Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Η ελπίδα… κρεμάστηκε. Αυτοκτονίες και προπαγάνδα στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ



Ένα με δυο περιστατικά αυτοκτονίας ή απόπειρας αυτοκτονίας καταγράφει καθημερινά η Ελληνική Αστυνομία, αναφέρει η Huffington Post επικαλούμενη αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.
Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Καλαφάτη:

«Καταγράφουμε μία με δύο αυτοκτονίες κάθε μέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή. Από την περασμένη Δευτέρα μέχρι την περασμένη Παρασκευή οι αστυνομικοί ενημερώνονταν καθημερινά και για ένα νέο περιστατικό είτε αυτοκτονίας είτε απόπειρας. Στο Χαλάνδρι μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκαν δύο περιστατικά, στην Πάτρα ένας 45χρονος στρατιωτικός έβαλε τέλος στη ζωή του για οικονομικούς κυρίως λόγους, ενώ στο Μοσχάτο ένας 39χρονος κρεμάστηκε σε πάρκο. 
Πέρα από τα ενδιαφέροντα και τραγικά στοιχεία του ρεπορτάζ θα άξιζε κανείς να ασχοληθεί και με το πως αυτό παρουσιάζεται και θα παρουσιάζεται τις επόμενες ημέρες.
Μέσα ενημέρωσης, που έκρυβαν τέτοιου είδους ειδήσεις κάτω από το χαλί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, τώρα σπεύδουν να τα φωνάξουν από τα τηλεοπτικά παράθυρα – καθώς κρίνονται οι άδειές τους.
Πολιτικοί όπως η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, που υποστήριζαν ότι το να παρουσιάζεις τις αυτοκτονίες «φλερτάρει με τα όρια της νομιμότητας» και επισήμαιναν ότι δεν σχετίζονταν με το ΠΑΣΟΚικό μνημόνιο τώρα κατάπιαν τη γλώσσα τους (εκτός από αυτούς που φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ για μια θεσούλα).
Οι Νεοδημοκράτες που μιλούσαν για κιτρινισμό όταν κάποιος αναφερόταν στις αυτοκτονίες του δικού τους μνημονίου,  βρέθηκαν στην άλλη πλευρά και αναζητούν τις αυτοκτονίες με το ντουφέκι για να τις προβάλλουν στα ΜΜΕ.

Το πολιτικό παιχνίδι προπαγάνδας συνεχίζεται πάνω στις σορούς ανθρώπων που δίνουν τέλος στη ζωή τους με αυξανόμενους ρυθμούς  όσο αυξάνεται η φτώχεια και η απόγνωση που προκαλούν τα μνημόνια.
Οι συγκεκριμένες αυτοκτονίες αποτελούν απλώς έκφανση της δολοφονίας ενός ολόκληρου λαού την οποία ψήφισαν, εφάρμοσαν και επικρότησαν αυτοί που σήμερα δηλώνουν ακόμη Πασόκοι, Νεοδημοκράτες και Συριζαίοι.
  


http://gregordergrieche.blogspot.gr/2016/10/blog-post_482.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου