Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

(Εξαιρετικό)! Γιαγαμότο Σιριζάκι: Χαρακίρι με χάρτινο σπαθί ή Η επιστροφή του Συβαρίτη και των εργατών πεδίου (VIDEO)




Μονόλογος Πολύδωρα στην ΕΡΤ σε εμφάνιση... αρχηγού κόμματος

Εκτροχιασμός με εμφάνιση του Βύρωνα Πολύδωρα στην ΕΡΤ και παραλήρημα άνευ προηγουμένου.

Της Ε. Ξένου
Εκτροχιασμός με εμφάνιση του Βύρωνα Πολύδωρα στην ΕΡΤ και παραλήρημα άνευ προηγουμένου λίγες ώρες μετά τη θύελλα αντιδράσεων από σύσσωμη την αντιπολίτευση στην πρόταση Μαξίμου για τοποθέτησή του στην προεδρία του ΕΣΡ.
Ο Βύρων Πολύδωρας με εμφάνιση αρχηγού κόμματος καταφέρθηκε κατά πάντων από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έως τις Βρυξέλλες και του ΔΝΤ μέσω της κρατικής ΕΡΤ που τον φιλοξένησε επί 45 λεπτά σε μια συνέντευξη όπου η διαχείρησή της έμοιαζε περισσότερο με φιλοξενία «διαγγέλματος» παρά με πραγματικόdebate με ερωτήσες που το τελευταίο 24ωρο έχουν τεθεί και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης.
Της Ε. Ξένου
Ο διάλογος με τον Τσίπρα 
Σύμφωνα με όσα μετέφερε, ο πρωθυπουργός τού τηλεφώνησε και τού είπε: «Τι θα έλεγες, Βύρωνα, να αναλάβεις πρόεδρος του ΕΣΡ;». «Ευχαριστώ, πρόεδρε. Έχω πολλούς εχθρούς, όμως» απάντησε ο κ. Πολύδωρας, για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού: «Έχεις, όμως, και πολλούς φίλους».

Τι θέλουν... να με εξορίσουν; 
Ο Βύρων Πολύδωρας εξέφρασε την πικρία του όπως είπε για τη στάση της ΝΔ και την ανακοίνωσε ότι «το πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το ΕΣΡ». «Στενοχωρήθηκα πολύ με τη στάση της ΝΔ. Τι θέλουν να με εξορίσουν; Να με σκοτώσουν δια φυσικού θανάτου; Ένιωσα σαν να έπεσε πάνω μου σεισμός χειρότερος κι από αυτόν της Ιταλίας» είπε  για τη στάση της ΝΔ. «Η ηγετική ομάδα της ΝΔ με συκοφαντεί» συνέχισε  και επανέλαβε πως η πρόταση, την οποία αποδέχθηκε αμέσως, τον τιμά ιδιαίτερα. «Αποδέχθηκα την πρόταση για να εκτονώσω την κατάσταση στο ΕΣΡ» είπε ο κ. Πολύδωρας για να τονίσει ωστόσο πως «Έχω την εντιμότητα να παραιτηθώ, δεν θέλω να εκβιάσω καταστάσεις».  
www.samurai24.gr
«Σατράπης» αυτός που με διέγραψε από το κόμμα
Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους όσοι υπερασπίστηκαν την υποψηφιότητά του, όπως έκανε ο Πάνος Καμμένος.  Αναφερόμενος στη διαγραφή του από τη ΝΔ  είπε: «Ο Σαμαράς και η παρέα του δεν με θέλουν» χαρακτηρίζοντας «σατράπη» εκείνον που τον διέγραψε από το κόμμα. Μάλιστα επέμεινε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως «δεν είμαι φίλος του Χριστοφοράκου γι΄αυτό δεν με θέλει ο Μητσοτάκης».  «Εγώ δεν είμαι άνθρωπος της διαπλοκής» υπογράμμισε ο κ. Πολύδωρας για να διερωτηθεί: «Τι θέλουν να βάλουν στο ΕΣΡ; Ανθρώπους της διαπλοκής; Συνταγματολόγους, δικηγόρους, ωραίους των Media;». 
«Δεν κάνω εκβιασμούς. Είμαι πάντα έτοιμος να διευκολύνω εκείνον που με πρότεινε για το ΕΣΡ. Ωστόσο είμαι σαμουράι. Δεν θα εγκαταλείψω τη μάχη», σημείωσε ο πρώην υπουργός. 
Toν ενέπνευσε το έργο του... ειρηνοποιού
«Αποδέχθηκα με φουσκωμένη την αισιοδοξία ότι μπορώ να φέρω αποτέλεσμα, να εκτονώσω την κατάσταση, να πάψει η ένταση με τη δικαιοσύνη. Είμαι δικηγόρος, γνωρίζω τους δικαστές, ξέρουν πόσο τους σέβομαι οπότε εξομαλύνεται η σχέση της πολιτικής με τη δικαιοσύνη. Και λέω πολιτική γιατί δεν είναι θέμα κυβερνήσεως, όλοι θέλουν να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη, ιδιαίτερα στο ΣτΕ. Αποδέχομαι γιατί είμαι μαχητής, γιατί είναι τιμητική η πρόσκληση και δεν φοβάμαι τα ρίσκα», δήλωσε. Ακόμη, πρόσθεσε ότι το έργο του ΕΣΡ, με τις αποφάσεις για τον διαγωνισμό και τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών είναι σημαντικό και χρειάζεται κάποιος που να μην είναι δημόσιος υπάλληλος, και να έχει δυνατότητα κρίσεως και αποφάσεως.
ΝΔ για Πολύδωρα: Εδειξε ποια ακριβώς είναι τα προσόντα του
Καυστικό ήταν το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας για το «διάγγελμα» του Βύρωνα Πολύδωρα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ το μεσημέρι της Κυριακής. «Μετά την σημερινή παρουσία του κ. Πολύδωρα στην Ε.Ρ.Τ. όλοι κατάλαβαν γιατί τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας και ποια ακριβώς είναι τα προσόντα του...» σχολίασε η ΝΔ. 
www.samurai24.gr
Η απάντηση της ΕΡΤ στη ΝΔ
Δεν απολογούμαστε για τους καλεσμένους στις εκπομπές μας και τις ερωτήσεις που τους θέτουμε, απάντησε η ΕΡΤ μετά τις αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας.
http://zbabis.blogspot.gr/2016/10/Giagamoto-Syrizaki-Harakiri-me-hartino-spathi-I-epistrofi-tou-Sybariti-kai-tvn-ergaton-pediou-VIDEO.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου