Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

(Συριζοαλητείες)! ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ Σ. ΠΑΛΤΣΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΠΡΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Χ. ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ: "Να ζητήσει συγγνώμη"

"Να ζητήσει συγγνώμη"

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη στο Facebook. 

Σε ανάρτησή του υπουργού, στην οποία διαπραγματεύεται το θέμα του «ταξικού» αγώνα και αναφέρεται στον αμερικανικό εμφύλιο, απάντησε ο διαμένων στη Χίο πρόεδρος των Ολυμπιονικών με αναπηρία Σίμος Παλτσανιτίδης.Ο κ. Παλτσανίδης εξέφρασε την άποψη πως ο «ο ΣΥΡΙΖΑ πάει πιο δεξιά από δεξιά και ξεπουλάει την χώρα», σχόλιο το οποίο εξόργισε σε τέτοιο βαθμό τον αναπληρωτή υπουργό που μπλόκαρε κατευθείαν τον παραολυμπιονίκη, αποκαλώντας τον μάλιστα «φασιστάκι της πλάκας».

Βέβαια δεν ξέρουμε πόσο δημοκρατικό είναι να αποκαλείς κάποιον «φασιστάκι της πλάκας» και να τον μπλοκάρεις επειδή εξέφρασε μια ακραία άποψη που φυσικά δεν υιοθετούμε. 

Δεν θα μπούμε καν στη διαδικασία ή τον πειρασμό να σχολιάσουμε.την ανάρτηση του κ. Βερναρδάκη σχετικά με τους ταξικούς αγώνες. Θα τονίσουμε όμως πως είναι μια περίοδος που η κοινωνία χρειάζεται εθνική ομοψυχία και όχι εμφυλιοπολεμικό κλίμα για να βγει από τα αδιέξοδα, με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη.

Η ανάρτηση του Βερναρδάκη στο Facebook Προκαλεί εντύπωση όταν ένας υπουργός εκφράζεται με αυτό τον τρόπο δημόσια και αποκαλεί «φασιστάκι της πλάκας» τον πρόεδρο τον Ολυμπιονικών με αναπηρία. 

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Παλτσανιτίδη για να μας εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Όπως δήλωσε στο zougla.gr νιώθει βαθύτατα θιγμένος από τον χαρακτηρισμό και ζητά από τον αναπληρωτή υπουργό να μάθει ποιος είναι και να του ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το ατόπημά του. 

Ο κ. Παλτσανιτίδης μας μίλησε για την πορεία του στον δημοκρατικό χώρο και μας εκμυστηρεύθηκε πως απογοητεύθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ακολούθησε με πάθος το 2012 πιστεύοντας πως θα κάνει πραγματικότητα όχι όλες αλλά τουλάχιστον κάποιες από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Βερνδαρδάκη σε δημόσιο διάλογο «για να δει ο κόσμος ποιος είναι το ¨"φασιστάκι της πλάκας"»...

Θυμήθηκε επίσης πως ο Γιώργος Παπανδρέου τον επέλεξε προσωπικά  για υποψήφιο ευρωβουλευτή με το  ΠΑ.ΣΟ.Κ το 2009, αλλά παρόλο που κατέβηκε οι τότε  «σύντροφοί» του σαμποτάρισαν την υποψηφιότητά του. 

Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε ο Σίμος Παλτσανιτίδης: 


Ποιος είναι ο Σίμος Παλτσιανίδης


Γεννήθηκε στην Λάρισα το 1963 και μεγάλωσε στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας. Τελείωσε το 1ο Λύκειο Ελασσόνας. Σπούδασε στα Τ.Ε.Ι. Λάρισας, σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων, με πτυχιακή Αειφόρος Ανάπτυξη, Φωτοβολταϊκά συστήματα, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Είναι πτυχιούχος προπονητής στίβου, και αθλητών με αναπηρία. Συνταξιούχος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική και έχει δύο κόρες, την Ελένη και τη Μαρία. Μένει μόνιμα στη Χίο. Στα 18 του χρόνια, εκλέγεται πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ολυμπιάδας, ενώ παράλληλα ασχολείται με την αθλητική ειδησεογραφία.

 Ακόμη είναι:

- Πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών με αναπηρία, από το 2001 έως το 2004 και από το 2006 μέχρι και σήμερα.

- Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ ΧΙΟΥ.

- Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης, από τον Φεβρουάριο του 2007 έως το 2009, που απαριθμεί 1.200 εγγεγραμμένα μέλη και συνολικά 6.500 μέλη σε όλη την Ελλάδα.

- Ιδρυτής και Πρόεδρος του ιδρύματος «Γεώργιος Παλτσανιτίδης – Ανθρώπινη Φύση» με σκοπό τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη, την προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και του Αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

- Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος των απαντοχών Ολυμπιαδιτών Ολύμπου μέχρι (2006).

 - Παραγωγός και παρουσιαστής της ραδιοφωνικής εκπομπής «Μαζί μπορούμε» στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΤ3 (στη συχνότητα 95,8 fm ή στους 1179 στα μεσαία κύματα) για πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, αθλητικά γεγονότα της πόλης καθώς και προβολή των Ανθρώπων με Αναπηρία.(2005 έως 2007).

- Σύμβουλος του εκάστοτε υφυπουργού αθλητισμού, λόγω ολυμπιακού μεταλλείου σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού.

- Πρόεδρος του Α.Σ. «Θερμαϊκός» Αθλητών με Αναπηρία (από Ιούνιο 2007 έως το 2008) και σήμερα γενικός γραμματέας.

- Μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του «Αθήνα 2004», από το 2001 έως 2004, αρμόδια για την οργάνωση επικοινωνία και προβολή των Παραολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».

- Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Σταδίου «Καυτανζόγλειο» Θεσσαλονίκης την περίοδο 2002-2004.

- Εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Ε.Ο.Κ.Α. και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α) το 2006.

- Ιδρυτικό μέλος του αθλητικού συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» για αθλητές με αναπηρία και γενικός γραμματέας, μέχρι το 1998.

- Μέλος του Πανχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ Χίου από το 2012.

- Ιδρυτικό μέλος του Ποντιακού συλλόγου Χίου από 2014.

- Μέλος της επιτροπής του δημοτικού κολυμβητηρίου Χίου από τον Νοέμβριο 2014.

 - Το 2001 του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο της βουλής των Ελλήνων. Το 2003 η «Αθήνα 2004» του απονέμει τον τίτλο του «πρεσβευτή εθελοντισμού». Επίσης το 2003 βραβεύτηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης με το βραβείο «Μέγας Αλέξανδρος» ως κορυφαίος αθλητής με αναπηρία της χρονιάς μετά από ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών της Θεσσαλονίκης. Το 2004 -για δεύτερη φορά- του απονέμεται το αργυρό μετάλλιο της βουλής των Ελλήνων. Το 2007, μετά από απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων του 22ου Δημοτικού Σχολείου Εύοσμου Θεσσαλονίκης δόθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Σχολείου το όνομά του. Το 2008, μετά από απόφαση το Δ.Σ. του Δήμου Ολύμπου, το γήπεδο Ολυμπιάδας Λάρισας ονομάζεται γήπεδο «Ολυμπιονίκη Συμεών Παλτσανιτίδη».

- Τον Ιούνιο του 2009, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής.

- Έχει έντονη πολιτική και κομματική δραστηριότητα στον Σοσιαλιστικό χώρο από το 1979 μέχρι 

σήμερα.

http://www.zougla.gr/politiki/article/na-zitisi-signomi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου