Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

(Ερωτήματα περιμένουν απαντήσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ και ΠΡΩΣΥΝΑΤ)! Γ. Σγουρός: Σκανδαλώδεις υπερκοστολογήσεις και «πισωγυρίσματα» από την Περιφέρεια Αττικής



Σκανδαλώδεις υπερκοστολογήσεις και «πισωγυρίσματα» παρατηρούνται από την Περιφέρεια Αττικής για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Γραμματικό. Αυτά προκύπτουν, σύμφωνα με το Γιάννη Σγουρό, «από τη με αρ. 483/2016 απόφαση (επισυνάπτεται) της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, με την οποία εγκρίθηκε η προμελέτη για την κατασκευή Μονάδας στο Γραμματικό, που θα διαχειρίζεται 80.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως (60.000 σύμμεικτα και 20.000 βιοαπόβλητα)».

Όπως επισημαίνεται, «με σχεδόν διπλάσιο κόστος κατασκευής και λειτουργίας σε σχέση με αντίστοιχες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων που θα γίνουν στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τεχνολογίες που δαιμονοποιούσε και σε περιοχή που θεωρούσε περιβαλλοντικά παντελώς ακατάλληλη, προχωρά εν τέλει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Γραμματικό.
Πέρα, όμως από την οικονομική διάσταση του θέματος ο κ. Σγουρός θέτει και «ζητήματα ηθικής τάξεως για τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, αφού άλλα έλεγε πριν λίγο καιρό, άλλα υποσχόταν και άλλα κάνει».
Υπενθυμίζει, μάλιστα, «ότι προεκλογικά και μετεκλογικά η κα Δούρου είχε χαρακτηρίσει τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στο Γραμματικό ως περιβαλλοντικό έγκλημα που θα σταματούσε, ενώ ως προς τις τεχνολογίες η παράταξή της είχε πολλές φορές αντιταχθεί σε επιλογές που θα οδηγούσαν σε καύση των αποβλήτων.
Εν τέλει το έργο διαχείρισης απορριμμάτων στο Γραμματικό θα γίνει «πρώτο και καλύτερο», ενώ η τεχνολογία που προκρίθηκε να επιλεγεί (για τους 60.000 τόνους) είναι αυτή της μετατροπής των εισερχομένων απορριμμάτων σε δευτερογενές καύσιμο (SRF) που θα χρησιμοποιηθεί ως καύσιμη ύλη σε βιομηχανίες παραγωγής τσιμέντου».
«Τελικά η κα Δούρου έστω και με καθυστέρηση επιβεβαιώθηκε.  Όντως οι αντιμνημονιακοί μαζεύουν διαφορετικά τα σκουπίδια σε σχέση με τους μνημονιακούς», προσθέτει κλείνοντας ο κ. Σγουρός.
http://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/g-sgouros-skandalodeis-iperkostologiseis-kai-pisogirismata-apo-tin-perifereia-attikis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου