Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

ΤΟ «ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΒΑΤΑΣ», Ο ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ … ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

«Τα νέα είναι τόσο θετικά που δυσκολευόμαστε να τα πιστέψουμε. Κρατάμε μικρό καλάθι βεβαίως, αλλά… Είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά. Θα με αναγκάσουν να φορέσω και γραβάτα», δήλωνε στις 17 Μαΐου ο ανυπέρβλητος κομμουνιστής ηγέτης Αλέξης Τσίπρας, λίγες μόνο ημέρες πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup της 22ης Μαΐου.

Τα νέα ταξίδεψαν με την ταχύτητα του ανέμου, τι λέμε τώρα, της αστραπής και του κεραυνού συνάμα, σ’ ολόκληρη την χώρα απ’ άκρη σε άκρη. Οι ελπίδες φούντωσαν και πάλι στο άκουσμα αυτής της ελπιδοφόρας είδησης. Ο Τσίρπας θα φορέσει γραβάτα, ο Τσίρπας θα φορέσει γραβάτα. Ακόμα και το όνομα του ευλογημένου ηγέτη δεν ακουγόταν, όπως θα έπρεπε, αλλά η συγκίνηση τα προκαλεί αυτά. Τα μικρά παιδιά φώναζαν και γελούσαν, τα πουλιά σταμάτησαν να πετούν, οι σειρήνες των πλοίων ηχούσαν παρατεταμένα, τα σύννεφα που σκέπαζαν τον ήλιο παραμέρισαν και αυτά, λες και όλη η φύση γιόρταζε και τραγουδούσε…Και ενώ όλοι γιόρταζαν και γλεντούσαν, λίγο πιο εκεί, μουρτζούφλης, μονήρης και μονόχνωτος όπως πάντα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μονολογούσε μονότονα: «Ηλίθιοι, είστε τόσο ηλίθιοι; Στον κώλο του θα την βάλει την γραβάτα. Πως σας έπεισε πάλι; Πως το κάνει αυτό συνέχεια; Ακόμη δεν έχω καταλάβει».
Εν τω μεταξύ ώσπου να καταλάβει ο Κυριάκος, ο Τσίρπας και οι βουλευτές του μαζί με τον αδελφό τον Πάνο τον Καμμένο ψήφισαν τα νέα μέτρα, ευχήθηκαν και εις υγείαν των κορόιδων που περιμένουν την ημέρα της γραβατοφορεσιάς και πήγαν να ξεκουραστούν.
Και έμεινε ο Κυριάκος με την απορία του. Πως τα καταφέρνει, πως τα καταφέρνει να τρώει τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη, να μην του δίνουν ούτε ένα καθρεφτάκι να «χαρίσει» στους ιθαγενείς και να συνεχίζει απτόητος; Και όχι μόνο αυτό αλλά κρατάει δεμένους και αυτούς τους γίγαντες της …εσωκομματικής αντιπολίτευσης και τους πάει και βόλτα με το λουρί όποτε θέλει; Μα είναι απλό δεν θέλει και καμμία σπουδαία σκέψη. Το καράβι μπάζει νερά από παντού. Και αυτό το ξέρουν όλοι οι επιβαίνοντες. Παρ’ όλα αυτά ελπίζουν ότι θα φθάσουν σε κάποια ξέρα και θα τη βγάλουν σχετικά «καθαρή».
Εκτός και αν οι μούτσοι κάνουν κανένα ρεσάλτο τελευταία στιγμή σε κανένα «πειρατικό» και υποχρεώσουν τον καπετάνιο να παραδώσει το πλοίο… Γιατί, τους εκβιασμούς στην πολιτική πολλοί ηγάπησαν, τον αρχιεκβιαστή, όμως, λίγοι και αυτοί από βίτσιο…
Λ.

https://anarchypress.wordpress.com/2017/05/31/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%86%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%80%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%B5%CE%B9/

3 σχόλια:

 1. ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ!


  Σου Είπαν Ψέματα Πολλά
  Ψέματα Σήμερα Σου λένε Ξανά
  κι Αύριο Ψέματα Ξανά θα σου πουν.
  Ψέματα σου λένε οι Εχθροί Σου
  μα κι οι Φίλοι Σου με Ψεύτικες Αλήθειες Σε κοιμίζουν.
  Ψεύτικη δόξα σου τάζουν οι ΨΕΥΤΕΣ
  μα κι οι Φίλοι Σου σού κρύβουν την Αλήθεια.
  Πού Πας με Ψεύτικα ΟΝΕΙΡΑ;
  Πού Πας με Ψεύτικα ΟΝΕΙΡΑ;
  Καιρός ΝΑ σταματήσεις
  καιρός ΝΑ τραγουδήσεις
  καιρός ΝΑ κλάψεις και να πονέσεις
  καιρός ΝΑ Δεις.
  Καιρός ΝΑ παλέψεις.
  Καιρός ΝΑ Αντισταθείς.
  Καιρός να Επαναστατήσεις για ΝΑ Ζήσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ιβάν!

  Κόψε της Ηλίθιες εκφράσεις σου! Μην Παίζεις το Παλιό Παιχνίδι Που Παίζανε οι Δοσίλογοι και Ταγματασφαλίτες μετά τον Εμφύλιο! Μην χωρίζεις την Χώρα σε Αθήνα και υπόλοιποι Ελλάδα ως προκάλυμμα το Ποδόσφαιρο! Είσαι "Νέος" στην Χώρα και Δεν ξέρεις το Βοθροσύστημα! Μην παίζεις το Παιχνίδι Τους! ΜΗΝ ΒΡΊΖΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΊΖΕΙΣ ΤΗΝ ΧΏΡΑ! Πρόσεχε τους "καλοθελητές" που σε τριγύριζουν και συμβουλεύουν!

  Είσαι Πόντιος και Αυτό Είναι Ιστορική Τιμή!

  Οι Πόντιοι ή ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ Είναι ή Τομάρια!
  Κοίταξε να είσαι Παλληκάρι και Κόψε το βρισίδι!

  Γανέβεις;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΟ Αφιερώνουμε ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!




  Θα γράψω ένα Τραγούδι να το λες, όταν θα κλαις
  Κουράστηκα να κλείνω τις πληγές, τις ανοιχτές
  Το ξέρεις δυο φορές Αγάπησα
  Μα εσύ μονάχα δύο Κυριακές
  Δε θέλει η Καρδιά Συναλλαγές

  Άσε με ήσυχο, πήγαινε, μα καλά Είμαι ΕΓΩ
  Για ό,τι αγαπώ μονάχος μου θα Πολεμώ
  Κι αν δε σου ταίριαξα, Παιχνίδι σου δε θα γενώ
  Πήγαινε, μα καλά Είμαι ΕΓΩ!

  Ξημέρωσα και πάλι στα στενά και χάθηκα
  Κρατούσα τις κουβέντες φυλαχτό, Πικράθηκα
  Τα ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ κι Αυτά ήταν Δανεικά
  Που είχες ακούσει κάποιον να σ’ τα λέει
  Τη λέξη «σ’ Αγαπώ» Σιχάθηκα!!!

  Άσε με ήσυχο, Πήγαινε, μα καλά Είμαι ΕΓΩ
  Για ό,τι αγαπώ μονάχος μου θα Πολεμώ
  Κι αν δε σου ταίριαξα, Παιχνίδι Σου δε θα γενώ
  Πήγαινε, μα καλά είμαι ΕΓΩ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή