Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Η κυβέρνηση επεξέτεινε στη ζούλα την συμφωνία για την Σούδα

σούδα

Εν κρυπτώ και παραβύστω η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου υπέγραψαν την Επέκταση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για ένα και πλέον χρόνο μέχρι τις 6/11/2018.

Ο βασικός πυρήνας της συμφωνίας αφορά την χρήση από τις ΗΠΑ της ναυτικής βάσης της Σούδας, την οποία οι ΗΠΑ έχουν αναβαθμίσει και παίζει πλέον ένα πολύ ευρύτερο και στρατηγικότερο ρόλο στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής τους στην περιοχή και τον κόσμο.
Η αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας, η οποία περιλαμβάνει ναυτικές διευκολύνσεις κάθε μορφής και αεροπορική βάση έχει εξελιχθεί στο υπ’ αριθμόν ένα πολεμικό ορμητήριο των Δυτικών και εκρηκτική πηγή κινδύνων και ομηρίας της χώρας.
Η υπογραφή και μάλιστα στη ζούλα της νέας Συμφωνίας, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και της οποίας είναι γνωστά όλα τα παραρτήματα και ενδεχόμενα μυστικά πρωτόκολλα, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική προτεκτοράτου απέναντι σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ αλλά και Ισραήλ, η οποία στους καιρούς μας έχει καταστεί χίλιες φορές πιο επικίνδυνη και αδιέξοδη!
http://www.iskra.gr/%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%B4/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου