Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

(Μετά την Κύπρο και τα Σκόπια το Μπομπολιστάν δέχεται τρίτο χτύπημα ! Έρχονται τέταρτο και πέμπτο! Το ασυμβατοποίητο μαυροχρηματίτης κάθαρμα, με διασυνδέσεις με ΧΑ, Μαντηλάκια υπουργό και Συριζαίικα λαμόγια θα τελειώσει)! Η δικαιοσύνη ερευνά 39 στελέχη τραπεζών για την "Πήγασος"

Η δικαιοσύνη ερευνά 39 στελέχη τραπεζών για την "Πήγασος"

Συνολικά 39 στελέχη τριών τραπεζών βρίσκονται ένα βήμα πριν την απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών για τον «πακτωλό» των δανειοδοτήσεων της ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική Εισαγγελία έδωσε παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, της AlphaBank και της Τράπεζας Πειραιώς για τα δάνεια που χορηγούσαν στον εκδοτικό όμιλο Πήγασος.


Η έρευνα για τις δανειοδοτήσεις κατέληξε σε κακουργηματικές κατηγορίες τόσο για τα τραπεζικά στελέχη όσο και τους υπευθύνους του Πήγασου. Αντικείμενό της ήταν η εξακρίβωση εάν είχαν δοθεί εγγυήσεις για τα δάνεια συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρω που είχε λάβει το 2006, το 2013 και το 2014 ο εκδοτικός όμιλος. Επίσης, ερευνήθηκε κατά πόσο εξυπηρετούνται τα δάνεια αυτά.

Οι εργαζόμενοι του Πηγάσου βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, ενώ το 'Έθνος' δεν εκδίδεται
Οι εργαζόμενοι του Πηγάσου βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, ενώ το 'Έθνος' δεν εκδίδεται

​Οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν τα μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και οι εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων, των τριών τραπεζών είναι απιστία άπαξ και κατ΄εξακολούθησηΣύμφωνα με την παραγγελία που βρίσκεται στα χέρια του προισταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίου, οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν τα μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και οι εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων, των τριών τραπεζών είναι απιστία άπαξ και κατ΄εξακολούθηση.

Για ηθική αυτουργία στην απιστία, όπως φαίνεται, θα βρεθούν κατηγορούμενοι ο Γιώργος Μπόμπολας και άλλα διευθυντικά στελέχη της ΠΗΓΑΣΟΣ. Η οικονομική ζημιά που φέρεται ότι υπέστησαν συνολικά οι τρεις τράπεζες ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.


http://www.zougla.gr/greece/article/i-dikeosini-erevna-30-stelekti-trapezon-gia-tin-pigasos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου