Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Η Χρυσή Αυγή στοχοποιεί τον εκπαιδευτικό – διευθυντή του Σχολείου Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα

Ο εκπαιδευτικός και διευθυντής των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα, Πέτρος Δαμιανός
Βάναυσα στοχοποιεί τον εκπαιδευτικό και διευθυντή των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα Πέτρο Δαμιανό, που έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο χώρο, η Χρυσή Αυγή διά μέσω κατάθεσης Ερώτησης στη Βουλή από το βουλευτή της και υπόδικο Γιάννη Λαγό, προς τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης. Με αφορμή αυτό το γεγονός, η ΟΙΕΛΕ απευθύνει κάλεσμα στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες του Δημοσίου, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος στοχοποίησης εκπαιδευτικών από τη Χ.Α. και η απόπειρα εκφασισμού της Παιδείας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ
Αγαπητοί συνάδελφοι, Ο γνωστός για τις απόψεις και τη «δράση» του βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης στοχοποιεί τον εξαίρετο συνάδελφο και Διευθυντή του Σχολείου των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνας Πέτρο Δαμιανό με απολύτως ανακριβή στοιχεία.
Ο Πέτρος Δαμιανός έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στο δύσκολο χώρο των Φυλακών. Πέρσι υπό την επίβλεψή του και με τη σκληρή δουλειά όλων των συναδέλφων του σχολείου 4 παιδιά «απέδρασαν» από την Αυλώνα και πέταξαν στο Πανεπιστήμιο, πετυχαίνοντας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Έχει, επίσης, εκσυγχρονίσει το εκπαιδευτικό τοπίο των φυλακών, αναβαθμίζοντας τη σχολική μονάδα και παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση του ΙΕΚ που ανοίγει πόρτες ελπίδας προσφέροντας κατάρτιση και επαγγελματικές ευκαιρίες στα νέα παιδιά.
Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει να σε στοχοποιούν οι χρυσαυγίτες. Ας ρωτήσει κάποιος τους οικείους του Πέτρου Φύσσα. Είναι όμως η πρώτη φορά που οι φασίστες χτυπούν την πόρτα της εκπαίδευσης, που επιχειρούν να βάλουν πόδι σε ένα από τα θεμέλια της δημοκρατικής κοινωνίας, στην Παιδεία.
Αποτελεί χρέος και ευθύνη των συλλογικοτήτων της εκπαίδευσης να σταθούμε στο πλάι του Πέτρου Δαμιανού, αλλά και κάθε εκπαιδευτικού που μπαίνει στο στόχαστρο των νεοναζί.
Σας καλούμε σε κοινή σύσκεψη για να υπάρξει κοινό πλαίσιο δράσης στον κίνδυνο εκφασισμού της Παιδείας και στοχοποίησης εκπαιδευτικών από τη Χρυσή Αυγή.
http://ergasianet.gr/2017/06/02/%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου