Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ανατροπές στο Δημόσιο

Ανατροπές στο Δημόσιο

Την 1η Ιανουαρίου 2017 μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς οι θεσμοί άναψαν το «πράσινο φως» στο νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Τα τεχνικά κλιμάκια δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των δημοσίων υπαλλήλων για τις προωθούμενες αλλαγές​
Η εθελοντική μετακίνηση εργαζομένων που εντάσσονται στο υπάρχον δυναμικό του Δημοσίου Τομέα αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης και η ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου είναι απαραίτητη. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η θετική στάση των θεσμών στο πρόγραμμα κινητικότητας κρίνεται απολύτως φυσιολογική, καθώς όλη η διαδικασία συγκρότησης του νομοθετήματος έγινε σε στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους των δανειστών και υπήρξαν μόνο ορισμένες μικρές τροποποιήσεις στην τελική φάση (π.χ. πρόβλεψη για δυνατότητα διενέργειας συνέντευξης μεταξύ των τριών επικρατέστερων υπαλλήλων που διεκδικούν την ίδια θέση, προτού ο φορέας υποδοχής καταλήξει στην τελική επιλογή του).

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα στην εφημερίδα «Καθημερινή», τα τεχνικά κλιμάκια δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των δημοσίων υπαλλήλων για τις προωθούμενες αλλαγές, καθώς τη θεωρούν αποφασιστική παράμετρο για την επιτυχία του μέτρου που θα οδηγήσει στην κάλυψη οργανικών κενών στο Δημόσιο, βελτιώνοντας έτσι την αποδοτικότητα συγκεκριμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.



Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο

Πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι Γάλλοι ειδικοί στη Δημόσια Διοίκηση έχουν ρίξει στο τραπέζι διάφορες προτάσεις για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία του μέτρου, αντιμετωπίζοντας τη σωστή ενημέρωση των υπαλλήλων ως το Α και το Ω της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Μεταξύ άλλων προτείνουν τη δημιουργία διαδραστικών ιστοσελίδων, όπου ο κάθε υπάλληλος θα μπορεί όχι μόνο να ενημερωθεί για τις δυνατότητες που προσφέρει η αλλαγή θέσης στο Δημόσιο αλλά και να υποβάλει την αίτησή του, καθώς και να παρακολουθεί την πορεία της σε πραγματικό χρόνο.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου, στόχος στο προτεινόμενο σύστημα κινητικότητας είναι να μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να έχει πρόσβαση στο σύνολο των διαθέσιμων θέσεων, βάσει ενιαίων κανόνων αναφορικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις και εν γένει τις ακολουθούμενες διαδικασίες.


http://www.zougla.gr/greece/article/anatropes-sto-dimosio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου