Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ξαφνικά... πάθανε συναίνεση !!



Και ξαφνικά συναίνεση στο θέμα της Novartis. 


Κυβέρνηση : «η επίσημη πρόταση σύσταση προανακριτικής επιτροπής θα γίνει δια στόματος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσιπρα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Δευτέρα.»
ΠΑΣΟΚ: «Η πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής θα είναι για μας μία μεγάλη ευκαιρία για να αποκαλυφθεί πλήρως η πολιτική σκευωρία τύπου 1989, την οποία επιχειρούν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Με αυτόν τον στόχο θα την ψηφίσουμε»
ΝΔ : Yπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής με προϋπόθεση να έρθουν να καταθέσουν αυτοπροσώπως οι προστατευόμενοι μάρτυρες

 Η πρόθεση της κυβέρνησης να προτείνει την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση στη Βουλή φαίνεται ότι βρίσκει σύμφωνα όλα τα κόμματα. 

Την πρόθεση της κυβέρνησης αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος αλλά η επίσημη πρόταση θα γίνει δια στόματος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσιπρα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Δευτέρα. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από δεύτερες σκέψεις ότι υπήρξε ένας υπέρμετρος ενθουσιασμός από την πλευρά στελεχών της κυβέρνησης που μπορεί να μην είναι ανάλογος με το αποτέλεσμα όταν η υπόθεση διαλευκανθεί.

 Έτσι ο δρόμος της εξεταστικής δείχνει ο πιο ψύχραιμος και ασφαλής.
 Βέβαια τον τόνο θα δώσει ο Πρωθυπουργός που θα αναφερθεί για πρώτη φορά επίσημα στο θέμα.
 Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση για τις αναφορές της στην Δικαιοσύνη: “Τις τελευταίες ημέρες τελώντας σε προφανή πολιτικό πανικό εκσφενδονίζουν απειλές επιχειρώντας να πλήξουν την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της δικαιοσύνης ή ακόμη, πράγμα που δεν θέλω να το πιστέψω, και να τρομοκρατήσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες αλλά και τις εισαγγελικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση”.

 Η απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία ήταν άμεση. Η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη αν και τάχθηκε υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής εν τούτοις έβαλε ως προϋπόθεση να έρθουν να καταθέσουν αυτοπροσώπως οι προστατευόμενοι μάρτυρες, αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι η κυβέρνηση γνωρίζει την ταυτότητα τους: «Οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς “κουκούλες”, όχι μόνο γιατί τους ξέρει ήδη η κυβέρνηση, αλλά και γιατί το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο, καθώς απαιτεί την έγγραφη έγκριση του αντιεισαγγελέα Διαφθοράς του Αρείου Πάγου, την οποία παραδόξως δεν ζήτησε η αρμόδια εισαγγελέας»

 Υπέρ της επιτροπής τάχθηκε και το ΠΑΣΟΚ , έχοντας όμως στο μυαλό του και μια κρυφή ατζέντα. Θα επιμείνει να αναδειχθούν μέσα από την εξεταστική για την Υγεία, τόσο οι ευθύνες για την εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης επί κυβερνήσεων ΝΔ την περίοδο 2004-2009, όσο και οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που «ξέχασε» να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων το 2015, παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων: «Η πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής θα είναι για μας μία μεγάλη ευκαιρία για να αποκαλυφθεί πλήρως η πολιτική σκευωρία τύπου 1989, την οποία επιχειρούν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Με αυτόν τον στόχο θα την ψηφίσουμε» 


Ανάρτηση από: http://mignatiou.com


http://blogvirona.blogspot.gr/2018/02/blog-post_49.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου