Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Μαθητική Αντίσταση: στους δρόμους σπάμε τη τρομοκρατία!


Συμμαθητές – συμμαθήτριες… Πριν λίγες βδομάδες συμμαθητές μας από σχολεία της Κεφαλονιάς, των Γρεβενών, της Θεσσαλονίκης, σύρθηκαν σε δίκες για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της περασμένης χρονιάς. Υπερασπίζονταν το δικαίωμά τους στις σπουδές, στο δημόσιο και δωρεάν σχολειό. Κινητοποιήσεις που είχαν αποφασιστεί μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες. Πριν λίγες μέρες ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα, σπάνε την κατάληψη σχολείων (ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ) στη Λαμία και προσαγάγουν 9 συμμαθητές μας και ένα γονιό. Μετά από κινητοποίηση, έξω από το αστυνομικό τμήμα, μαθητών, γονιών και δημοκρατικού κόσμου αφήνονται ελεύθεροι, ενώ ετοιμάζονται δικογραφίες που τους παραπέμπουν σε δίκη. Το έγκλημά τους. Ζητούσαν να διορθωθούν επικίνδυνα σημεία στο σχολείο τους (κτιριακές διορθώσεις) καθώς και να καλυφθούν τα κενά στις ειδικότητες. 

Πριν λίγο καιρό όλοι είδαμε τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η διαμαρτυρία των συνταξιούχων, των παππούδων μας, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, τη δημοκρατική!!! και ευαίσθητη!!! , όταν μαζικά διαδήλωσαν την μη αποδοχή της παραπέρα μείωσης των συντάξεών τους, μείωση που τους οδηγεί σε μεγαλύτερη φτώχεια και ανέχεια. ΜΑΤ, κλούβες και χημικά για τους απόμαχους της δουλειάς!  Γίνεται φανερό  πως μ’ αυτόν   τον τρόπο θα αντιμετωπίζεται κάθε φωνή διαμαρτυρίας και από αυτή την κυβέρνηση. Κάθε αγωνιστική φωνή που αμφισβητεί, που δε πείθεται από το ρεαλισμό της φτώχειας που θέλουν να επιβάλλουν στους εργαζόμενους και τη νεολαία, σ’ όλους εμάς. Έναν ρεαλισμό που αφαιρεί δικαιώματα και  κατακτήσεις και  θέλουν να γίνει αποδεκτός αδιαμαρτύρητα από όλους μας!
Συμμαθητές – συμμαθήτριες… Ενώ διατυμπανίζεται πως η κυβέρνηση κατάργησε την κατάπτυστη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί κάθε μορφή αντίστασης και αγώνα, τα μαθητοδικεία στήνονται βάση αυτής και η τρομοκρατία καλά κρατεί. Και ενώ μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις μας πρόπερσι,  αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να μην εφαρμόσουν  την Τράπεζα θεμάτων, την επαναφέρουν μαζί με άλλες  αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις (τεταρτάξιο Γυμνάσιο, πιστοποιητικό σπουδών- Εθνικό Απολυτήριο, τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια και άλλα), μεταρρυθμίσεις που φράζουν – καταργούν παραπέρα το δικαίωμά μας στις σπουδές όπως αυτές μορφοποιούνται μέσα από την πρόταση Λιάκου. Στόχος του συστήματος και της κυβέρνησής του να φράξει το δρόμο για σπουδές στους πολλούς υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς. Χρόνια τώρα άλλωστε όλες οι κυβερνήσεις ανταγωνίζονται στα αντιμαθητικά μέτρα για να φτιάξουν το σχολείο των λίγων και εκλεκτών.
Συμμαθητές – συμμαθήτριες…Ν’ αναγνωρίσουμε την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται. Να απαιτήσουμε συνελεύσεις και να συζητήσουμε  με τους συμμαθητές μας για το νέο τοπίο που φτιάχνουν για μας χωρίς εμάς, που σέρνει από το παλιό την έχθρα για το δικαίωμα κάθε παιδιού και κάθε νέου ανθρώπου στις σπουδές και αργότερα στη δουλειά. Βάζουν ταξικούς φραγμούς στις σπουδές μετατρέποντας τη λεγόμενη Δωρεάν Παιδεία σε κοροϊδία και ταυτόχρονα μας τρομοκρατούν για να μας «διδάξουν» και να μας συνηθίσουν στην υποταγή. Μας θέλουν υποταγμένους σήμερα σαν μαθητές και αύριο σαν εργαζόμενους για να διαιωνιστεί η βαρβαρότητα του συστήματος της εκμετάλλευσης.  Να μη τους κάνουμε τη χάρη!! Να απαιτήσουμε να μη παραπεμφθούν σε δίκη οι συμμαθητές μας και κανείς γονιός. Να αθωωθούν και να παραγράφουν οι κατηγορίες των συμμαθητών μας.  Γιατί οι δίκες και οι νόμοι κρίνονται στο δρόμο του αγώνα. Αυτό το δρόμο να διαβούμε αποφασιστικά και μαζικά...ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΜΑΣ!ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!    


https://antigeitonies.blogspot.gr/2016/10/blog-post_99.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου