση θα μπορούσε να εκληφθεί και ως κωμωδία, καθώς μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που είχε βρεθεί στο στόχαστρο άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων πριν λίγα χρόνια για τη μη ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Κατά συνέπεια δεν αποτελεί καμία έκπληξη η «περίεργη» σιωπή της κυβέρνησης στα όσα εκτυλίσσονται στη Ν. Φιλαδέλφεια. Αφού μετά τα επεισόδια και μέχρι σήμερα δεν έχει, για παράδειγμα, συγκεντρωθεί ούτε ένα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τις επιθέσεις κατά των κατοίκων και των δημοτικών συμβούλων.
Την Κυριακή, μερίδα των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ έχει καλέσει σε πορεία διαμαρτυρίας και όπως ακούστηκε και στη συνέντευξη τύπου, πολλοί φοβούνται για επεισόδια. Φαίνεται ότι στη Ν. Φιλαδέλφεια οι «οπαδοί» μετατρέπονται σε μισθοφόρους και η δημοκρατία τελειώνει εκεί που αρχίζει το «δίκιο» της «επιχειρηματικότητας». .
http://vathikokkino.gr/archives/109511

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου