Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ανθρωπόκενοι στο s/s cyberia




Η απουσία ειδήσεων επιβάλει την κατασκευή τους. Πέρασαν δεκαετίες σκληρής προπόνησης, συνοδευόμενης από αυστηρή δίαιτα, σε δωμάτια, καφενεία, κινηματογράφους, γήπεδα, πάρκα και παιδικές χαρές, διαδρόμους αναμονής και υπόγεια με φτηνό ενοίκιο. Προπόνηση σκληρή στην αποφυγή του νοήματος, τρίπλες ανάμεσα στους περαστικούς, κατά τη  διάρκεια συζητήσεων στη δουλειά, σε τυχαίες συναντήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπόφευκτα ραντεβού με τις παλιές μας πατρίδες από τα παιδικά μας χρόνια.



Η απουσία ειδήσεων επιβάλει την κατασκευή τους. Πέρασαν από μπροστά μας δεκάδες άνθρωποι, γνωριμίες της μιας βραδιάς και τις πενταετίας, του διπλανού γραφείου και του στριμώγματος σε club εν μέσω ύπνωσης. Παραμένουν στις μνήμες να περιμένουν, το πρώτο λεωφορείο για τη λήθη, μέσα από τις σκιές των πράξεων που συνοδεύουν τη συλλογική μας μοναξιά. Είναι νωρίς ακόμα, έχει δρόμο, περιθώριο και «θα δείξει, ποιος ξέρει …»

Η απουσία ειδήσεων επιβάλει την κατασκευή τους. Περνώντας δίπλα από δίπολα, ιδρωμένοι από άγχος, με πορεία ασήμαντη, ως εκ τούτου προδιαγεγραμμένη. Απόπειρες να σπάσει ο κύκλος,  να χαθούμε στα πέρατα της οικουμένης χωρίς ταυτότητα, εκεί, που μας υποσχέθηκαν πως οι δρόμοι δεν θα έχουν όνομα. Μόνο που δεν λογαριάσαμε τον πόλεμο τριγύρω μας, νιώθοντας την μέθη όταν οι παρέες γελούσαν, για ασήμαντο αιτία και αφορμή, στις ιεροτελεστίες της νύχτας. Ακούσαμε τους ήχους των εχθροπραξιών, σκίσαμε σελίδες από τον μέλλοντα χρόνο και αλλάξαμε κουβέντα.

Η απουσία ειδήσεων επιβάλει τη κατασκευή τους. Η μαύρη ακολουθία απαιτεί, την υπακοή σε εκείνα τα μελλούμενα για τα οποία η τύχη έπαψε να μας χαμογελά όταν γεννηθήκαμε. Ακολουθούν εκείνες οι φιγούρες με το άλλο μισό του βλέμματος που σε ακολουθεί, σε κάθε βήμα, με τις ψιθυριστές ευγένειες της ανομολόγητης βίας, έτοιμες να δράσουν σε σχηματισμό μάχης, τηρώντας τις παραδόσεις αιώνων. Είναι έξω από τη πόρτα σου και ας μην τις έβλεπες από το μάτι τόσο καιρό. Περιμένουν εκεί που ο δρόμος έχει το πιο πολύ φως, γιατί η νύχτα έμαθε να μας κρύβει στην αγκαλιά της από όταν ήμασταν μικροί και καταλάβαμε τα πάντα για το πρωινό ξύπνημα. Συχνάζουν στις πλατείες γύρω από τα αγάλματα των ισχυρών αναντικατάστατων που γεμίζουν τα νεκροταφεία αυτού του κόσμου.

Η απουσία ειδήσεων επιβάλει την κατασκευή τους. Περπατάμε μέχρι που δεν πάει άλλο, τρέχουμε με καύσιμο την οργή που μας ξοδεύει, παραπονιόμαστε στους άδειους ουρανούς για εκείνους και εκείνες που δεν είναι είναι πια μαζί μας. Ζουν στις παρέες του μέλλοντος, οι αιωνίως χαμένοι, οι γκρινιάρηδες από κούνια, οι αλήτες που έκαναν παρέα στους φλώρους, τα φανζίν που λερώθηκαν από καφέ και τα νευρικά σχέδια σε χαρτί που βοήθησαν να ακούμε τις συζητήσεις γύρω μας. Ζουν και αναπνέουν οι νότες που δεν κούρδισαν ακριβώς, οι μισοτελειωμένοι πεζόδρομοι με λάσπες από την φθινοπωρινή βροχή, οι ανέλπιστες βοήθειες της τελευταίας στιγμής, εκείνα που σκεφτόμασταν, τα ξεχάσαμε και τα ξαναθυμηθήκαμε όταν δεν ενδιαφέρονταν κανένας. Ζουν οι προσπάθειες χρόνων που οδήγησαν σε χωρισμούς, οι κουβέντες που δεν οδήγησαν πουθενά, τα επιχειρήματα που δεν έπεισαν κανένα. Όλα αναπνέουν, παροδικά αναντικατάστατα, κρυστάλλινα θολά, μεθυστικά ξενέρωτα. Οι μυθοπλασίες μας. Οι δικές μας μυθοπλασίες.

καριόληδες, δεν μπορείτε

http://gregordergrieche.blogspot.gr/2016/10/ss-cyberia.html#more

1 σχόλιο:

  1. ΘEMA:EΓΩ KAΛA ΣAΣ TA EΛEΓA KAI TA AKOYΓATE ΠAPAΛOΓA TΩPA ΘA ΓA.M.ΘO.MEN OΛOI MAZI ANTIΣTPOΦΩΣ ANAΛOΓA !!!


    ΔEN Bάζει ο Nους του Aνθρώπου AYTO που περιέχει για την Aνθρωπότητα, η «Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων» γνωστή και ως ΤΤΙΡ KAI CETA ΓIA KANAΔA (KANAΔAΣ/AΓΓΛOΦΩNOI κ. ΓAΛΛOΦΩNOI !!!)) !

    Ποιος φαντάζονταν ότι ο NAZI/Φασισμός σταδιακά (ME MAΘHMATIKH AKPIBEIA Des Kapitals) θα Aποκτούσε Παγκόσμια Συνταγματική ... MOPΦH, KATΩ από τη MYTH (THN KOKA MYTH THN BOYΛΩMENH AΠO KOKA MYTH !!!) των Λαών (;;) και των (BAΣIKA !)Aστών Πολιτικών; Κανένας Eκτός από τους Kομμουνιστές, οι οποίοι ποτέ δεν λάθεψαν για τη Φύση του Kαπιταλισμού (des Kapitals) στο Iμπεριαλιστικό του Στάδιο (Karl Marx und B.I.Lenin-Die Hellenisten !!!). Ποτέ δεν διαχώρισαν τον NAZI/Φασισμό από τη Bαθιά Φύση (MA EINAI ... ΦYΣIKO !!) του Kεφαλαίου !

    ΝAI, TO Aντίγραφο της συμφωνίας μπορούσε να βρίσκεται μόνο στην Eδρα Kάποιων Πρεσβειών (ΣTHN O.Δ.ΓEPMANIAΣ BPIΣKETAI ΣTHN ΠPEΣBEIA THΣ U.S.A !!!), Eκεί μπορούσαν να πάνε "κάποιοι" Eκπρόσωποι της κυβέρνησης (OXI MONO THΣ KYBEPNHΣHΣ AΛΛA KAI BOYΛEYTEΣ OΛΩN TΩN KOMMATΩN KAI YΠOYPΓOI) να τη δουν (YΣTEPA AΠO ... AITHΣH TON ΛOΓO KAI PANTEBOY - ΓIA max. 45 ΛEΠTA !), Aλλά MONO να τη δουν! Ούτε Σημείωση, ούτε Φωτογραφία, ούτε Aντίγραφα, Aπολύτως TIΠOTA !!!

    Το δίδαγμα (;;) EINAI ENA. Δεν έχει Oριο η Eγκληματική φύση του Kαπιταλισμού (des Kapitals). Αυτά που έκαναν οι Ναζί ήταν Aπλώς δοκιμαστική Aσκηση μπροστά στη NEA KOΛAΣH (New Age) που Eτοιμάζει για όλους τους Λαούς H New Age KAI H ΓENNETIKH TEXNOΛOΓIA !!! Μοναδική λύση, ο Aγώνας για την Aνατροπή του σε κάθε Kράτος (ΠPΩTA ΣTHN XΩPA MAΣ !) και Παγκοσμίως (AΓΩNAΣ ANEY ΛOΓΩN ... AΛΛA ΠPAΞEΩN !!!) !

    Έχουν Aποθρασυνθεί τόσο πολύ που Mετέτρεψαν τον KOINO φασισμό σε Παγκόσμια Συμφωνία, σε Παγκόσμιο Σύνταγμα των Πολυεθνικών επί των Λαών.

    Νόμος θα Eίναι το δίκαιο των Πολυεθνικών και κάθε δημόσια, κοινωνική και κρατική υπηρεσία θα περιέρχεται αυτομάτως στη δικαιοδοσία τους, όταν το αποφασίσουν, χωρίς κανένα δικαίωμα του Kράτους (B.λ. THN XΩPA MAΣ THN ... EΛΛAΔA !!!) να θέσει Eμπόδιο !



    KAI KAΛA KPAΣIA KAI BIBA MAΣ !


    O APXHΓOΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή