Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

(Προς χρυσαύγουλα όλων των χρωμάτων: Οι Εβραίοι δεν έχουν κέρατα και ουρά: Ένας Άραβας Χριστιανός Ανώτατος Ισραηλινός Δικαστής)! Επίσκεψη του ανώτατου ισραηλινού δικαστή Salim Joubran σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη του ανώτατου ισραηλινού δικαστή Salim Joubran σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο δικαστής Salim Joubran, υψηλόβαθμο μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ, επισκέφθηκε στις 24 – 25 Μαΐου την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δικαστικών αρχών και των ακαδημαϊκών της νομικής του Ισραήλ και της Ελλάδας.


Στην Αθήνα, ο Δικαστής Joubran συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κυρία Βασιλική Θάνου –Χριστοφίλου, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας, κ. Νικόλαο Σακελλαρίου, τον Αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Ιωάννη Σαρμά, την Γενική Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Ξένη Δημητρίου- Βασιλοπούλου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Διαφθοράς και Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Κωνσταντίνο Χρήστου και κυρία Μαρία Γιαννακάκη αντίστοιχα, τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του Ελληνικού Κοινοβουλίου, βουλευτή κ. Αντώνη Συρίγο, την Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών, Δρ. Διονυσία Καλλινίκου μαζί με άλλους καθηγητές και τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, κ. Μίνω Μωυσή. Στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Joubran επισκέφθηκε την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής και δικαστής του Αρείου Πάγου, κ. Δημήτρης Κράνης μαζί με άλλους υψηλόβαθμους δικαστές. Επιπρόσθετα, ο Δικαστής Joubran συμμετείχε σε συζήτηση με καθηγητές και φοιτητές της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με τον Ευρωβουλευτή και καθηγητή νομικής, κ. Κώστα Χρυσόγονο.
Ο Δικαστής Joubran και οι συνομιλητές του αντάλλαξαν απόψεις για την λειτουργία της δικαιοσύνης στην Ελλάδα και το Ισραήλ, τον ρόλο των ανώτατων δικαστηρίων σε δημοκρατικές χώρες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συμφώνησαν να ενισχύσουν τις ανταλλαγές μεταξύ των δικαστικών αρχών και των ακαδημαϊκών της νομικής των δύο χωρών.


Ο Δικαστής Salim Joubran γεννήθηκε το 1947 και σπούδασε νομικά στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Άρχισε να εξασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου το 1970. Αργότερα διορίστηκε δικαστής στο Ειρηνοδικείο της Χάιφα, και έπειτα στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Χάιφα πριν γίνει μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ το 2004. Είναι μέλος της ειδικής επιτροπής επιλογής δικαστών. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής στις γενικές εκλογές για την 20ή Κνέσετ (κοινοβούλιο) στο Ισραήλ.Ο κ. Salim Joubran ανήκει στην Αραβική Χριστιανική Κοινότητα του Ισραήλ. Είναι ο πρώτος Άραβας που διορίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Στο παρελθόν ήταν λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Χάιφα, ενώ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του "Εβραιο-Αραβικού" Κέντρου του ιδίου πανεπιστημίου. Μεταξύ των πολλών διακρίσεων του έχει ανακηρυχτεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χάιφα και έχει λάβει το Βραβείο του Λόρδου Marks Sieff για τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες του για την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Εβραίων και Αράβων στο Ισραήλ.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 


http://www.zougla.gr/greece/article/episkepsi-tou-anotatou-israilinou-dikasti-salim-joubran-se-a8ina-ke-8esaloniki-1457832

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου