Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

(Έχω κουραστεί να το λέω: Τα μνημόνια έγιναν, κυρίως, για την υφαρπαγή του ιδιωτικού πλούτου! Τώρα, το παίρνουν πρέφα οι πλουτοκράτες μας); Μυτιληναίος: Εάν δεν αλλάξει η κατάσταση κινδυνεύουν να εξαγοραστούν οι ελληνικές επιχειρήσειςΣυγκρατημένη αισιοδοξία για την κατάσταση της χώρας, την πορεία της οποίας συνέδεσε με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης τον Δεκέμβριο, εξέφρασε ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίου.

«Συμφωνώ απόλυτα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι η κατάσταση της οικονομίας δεν είναι διατηρήσιμη», τόνισε ο κ. Μυτιληναίος. Χαρακτήρισε κομβική την απόφαση της ΕΚΤ για την ένταξη της Ελλάδας στο QE (ποσοτική χαλάρωση) και στην αγορά ομολόγων και τόνισε ότι «εάν συμβεί αυτό, μια επιχείρηση σαν τον όμιλο Μυτιληναίου θα μπορεί να δανείζεται με επιτόκιο 2% και τότε θα μπορούμε να λογαριαστούμε με τους ανταγωνιστές μας».
AdTech Ad

Συμφωνώ απόλυτα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι η κατάσταση της οικονομίας δεν είναι διατηρήσιμη

Όσο τα επιτόκια παραμένουν εκεί που είναι, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη, τόνισε και έφερε ως παράδειγμα των δυσκολιών και επιπτώσεων στις ελληνικές επιχειρήσεις την εξαγορά της εταιρείας Γιούλα Α.Ε. «Αυτό που συνέβη ήταν κάτι το συγκλονιστικό, μια εταιρεία που δεν είχε άλλα προβλήματα πλην του υψηλού δανεισμού εξαγοράστηκε από μια εταιρεία που δανείζεται με επιτόκιο 1%», είπε και συμπλήρωσε ότι «εάν δεν αλλάξει αυτό, το ίδιο θα συμβεί με όλες τις επιχειρήσεις. Θα τις εξαγοράσουν όλες και θα αποπληρώνουν την εξαγορά με επιτόκια 0,25%».

Αυτό που συνέβη ήταν κάτι το συγκλονιστικό, μια εταιρεία που δεν είχε άλλα προβλήματα πλην του υψηλού δανεισμού εξαγοράστηκε από μια εταιρεία που δανείζεται με επιτόκιο 1%

Σε ό,τι αφορά το θέμα του χρέους, σημείωσε ότι είναι ένα ζήτημα με ουσία αλλά και ψυχολογία και έκανε λόγο για αναδιάρθρωση και αποπληρωμή κυρίως από την αύξηση του ΑΕΠ, εκτιμώντας ως εφικτή την πρόβλεψη του ΔΝΤ για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,8%, κάτι που, όπως είπε, θα αλλάξει πλήρως τη συζήτηση.
Αναγνώρισε στην κυβέρνηση «στροφή στον ρεαλισμό» και σημείωσε χαρακτηριστικά πως «κατάλαβαν ότι ο μόνος τρόπος να φύγεις από τα μνημόνια είναι να τα εφαρμόσεις τρέχοντας».
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/epixeiriseis/mytilhnaios-an-den-allaksei-h-katastash-kindyneuoyn-na-eksagorastoun-oi-ellhnikes-epixeirhseis.4327894.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου