Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

(Ο Δήμος Πειραιά των Μώραλη, Μαρινάκη, Π. Κόκκαλη και ΛΑΕτζή αντιπεριφερειάρχη Γαβρίλη, πρώτο από τη Δούρου! Ο Βόρειος Τομέας του Πατούλη και του "πρασινοοικολόγου" αντιπεριφερειάρχη Καραμέρου, πάπαλα από τη Δούρου! Κατά τα άλλα, το σχεδιασμένο από τον Σουφλιά καραβάνι της καπιταλιστικής αντιπαραγωγικής ανάπτυξης των Ομίλων στην Αττική προχωράει δίχως να αλυχτούν τα σκυλιά)! Ζεστό χρήμα για νέες δουλειές, θέσεις εργασίας και εισοδήματα

Ο Δήμος Πειραιά και ο Δήμος Αθηναίων κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στην αξιολόγηση των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής. 
Ζεστό χρήμα για νέες δουλειές, θέσεις εργασίας και εισοδήματα

Ο Δήμος Πειραιά και ο Δήμος Αθηναίων κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στην αξιολόγηση των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής. 


Οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις(OXE) αποτελούν σύγχρονα αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά εργαλεία ολοκληρωμένου χαρακτήρα με στοχευμένες δράσεις στους τομείς της αστικής αναζωογόννησης, προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής. 

Οι ΟΧΕ εκπονούνται από Δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής και άλλα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά ταμεία, ενώ ο καθορισμός του ύψους του ποσού για κάθε ΟΧΕ προκύπτει από μια ανταγωνιστική διαδικασία όπου αξιολογούνται και κατατάσσονται οι ΟΧΕ των Δήμων με κριτήρια όπως η συνοχή της στρατηγικής και η ωριμότητα των παρεμβάσεων. 

Οι ΟΧΕ των Δήμων Πειραιά και Αθηναίων συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες βαθμολογίες στην εν λόγω διαγωνιστική διαδικασία , διασφαλίζοντας 80,065 και 85,048 εκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις αστικής αναβάθμισης, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, δημιουργίας θέσεων εργασίας και αντιμετώπισης των κοινωνικών προκλήσεων. 

Οι εν λόγω ΟΧΕ περιλαμβάνουν σειρά στοχευμένων αστικών παρεμβάσεων σε περιοχές παρέμβασης με αναπτυξιακά πλεονεκτήματα ώστε σε συνδυασμό με δράσεις υποστήριξης της επιχειρηματικότητας - σε τομείς όπως ο τουρισμός, η δημιουργική οικονομία και η γαλάζια οικονομία - είναι σε θέση να διαμορφώσουν ένα οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον με σύγχρονο περιεχόμενο, ικανό να συμβάλει στην τόνωση της ανάπτυξης στην Περιφέρεια Αττικής και στη χώρα συνολικότερα. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται πλέγματα αστικών αναπλάσεων που ενισχύουν τη βιώσιμη κινητικότητα και επισκεψιμότητα, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και βελτιώνουν τη συνολική εικόνα των πόλεων. Επίσης, στον τομέα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας περιλαμβάνονται δράσεις ενίσχυσης ΜΜΕ και νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς και η δημιουργία υποδομών και μηχανισμών υποστήριξης της εξωστρέφειας και της καινοτομίας των τοπικών επιχειρηματικών οικοσυστημάτων. Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής περιλαμβάνονται δράσεις αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων ευπαθών ομάδων η θέση των οποίων έχει επιδεινωθεί λόγω της κρίσης, επανένταξης στην αγορά εργασίας πολιτών που απειλούνται από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, καθώς και δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης και πρόσβασης στην εργασία ευπαθών ομάδων. 

Σημαντικό ρόλο για το αποτέλεσμα της αξιολόγησης και την υπεροχή των ΟΧΕ του Δήμου Πειραιά και Αθηναίων φαίνεται ότι έπαιξε η εταιρεία ATManagement η οποία υποστήριξε με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου και τις δύο ΟΧΕ. Η συγκεκριμένη εταιρεία κάθε άλλο παρά τυχαία είναι στην αγορά των προγραμμάτων και των έργων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης καθώς τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει σε χρόνο και χρήμα αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό. Με άλλα λόγια, τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και τα στελέχη για την εκπόνηση σύγχρονων και ολοκληρωμένων αναπτυξιακών σχεδίων, καθώς και την τεχνική κατάρτιση για την άρτια υποβολή σχετικών προτάσεων. 


http://www.sport-fm.gr/article/zesto-xrima-gia-nees-douleies-theseis-ergasias-kai-eisodimata/3449232

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου