Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Έφυγε από κοντά μας η σ. Ανθή Ζάχαρη



Με μεγάλη θλίψη μάθαμε ότι από τα ξημερώματα της Κυριακής 23 Οχτώβρη έφυγε από κοντά μας η Ανθή. Η Ανθή Ζάχαρη ζούσε τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο και εργαζόταν με την ειδικότητα της γυναικολόγου.


Η ζωή της ξεκινάει από την Ρόδο στα 1973 και στα 1993 την ανταμώνουμε φοιτήτρια της Ιατρικής στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχει ενεργά στο φοιτητικό κίνημα αρχικά μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ, και στη συνέχεια με τις Αγωνιστικές Κινήσεις, πασχίζοντας για την ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων.

Εντάσσεται στις γραμμές του ΚΚΕ(μ-λ) από το 1996 και υπερασπίζεται με την νεανική ορμή και τον δυναμισμό που την διέκρινε την ανάγκη να πάμε, να απευθυνθούμε, να παρέμβουμε στην εργατική τάξη. Συμμετέχει παντού, σε μικρές και μεγάλες μάχες, στην πρώτη γραμμή. Σε κάθε κάλεσμα για συνεισφορά και συμμετοχή στις λαϊκές κινητοποιήσεις και στις δράσεις του ΚΚΕ(μ-λ) η συντρόφισσα Ανθή δήλωνε παρούσα! Την θυμόμαστε να έχει ενεργό ρόλο στις φοιτητικές εκδηλώσεις, στην Θεσσαλονίκη – Αντίσταση 2003, στις βουλευτικές εκλογές του 2004 υποψήφια με το ΚΚΕ(μ-λ) στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Μετά το αγροτικό της φεύγει στο Λονδίνο για την ειδικότητα και παραμένει εκεί ως εργαζόμενη. Συνεχίζει να ενδιαφέρεται για την πορεία του κινήματος στην Ελλάδα. Το 2011 έρχεται για να παρακολουθήσει από κοντά το κίνημα στις πλατείες.

Μας μεταφέρει τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της και συχνά αναφερόταν στην αναγκαιότητα της οργανωμένης πάλης και της ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού κινήματος.

Ο πρόωρος και άδικος χαμός της μας γεμίζει θλίψη για την συντρόφισσα που χάσαμε, για το νέο αυτό κορίτσι, που συνταίριαζε την αξιοπρέπεια, τον δυναμισμό και την τόλμη, με την αγωνιστικότητα και την επαναστατική αισιοδοξία.

Το ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της και σ’ όλους τους δικούς της ανθρώπους.


https://antigeitonies.blogspot.gr/2016/10/blog-post_68.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου