Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

(Οι Συριζαίοι είναι ωμοί, βάναυσοι,θρασύτατοι και αδίστακτοι σαν νεόπλουτοι)! Απολύσεις στην εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη

Πολύ γρήγορα χάνει την αξιοπιστία της η κυριακάτικη εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη «Documento». Στις διάφορες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για τις ...οδηγίες που δίνονται στο πως να γράφονται τα ρεπορτάζ και τι ακριβώς πρέπει να γράφεται, προστίθονται τώρα και οι απολύσεις.


Τέσσερις, όπως μάθαμε, για αυτό τον μήνα. Κι άλλες δυο που είχαν γίνει πρόσφατα. Συνολικά απολύθηκαν από την εφημερίδα έξι δημοσιογράφοι. Αρχικά απολύθηκαν η Νάντια Βασιλειάδου που κάλυπτε το υπουργείο Εσωτερικών και ακολούθησε ο Νίκος Λουπάκης. Τα επιχειρήματα ότι γίνεται αναδιάρθρωση στην εφημερίδα μετά την αποχώρηση του Καλογρίτσα δεν έπεισαν τους δημοσιογράφους.

Ο λόγος είναι απλός. Στο Documento τηρείται με ευλάβεια η γραμμή στήριξης συγκεκριμένων στελεχών του κυβερνητικού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Δίνονται παραγγελίες για ρεπορτάζ υπέρ ή εναντίον συγκεκριμένων προσώπων. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Τάσος Θεοδωρόπουλος που αποχώρησε από το Documento έγραψε στη σελίδα του στο face book για κάποιους που «χτυπάνε χέρια στο τραπέζι, ρουφιανεύουν και δίνουν οδηγίες για το τι και πως θα το γράψω»....

Τον Μάιο η διοίκηση της εφημερίδας απέλυσε άλλους τέσσερις δημοσιογράφους,. Τον Παύλο Μεθενίτη που ήταν αρμόδιος για τα media με επιχείρημα πως δεν ενημέρωσε ότι θα εργαστεί και σε ραδιοφωνικό σταθμό, τη Μαρία Μυστακίδου, συντάκτρια από το site της εφημερίδας, τον Θανάση Κανιάρη από το οικονομικό ρεπορτάζ και τον πολιτικό συντάκτη Γεράσιμο Λιβιτσάνο. 


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/06/blog-post_33.html

2 σχόλια:

 1. Φίλε Μανώλη!

  Το κατέβασμα της σημαίας Του Εχθρού Της Ανθρωπότητας μαζί με τον Σιάντα Σε Άφησε Στην Ελληνική Ζωντανή Ιστορία! Άλλωστε ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΈΚΑΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΆ ΚΑΤΕΧΩΜΕΝΑ ΚΡΆΤΟΙ! Όπως και η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ! ΜΌΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΑΣ ΈΓΙΝΕ ΑΥΤΌ! ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΉ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΕΑΜ/ΕΛΑΣ!

  Αλλά Μανώλη να σε ρωτήσω κάτι που ΠΡΈΠΕΙ να το ξέρεις καλύτερα από πολλούς:

  ΑΥΤΟΊ ΈΧΟΥΝ και ΕΙΧΑΝ ΠΑΙΔΙΆ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΚΥΛΙΑ;;;;

  Τα ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΈΝΑ ΠΑΙΔΙΆ (και ξέρεις αυτήν την έννοια/φράση!!) ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΎΝ ΚΑΚΊΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΩΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑ!!!

  ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ- Ουδείς Άλλος!!!

  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΟΣ- Απλός ΟΡΚΟΣ ΖΩΗΣ!!!  ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ κ. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟ Αφιερώνουμε ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!
  Θα γράψω ένα Τραγούδι να το λες, όταν θα κλαις
  Κουράστηκα να κλείνω τις πληγές, τις ανοιχτές
  Το ξέρεις δυο φορές Αγάπησα
  Μα εσύ μονάχα δύο Κυριακές
  Δε θέλει η Καρδιά Συναλλαγές

  Άσε με ήσυχο, πήγαινε, μα καλά Είμαι ΕΓΩ
  Για ό,τι αγαπώ μονάχος μου θα Πολεμώ
  Κι αν δε σου ταίριαξα, Παιχνίδι σου δε θα γενώ
  Πήγαινε, μα καλά Είμαι ΕΓΩ!

  Ξημέρωσα και πάλι στα στενά και χάθηκα
  Κρατούσα τις κουβέντες φυλαχτό, Πικράθηκα
  Τα ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ κι Αυτά ήταν Δανεικά
  Που είχες ακούσει κάποιον να σ’ τα λέει
  Τη λέξη «σ’ Αγαπώ» Σιχάθηκα!!!

  Άσε με ήσυχο, Πήγαινε, μα καλά Είμαι ΕΓΩ
  Για ό,τι αγαπώ μονάχος μου θα Πολεμώ
  Κι αν δε σου ταίριαξα, Παιχνίδι Σου δε θα γενώ
  Πήγαινε, μα καλά είμαι ΕΓΩ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή