Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

(Μετά από δυο μήνες μας αντιγράφει η Ίσκρα του φιλορώσου Λαφαζάνη! Τώρα κατάλαβαν πως ο κυρίως μεζές σε οποιοδήποτε τραπέζι "συνεννόησης" για το Συριακό είναι οι Κούρδοι)! Περίεργη συνάντηση αρχηγών Γενικών Επιτελείων ΗΠΑ, Ρωσίας και Τουρκίας στην Αττάλεια. ”Μεζές” οι Κούρδοι!

Αττάλεια

Πρωτοφανής, όσο και από κάθε άποψη απαράδεκτη συνάντηση των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΗΠΑΡωσίας λαμβάνει χώρα στην Αττάλεια.

Είναι εντελώς απαράδεκτο ότι τρεις ξένες ανόμοιες δυνάμεις συζητάνε για τις στρατιωτικές εξελίξεις σε Συρία και Ιράκ, ερήμην των άμεσων ενδιαφερομένων.
Και είναι διπλά απαράδεκτο το γεγονός ότι σε αυτήν την συνάντηση μετέχει και η Τουρκία, η οποία είναι εμπρηστής της περιοχής, δύναμη παράνομης εισβολής σε Συρία και Ιράκ και χώρα με εδαφικές βλέψεις σε αυτές, που έχει στόχο την εκδίωξη των γηγενών Κούρδων της Συρίας.
Στην Αττάλεια της Τουρκίας συναντιούνται σήμερα οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων ΗΠΑΡωσίας και Τουρκίας. Θέμα των συζητήσεων οι εξελίξεις σε Συρία και Ιράκ. Η Τουρκία θέτει ζήτημα απομάκρυνσης των Κούρδων της Συρίας.
Μια συνάντηση έκπληξη χαρακτηρίζεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η τριμερής συνάντηση στην Αττάλεια της Νότιας Τουρκίας των αρχηγών των στρατιωτικών επιτελείων τριών χωρών με άμεση ανάμειξη στις ραγδαίες πολεμικές και διπλωματικές εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ.
Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του γραφείου του τουρκικού Γενικού Επιτελείου ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε σήμερα στην Αττάλεια με τον αμερικανό ομόλογό του στρατηγό Τζόζεφ Νταάνφορντ και το αρχηγό του ρωσικού Γενικού Επιτελείου στρατηγό ΒαλέριΓερασίμοφ. Μη κατονομαζόμενες πηγές αναφέρουν ότι η τριμερής συνάντηση ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί και αναμένεται να διαρκέσει ολόκληρη την ημέρα.
Οι πρώτες φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα τουρκικά δημοσιογραφικά σάιτ δείχνουν τους τρεις επιτελάρχες να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον και επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια συνάντηση, αν και τους τελευταίους μήνες υπήρξαν αρκετές διμερείς συναντήσεις για θέματα περιφερειακής ασφάλειας, ΣυρίαςΙράκ και ΙσλαμικούΚράτους.
Νευρικότητα στην Άγκυρα για το κουρδικό 
Βέβαια είναι γνωστό ότι η Τουρκία επιθυμεί ανοικτά να εμπλακεί στις επιχειρήσεις για την κατάληψη των πόλεων Μάμπιτζ και Ράκκα, που φέρεται ως πρωτεύουσα του Ισλαμικού κράτους. Ωστόσο η Τουρκία θέτει ως όρο την απομάκρυνση των Κούρδων της Συρίας τους οποίους θεώρει παρακλάδι του ΡΚΚ και την αντικατάστασή τους από τον τουρκικό στρατό.
Μέχρι στιγμής η σχετική πρόταση προς τους Αμερικανούς δεν έχει λάβει σαφή απάντηση και η Άγκυρα δείχνει νευρικότητα, καθώς θεωρεί το ζήτημα άμεση προτεραιότητα και υπόσχεται να συμβάλει στρατιωτικά για να επιστραφούν οι πόλεις αυτές στο συριακό πληθυσμό. Αυτό φαίνεται να είναι και το κύριο θέμα των συζητήσεων στην Αττάλεια, αλλά οι μέχρι τώρα ενδείξεις λένε ότι οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι δεν δείχνουν διάθεση να αποχωριστούν τους Κούρδους μαχητές της Συρίας, τους οποίους έχουν ήδη εκπαιδεύσει και δοκιμάσει στο πεδίο τού ως τώρα πολέμου.
http://www.iskra.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου