Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Το ντοκιμαντέρ των νεόπτωχων "Η Αθήνα από κάτω" ράγισε καρδιές (ΒΙΝΤΕΟ)Το φιλμ του Τάκη Μπαρδάκου που καταγράφει την Ελλάδα των νεόπτωχων και των ανέργων, παρουσιάστηκε στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. 

Η  Ελλάδα  των νεόπτωχων, των ανέργων που    ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά,  κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης. Ιστορίες πολιτών που βιώνουν την κοινωνική ανισότητα και την αδικία, το φαινόμενο των αστέγων, τα συσσίτια, τα συγκλονιστικά ποσοστά ανεργίας και η κατάπτωση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων στην κατηγορία των νεόπτωχων, έχουν μετατρέψει το  όνειρο της ευημερίας  σε  έναν  κοινωνικό-οικονομικό εφιάλτη.                                                                                                                 
Το ντοκιμαντέρ αυτό ως καλλιτεχνικό έργο, δεν ακολουθεί τους κανόνες της διαφημιστικής αισθητικής και της τουριστικής απεικόνισης, αλλά είναι σκληρό και αποδομημένο - όσο σκληρή και αδιέξοδη είναι πολλές φορές η ίδια η ζωή - επίκαιρο όμως και  αναγκαίο για την κοινωνική αλληλεγγύη, την πολιτισμική συνείδηση ​​και την ανάγκη για διάλογο. 

Μια ταινία από τους κάτω για τους κάτω 

Η ταινία χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τους πολίτες και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού η ομάδα των βασικών συντελεστών είναι άνεργοι, όπως και το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων στον οπτικοακουστικό χώρο, που βιώνουν μια μακροχρόνια ανεργία, σε εξωπραγματικά ποσοστά. 
"Ξεκινήσαμε την καμπάνια οικονομικής εξόρμησης για να γυρίσουμε αυτό το ντοκιμαντέρ, μέσω των κοινωνικών δικτύων με την δημιουργία Crowd funding - έρανο όπως  λέγαμε παλιά -μέσω της ιστοσελίδας της ταινίας. Η καμπάνια μας για  οικονομική στήριξη εστιάστηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κι αμέσως   είδαμε αρκετό κόσμο να ευαισθητοποιείται, με  δωρεές που ξεκινούσαν από τα 2 ευρώ. Η μ.κ.ο ΠΡΑΚΣΙΣ  μας βοήθησε εντάσσοντας την ταινία στην νεοσύστατη πλατφόρμα Crowd funding One Up, μέσα από ένα πρόγραμμα στήριξης  ανέργων που  δημιουργούν μέσα στην κρίση".

Mε συμπαραγωγούς τους πολίτες

"Ολοκληρώσαμε την παραγωγή με λιγότερα από  το 1/10 των κεφαλαίων που θα απαιτούνταν για τη χρηματοδότηση ενός ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους. Πάνω 160 πολίτες μας στήριξαν οικονομικά και πάνω από 200 άτομα βοήθησαν με διάφορους τρόπους στην ολοκλήρωση της ταινίας, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε μια πραγματικά ανεξάρτητη παραγωγή και κυρίως σε ενέργειες και δράσεις, που έχουν στο επίκεντρο τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης".

Στόχος του φιλμ       
                                                       


Στόχος της προσπάθειας μας, είναι να συνεισφέρουμε στην ενδυνάμωση της ποικιλόμορφης κοινότητας των ανθρώπων, που νοιάζονται βαθιά για τα θέματα του ανθρωπισμού και της  κοινωνικής αλληλεγγύης.
  

ΠΗΓΗ: enallaktikos

http://gregordergrieche.blogspot.gr/2017/06/blog-post_74.html#more2 σχόλια:

 1. Σώπα Ρέ Νίκο!!!

  1ον. Τα "Σκόρπια" ΠΡΈΠΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ!!!

  2ον. Ο Ελληνισμός και ο Χώρος Του στα "Σκόρπα" ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ!!!

  3ον. Τα Σύνορα Στα Βαλκάνια ΘΑ Αλλαχθούν! "Φυσική Κατάσταση" όπως γίνεται λόγω της .... "ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ" (Βλ. Αμερικάνικη Ιμπεριαλιστική Επέμβαση εδώ και 2 Αιώνες!)

  4ον. Το ΘΕΜΑ "Β. Ηπειρος" ΔΕΝ ΈΚΛΕΙΣΕ! ΜΕ ποιούς "ΚΑΝΟΝΕΣ" έγινε ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;;;

  5ον. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟΣ"! Αντιθέτως οι Αποικιοκράτες ΣΤΈΛΝΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ("Ελληνική" Κυβέρνηση/Πολιτεία) εδώ και εκεί!!! ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ... ΧΘΕΣ!!!

  6ον. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ/ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!

  7ον. Τα ΚΑΤΕΧΩΜΕΝΑ Στην Κύπρο ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ!!! Και ΝΙΚΗΦΟΡΑ!!!

  8ον. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΝΙΚΟ: ΕΟΚ/ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΊΔΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!!! Το Σήμερα Είναι ΜΙΑ Επιβεβαίωση που την βλέπουν και οι ... Αόματοι!!!

  ΚΑΙ ...

  9ον. ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΑΙ (ΛΟΓΟΥ Λακεδισμού) ΕΜΕΙΣ/ΕΓΩ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ/ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΑΙ/ΜΠΟΡΩ!!!  Ο ΑΡΧΗΓΟΣ  Υ.Γ. Διάβασε και λίγο Μάρξ/Λένιν/Ερνέστο Τσέ!!! Να Νιώσετε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συναντιώνται οι "Υπεύθηυνοι" της "Ελληνικής" Ένωσης Τραπεζών με τον Γενς Βάιτνμαν!!!


  ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΑΝΤΙΩΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΠΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΆ!
  Για να τελειώνουμε με τον Γκαιμπελισμό ΌΛΩΝ ΣΑΣ!

  Σας παραθέτουμε την "Σχεση" του Marx με τον Bruno Bauer το 1843!!!

  ΜΕ ΘΕΜΑ: Die Judenfrage (Οι Ανίκανοι τόσο της Αριστεράς όσο και της Κουμουνιστικής Αριστεράς το μετάφραζαν "Το Εβραϊκό Ζήτημα" ΛΑΘΟΣ!!! ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ: "ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ"!!!

  Τεράστια ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!! Άλλωστε Σαυτήν την "ΔΙΑΦΟΡΑ" Πέσανε στην λούμπα το KPD (Κ.Κ.ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ [υπόψιν το KPD είναι Απαγορευμένο μετά το 1945 από τους Αμερικανούς/ΝΑΤΟ ενώ επιτρέπουν το DKP/Γερμανικό Κουμ. Κόμμα!]) ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ!!!
  Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ/ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΕΊΧΕ ΤΗΝ "ΙΕΡΑΣΜΙΑΚΗ" ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!!!

  Σας παραθέτουμε το Original κείμενο Marx και Bruno Bauer 1843 Braunschweig:


  ......... Sobald es der Gesellschaft gelingt, das empirische Wesen des Judentums, den Schacher und seine Voraussetzungen aufzuheben, ist der Jude unmöglich geworden, weil sein Bewußtsein keinen Gegenstand mehr hat, weil die subjektive Basis des Judentums, das praktische Bedürfnis vermenschlicht, weil der Konflikt der individuell-sinnlichen Existenz mit der Gattungsexistenz des Menschen aufgehoben ist.

  (Κλειδί Είναι) Die gesellschaftliche Emanzipation des Juden ist die Emanzipation der Gesellschaft vom Judentum.
  1. Υ.Γ. Είτε Σας Αρέσει Είτε Όχι ΛΑΚΕΔΕΣ!!!

  2. Υ.Γ. Die Judenfrage Στην Ελλάδα θα την Αφήσουμε Στα Καπιταλοναζιστικοφασιστικά γουρούνια;; Βλ. "Ο Μεγάλος Δικτάτωρ" του Τσάρλι Τσάπλιν!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή