Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Στο δρόμο πάλι οι αγρότες. Τοπικά συλλαλητήρια και στο βάθος μπλόκα



Με τοπικά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον ΟΓΑ, ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες. Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν με κάθοδο των τρακτέρ στις εθνικές οδούς, πιθανόν, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.
AdTech Ad

Αγρότες από ολόκληρη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Νίκαια, όπου στο πολιτιστικό κέντρο συνεδρίασε η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων. Τον τόνο έδιναν τα τρακτέρ που βρισκόταν συμβολικά έξω από το χώρο της εκδήλωσης.
Σε αυτή συμμετείχαν περισσότερες από 100 οργανώσεις και αγροτικοί σύλλογοι καθώς εκπρόσωποί τους βρέθηκαν στη Λάρισα για συντονίσουν καλύτερα το αγώνα των αγροτών σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η συμμετοχή των αγροτών σε αυτή την σύσκεψη χαρακτηρίστηκε από τους αγροτοσυνδικαλιστές ως πρωτοφανής, καθώς φαίνεται πως η φορολόγηση και τα μέτρα κατά του κλάδου κινητοποιούν τους παραγωγούς.
Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Βαγγέλης Μπούτας τόνισε ότι: «Πρέπει να συζητήσουμε τα νέα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα φορολογικά και το ασφαλιστικό. Όσο περισσότεροι είμαστε σε αυτό τον αγώνα τόσο πιο πετυχημένος θα είναι. Άλλωστε η μαγιά υπάρχει».
Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΛ, Ρίζος Μαρούδας, δήλωσε πραγματικά εντυπωσιασμένος από τη συμμετοχή. «Είναι η μεγαλύτερη σύσκεψη που έχουμε κάνει ποτέ. Δείχνει την οξύτητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Δείχνει όμως και τις αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν για αυτές τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν. Πρέπει να συντονίσουμε αυτόν τον αγώνα», υπογράμμισε.
Σε ερώτηση αν σε αυτό τον αγώνα θα κατέβουν όλοι οι αγρότες με κοινό διεκδικητικό πλαίσιο ο κ. Μαρούδας ξεκαθάρισε ότι «στο δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο χωράνε όσοι συμφωνούν με τα αιτήματα που θέτουμε».
Ο Χρήστος Κάμτσης από το μπλόκο της Πέλλας κάνει λόγο για στοίχημα επιβίωσης για τους ίδιους τους αγρότες. «Έχουμε άλυτα προβλήματα. Τα παλιά μας προσπερνάνε και έρχονται καινούργια και χειρότερα. Η κατάσταση είναι απελπιστική».
Λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και πιθανή ημερομηνία την 18η Δεκεμβρίου η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων θα συνεδριάσει ξανά για να αποφασίσει την κάθοδο των τρακτέρ στα μπλόκα της Εθνικής οδού.
Πληροφορίες από το onlarissa.gr
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/sto-dromo-pali-oi-agrotes-topika-syllalhthria-kai-sto-vathos-mploka.4345265.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου