Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Ιερώνυμος ο μνημονιακός

ιερώνυμος



Καλά, ο Χριστόδουλος διάβαζε στην δικτατορία. Ο Ιερώνυμος, όμως, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και αυτός διαβάζει; Και αυτός βρίσκεται κλεισμένος εκτός πραγματικότητας;

Όλοι είναι καλοί για τον Αρχιεπίσκοπο. Όλοι δικαιολογημένοι. Συμμερίζεται πλήρως τις θέσεις της Εκκλησίας ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τον Ιερώνυμο. Περίπου «θεός» ο Πάνος Καμμένος, κατά τον Αρχιεπίσκοπο, «κάνει ό,τι πει η Εκκλησία». Εξαιρετικός και ο Αλ. Τσίπρας, «θέλει», κατά τον Ιερώνυμο, αλλά «έπεσε στα βάτα». Δικαιολογημένος, λοιπόν, και αυτός.
Για όλους και για όλα έχει τον τρόπο του ο προκαθήμενος και όλοι καλοί και άγιοι.
Ξέχασε, όμως, κάτι ο Αρχιεπίσκοπος σε μια πρωτοφανή σε έκταση συνέντευξη πέντε σελίδων στο «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής.
Ξέχασε μιαν ασήμαντη λεπτομέρεια.
Ξέχασε ότι ο λαός στενάζει κάτω από την μπότα των μνημονίων.
Ξέχασε ότι τα μνημόνια και η λιτότητα εξαθλιώνουν την κοινωνία μας, τη στιγμή, μάλιστα, που κάποιοι θησαυρίζουν και παριστάνουν τους ευεργέτες της Εκκλησίας και συνεργάζονται με τους εκπροσώπους της.
Ξέχασε ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό «κατοχή» και τελεί σε νέο «αποικιοκρατικό» ζυγό.
Μας είπε ο Αρχιεπίσκοπος, δεν το σχολιάζω αυτήν την ώρα, ότι η Εκκλησία βρίσκεται υπό «διωγμό» και ότι δέχεται «πόλεμο».
Πρώτα απ’ όλα, όμως, μακαριότατε, δέχεται πόλεμο η Ελλάδα και βρίσκεται υπό διωγμό ο τόπος και ο ελληνικός λαός. Γι’ αυτούς που πραγματικά πολεμάνε, όμως, τον «Ελληνισμό», στον οποίο κάνετε αναφορά κύριε Ιερώνυμε, και τον λαό και όσους εγχώριους πολιτικούς και ιεράρχες υπαλλήλους τους υπηρετούν, δεν βρήκατε ούτε μια λεξούλα να πείτε.
Περιουσία και μεγάλη, δεν έχει μόνο η Εκκλησία. Περιουσία μικρή έχουν και οι απλοί πολίτες, όσοι βέβαια έχουν, που βλέπουν να τους παίρνουν τα σπίτια, να χάνουν τις λίγες αποταμιεύσεις μιας ζωής και τα παιδιά τους άνεργα να ξενιτεύονται.
Η δουλειά σας, κύριε Ιερώνυμε, δεν είναι να αποκοιμίζετε τους πιστούς για να υπομένουν τα πάνδεινα, αλλά να τους αφυπνίζετε για την ελευθερία τους, για την ελευθερία της πατρίδας μας και την δικαιοσύνη.
Δεν ζητάει κανένας από εσάς και τους ιεράρχες να γίνουν κομματάρχες.
Τους «ζητάει», όμως, να παίξουν έναν κρίσιμο εθνικό και κοινωνικό ρόλο τούτα τα κρίσιμα για την επιβίωση του τόπου και του λαού χρόνια.
Κάποτε, στις δύσκολες ώρες αυτού του τόπου, βρίσκονταν ιεράρχες, φωτεινές περιπτώσεις, που έμπαιναν στη φωτιά, χωρίς να λογαριάζουν θυσίες.
Σήμερα, άκρα του τάφου σιωπή. Και κάτι χειρότερο: Ύμνοι και ευλογίες στους υπηρέτες του εξανδραποδισμού και της υποτέλειας.
Ο Τσίπρας έπεσε στα «βάτα». Θαυμάσια η δικαιολογία! Μπορεί λοιπόν να έχει πέσει στα «βάτα» και ο Αρχιεπίσκοπος και η ιεραρχία. «Θέλουν», υποτίθεται, αλλά δεν μπορούν. Δεν μπορούν, ίσως, για τον εξής απλό λόγο: Στη χώρα αυτή δεν υπάρχει μόνο πολιτικό και οικονομικό, αλλά και εκκλησιαστικό κατεστημένο. Και δυστυχώς και αυτή η τριάς μοιάζει να είναι ομοούσιος.
Δεν είναι ομοούσιος, όμως με αυτήν την «τριάδα», δεν πρέπει να είναι και ο λαός μας, ο οποίος δεν μπορεί να «αποκοιμίζεται» με λόγια αγάπης και κατανόησης προς τους δημίους και τους τυράννους του.
ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΛΛΗΣ

http://www.iskra.gr/%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82/

1 σχόλιο:

  1. Ρε παιδιά τί ψάχνεται; Πολιτική Ανάλυση, Αιτιολογία;
    Αυτοί όλοι Τους Είναι Λακέδες! Αχαροι Αμοιροι Αψυχοι Ανοργασμικοί!
    Επιτελούν το Έργο τους, όπως οι χθεσινοί οι προχθεσινή κ.ο.κ.!
    Ο Ρόλος Του Λακέ δεν έχει ποτέ αλλάξει εδώ και εκατονταετίες!
    Μόνο που στην Χώρα μας οι Λακέδες τα δείχνουν ΌΛΑ 110%!
    Πρέπει να καταλάβουμε Καλά, ότι η Χώρα Μας Είναι Ανέκαθεν Αποικιοκρατούμενη με τους ποίο Αριστους Λακέδες! Του Διαβόλου Κέρατα!

    Μην περιμένετε τίποτα από δαύτους!
    Βλέπουν το Ελληνικό Λαό σαν Αριθμούς σαν Νούμερα Χρηματηστηριακά! Αυτοί όλοι τους είναι τουλάχιστον για μπάτσες! Λάσπη κάναν την Ζωή μας Λάσπες να Τους κάνουμε!

    Στήσιμο Στο Σύνταγμα Φτύσιμο και Μπάτσες! Σε Όλους Αναδρομικά!
    Και Παράλληλα κτυπάμε Όλες Της Αποικιοκράτες Δομές και Ιδιαίτερα Τους Αποικιοκράτες Ανελέητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή