Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Οταν ο Γ. Ψαριανός συναντά τον «συνοδοιπόρο» του, ναζιστή βουλευτή Π. Ηλιόπουλο.

Του Γ.Γ.

Αν τυχόν μπήκατε στην διαδικασία να διαβάσετε τα πρακτικά της χθεσινής συζήτησης που έγινε στην βουλή, σίγουρα θα εντοπίσατε την ταύτιση απόψεων – σε σημείο κάποιες φορές να χρησιμοποιούν σχεδόν το ίδιο λεξιλόγιο – του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλουκαι του Γρηγόρη Ψαριανού από το πολιτικό μόρφωμα του Σταύρου Θεοδωράκη.



Μιλάει ο ναζιστής βουλευτής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται εδώ με τις ιδεοληψίες και τον απίστευτο ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων. ..Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να σας κοιτάξει κανένας γιατρός. Αυτές οι ιδεοληψίες χρειάζονται ψυχίατρο».

Τον ακολουθεί στο βήμα της βουλής ο Γρηγόρης Ψαριανός«Υπήρχαν πολλοί συριζαίοι που έλεγαν ότι "δεν υπάρχουν μετανάστες και πρόσφυγες, όλοι άνθρωποι είναι", κάτι τέτοιες εξυπνάδες, κάτι τέτοιεςιδεοληψίες... -ντρέπομαι που ακούω- τέτοιες πολιτικές, ανόητες, ατελέσφορες και ιδεοληπτικές, ότι είναι όλοι άνθρωποι. Δηλαδή και οι ισοβίτες από το Μαρόκο που έχουν πέντε  φόνους ο καθένας και είναι εδώ πέρα ανάμεσά είναι και αυτοί άνθρωποι».

Για τον ναζιστή βουλευτή του Μιχαλολιάκου δεν χρειάζεται να γράψουμε τίποτα. Για τον «συνοδοιπόρο» του –ένα φελλό που στο αστικό πολιτικό βούρκο κατάφερε τα τελευταία χρόνια να επιπλεύσει  στα θολά νερά του ΣΥΡΙΖΑ, αργότερα της ΔΗΜΑΡ και τώρα του «Ποταμιού»- να επισημάνουμε δυο πράγματα.

Το ότι κατόρθωσε ένας τύπος τυχάρπαστος, εξυπνάκιας και φαφλατάς από μαρτσουκοφόρος στο ραδιόφωνο να εκλεγεί επανειλημμένα βουλευτής το αφήνουμε ασχολίαστο.
Δυστυχώς, όμως, δεν πραγματοποίησε την απειλή του που είχε διατυπώσει μέσω του ρ/σ του ΔΟΛ ότι αν ο Σύριζα συγκυβερνούσε με τους ΑΝΕΛ αυτός θα ζητούσε άσυλο στα Τίρανα και έτσι είμαστε αναγκασμένοι να σχολιάζουμε τα εμέσματά του. 

Και νομίζουμε ότι μια παράγραφος από περασμένο κείμενο του askordoulakou είναι ότι καλύτερο για επίλογος της ανάρτησής μας:

Όταν η πλέμπα της καθεστωτικής εφεδρείας πνέει τα λοίσθια.

Η κοινωνία, όχι μόνο δεν έχει πειστεί από την κυρίαρχη προπαγάνδα για το «τις πταίει», αλλά επιπλέον αρχίζει ν’ αντιλαμβάνεται με γοργούς ρυθμούς τι «παίζεται» και ποιος είναι ο ρόλος εκάστου. Για το λόγο αυτό άλλωστε, η πολιτική παρέμβαση των Ψαριανών και των υπολοίπων «προοδευτικών» καθεστωτικών αποβλήτων,περιορίζεται πλέον σε τέτοιου επιπέδου λιβελογραφήματα και τοποθετήσεις, γεγονός το οποίο οφείλεται αφενός στη δυναμική των κοινωνικών εξελίξεων και διεργασιών, που έχουν ήδη καταστήσει τους Ψαριανούς εντελώς ανυπόληπτους κι αφετέρου, στο πολύ χαμηλό επίπεδο πολιτικής (τουλάχιστον) συγκρότησης και στο έλλειμμα προσωπικότητας και χαρακτήρα, που τους χαρακτηρίζει. Με μια λέξη, μια κάστα ΛΕΚΕΔΩΝ, έναντι κάποιου «ξεροκόμματου» εξουσίας, η οποία δεν έχει να προσφέρει τίποτα πλέον στο καθεστώς και -σύμφωνα με τη λόγια βυζαντινή έκφραση, ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ!

 Υ.Γ Στην αρχική φωτογραφία βλέπουμε τον ανεκδιήγητο γυρολόγο της πολιτικής Γ. Ψαριανός να παίρνει πτυχίο από την βιομηχανική σχολή του Πειραιά στα … 61 του χρόνια. (Σημ: Ο ίδιος είναι κατά των «αιώνιων φοιτητών»)


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/10/blog-post_119.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου