Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ε, αυτοί μας κάνουν ψιλό γαζί με χοντρή βελόνα .. δεν ξηγιέται αλλιώς …

Του Γ.Γ.

Γίνεται να μην σου ρθει στο μυαλό η μνημειώδης φράση «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;» που φέρετε να έχει πει ο «εθνάρχη» Κωνσταντίνος Καραμανλής  πριν 45 χρόνια με αφορμή τη δολοφονία του Γρηγόρης Λαμπράκη; Κι αυτό γιατί δεν ανεχόμαστε πια να καταφέρουν οι Συριζαίοι τόσα κατάγματα στην νοημοσύνη μας. Μιλάμε δηλαδή ότι παρακολουθούμε μόνιμα ένα θέατρο παραλόγου,χωρίς να έχουμε καν την δυνατότητα να τους γιουχάρουμε.



Θυμάστε φανταζόμαστε τις ανακοινώσεις που έβγαζε το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσε επί κυβέρνησης Τσίπρα στον κόσμο σε εργατικές κινητοποιήσεις «απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές». Ή τις άλλες αλλεπάλληλες καταγγελίες του Τμήματος  Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ για την «υπέρβαση εξουσίας από αστυνομικούς» που «απολαμβάνουν ασυδοσία για τις πράξεις τους».

Τώρα πια το τερμάτισαν. Κι αυτό η τελευταία ανακοίνωση προέρχεται από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος. Αυτή εκδόθηκε για το πρόσφατο γεγονός  στο οποίο η «διεστραμμένη ψυχοπαθητική προσωπικότητα» των μπάτσων είχε θύμα παιδιά. 

Διαβάζουμε σ’ αυτή μεταξύ άλλων: « ..Δυστυχώς δεν είναι ένα τυχαίο ή μεμονωμένο περιστατικό. Η αστυνομική αυθαιρεσία, ως φαίνεται, είναι διαρκής …  Το συγκεκριμένο περιστατικό, ασφαλώς, αποτελεί κλιμάκωση αυτής της αυθαιρεσίας, που είναι αποτέλεσμα και της συνεχιζόμενης ατιμωρησίας αστυνομικών οργάνων, που αποδεδειγμένα παραβιάζουν βάναυσα τους δημοκρατικούς κανόνες … Το φαινόμενο, λοιπόν, της αστυνομικής αυθαιρεσίας είναι βαθύτερο και ασφαλώς ευρύτερο». 

Ε, αυτοί μας κάνουν ψιλό γαζί με χοντρή βελόνα .. δεν ξηγιέται αλλιώς …


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/10/blog-post_92.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου