Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Μια σελίδα από τη μεταχουντική φασιστική δράση του Πέτρου Παραρά

Δίπλα παραθέτουμε ολόκληρο το σκεπτικό της απόφασης ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ του τίτλου της εφημερίδας ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ που εξέδιδε η Οργάνωση Μαρξιστών-Λενινιστών Κομμουνιστών Ελλάδας (ΟΚΜΛΕ).

Η απόφαση υπογράφεται από τον ΠΕΤΡΟ ΠΑΡΑΡΑ έχει ημερομηνία 15 Νοέμβρη 1983 ζητά την απαγόρευση της κυκλοφορίας της εφημερίδας ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ με το φασιστικό επιχείρημα ότι μπορεί να "κινεί τους πολίτες σε επανάσταση". Η απόφαση φυσικά πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων και η εφημερίδα συνέχισε να κυκλοφορεί κανονικά χωρίς να λάβει τη υπόψη της. (Από την πλευρά της αστικής δικαιοσύνης δε δόθηκε συνέχεια)



Ο Πέτρος Παραράς ξαναήλθε στο φως της επικαιρότητας με την πρόσφατη Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος από την οποία παραιτήθηκε μετά από καταγγελίες ότι συμμετείχε σε επιτροπή της Χούντας για την εκλαΐκευση του Συντάγματος της δικτατορίας.

Όπως αποδεικνύουμε και με το παραπάνω έγγραφο συνέχισε την φασιστική του δράση και στη μεταπολίτευση.

Σε απάντηση αυτή της φασιστικής απόφασης η συντακτική επιτροπή της εφημερίδας δημοσίευσε κεντρικό άρθρο με τον εύστοχο τίτλο "Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΡΕΜΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ("Επανάσταση", αρ. φυλ. 12/1983).

Μας στάλθηκε από Anasintaxi Organization


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/10/blog-post_307.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου