Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Είναι το Ποδόσφαιρο έξω από την Πολιτική;

 

Οι καθεστωτικοί μηχανισμοί προπαγάνδας (ΜΜΕ, κόμματα και CIA), ιδιαίτερα η δημοσιογραφία της ποδοσφαιρικής σήψης, ανακάλυψε (!!!) τώρα, με τις γελοιότητες του Αλαφούζου περί «κυβερνητικής διαπλοκής» στο Ποδόσφαιρο, το πόσο «λάθος» και μεγάλο «κακό» είναι η σύνδεση του Ποδοσφαίρου με την Πολιτική!!! 


Η όρασή τους είχε χαθεί όταν ο Μαρινάκης, ΕΥΘΕΩΣ, χρησιμοποιούσε τον «Ολυμπιακό» για την κατάληψη του Δήμου Πειραιά. Εδώ δεν υπήρχε ΑΜΕΣΗ σύνδεση του ποδοσφαίρου με την πολιτική!!!

Ούτε, επίσης, υπήρξε ΑΜΕΣΗ σύνδεση του ποδοσφαίρου με την πολιτική, όταν ένας άλλος «νονός», ο Μπέος, εμπορεύτηκε ασύστολα το ποδόσφαιρο για την πολιτική του αναρρίχηση… 

Διαβάστε ένα σχετικό μας κείμενο: 
«Το ποδόσφαιρο …εισβάλει στην πολιτική αρένα!!!» 
Εδώ: 
http://resaltomag.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6442.html
 

Τέλος, όλοι αυτοί οι ηθικολόγοι της ποδοσφαιρικής δημοσιογραφικής πορνείας, δεν έβγαλαν τις παρωπίδες τους, ούτε όταν ο νέος εισβολέας στο Ποδόσφαιρο, Ιβάν Σαββίδης, ανοικτά σηματοδότησε ότι ο ΠΑΟΚ είναι το «εργαλείο» για πολιτικούς στόχους: Και η διείσδυση στο χώρο των ΜΜΕ είναι πολιτικός στόχος. 

Και η ΟΜΟΛΟΓΙΑ (Σαββίδη) στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ότι λειτούργησε σαν «λαγός», επιβεβαιώνει την άμεση πολιτική διαπλοκή με την κυβέρνηση… 

Οι παρωπίδες πολλών δημοσιογράφων αφαιρέθηκαν τώρα με τη γελοία, αλλά και βλακώδη «πολιτική παρέμβαση» Αλαφούζου… 

Η μεγάλη, όμως, ΑΠΑΤΗ
 των κατεστημένων προπαγανδιστικών μηχανισμών και των αρουραίων της δημοσιογραφίας συνίσταται σε τούτο: Στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να εμφανίσουν το Ποδόσφαιρο (το σύγχρονο όπιο) ΕΞΩ και ΥΠΕΡΑΝΩ της Πολιτικής, σαν κάτι το «αυτόνομο» και «ανεξάρτητο». 
Καταρχάς το Ποδόσφαιρο, ως δομή, θεσμική λειτουργία και θέαμα, είναι το ίδιο μια ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του συστήματος με συγκεκριμένους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ στόχους: Το αφιόνι του φανατισμού, τη συσκότιση της κριτικής σκέψης, τους τεχνητούς (αταξικούς) διχασμούς, την ψυχωτική βαρβαρότητα, τη χειραγώγηση των λαϊκών στρωμάτων και πολλά άλλα. 

Η ίδια η «διαπλοκή» Κράτους, παρακράτους, ποδοσφαιρικών κυκλωμάτων, σωματείων, παραγόντων κ.λπ είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ λειτουργία… 

Με την ευρεία έννοια ΤΙΠΟΤΑ δεν υπάρχει ΕΞΩ και Υπεράνω της Πολιτικής. 

Το Ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα με την εμπορευματοποίησή του, δηλαδή με το πέρασμά του στα χέρια των ισχυρών του χρήματος και των «νονών» του χρήματος, είναι ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ στην Πολιτική, διαπλέκεται με το οικοδόμημα της καπιταλιστικής εξουσίας. 
Μέχρι χθες η διαπλοκή αυτή, οι σχέσεις, δηλαδή, ποδοσφαίρου και πολιτικής, ήταν ΕΜΜΕΣΕΣ, ακριβώς όπως είναι κάθε «νορμάλ» σχέση Κεφαλαίου και Πολιτικής. 

Το κεφάλαιο κυβερνάει δια πολιτικών αντιπροσώπων, έμμεσα και όχι άμεσα… 

Οι άμεσες, επεμβάσεις του κεφαλαίου, αποτελούν παρακμιακά συμπτώματα της δυσλειτουργίας του ελληνικού καπιταλισμού, λόγω της ιστορικής του καθυστέρησης και όχι τον κανόνα. 

Σήμερα, λόγω του καθεστώτος της νέας αποικιοκρατίας μας,τείνουν να γίνουν κανόνας οι ΑΜΕΣΕΣ πολιτικές επεμβάσεις του κεφαλαίου, ιδιαίτερα των μαφιόζων του χρήματος (αυτό όμως είναι αντικείμενο ξεχωριστής ανάλυσης). 

Το δρόμο των ΑΜΕΣΩΝ πολιτικών παρεμβάσεων, στο Ποδόσφαιρο, τον άνοιξε ο Μαρινάκης με την ευθεία εισβολή του στην πολιτική αρένα (αυτό που η όραση πολλών δημοσιογράφων δεν είδε).
 

Από τότε επισημαίναμε ότι το «πείραμα» Μαρινάκη θα γενικευτεί, αν πετύχει. Γράφαμε: 

«Κάθε «μαφιόζος» του χρήματος και «νονός» του ποδοσφαίρου θα «επενδύει» πάνω στο ποδοσφαιρικό αφιόνι του οπαδού και θα το μετατρέπει σε πολιτική υστερία, σε πολιτικό αφιόνι: ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Δηλαδή πλήρης ισοπέδωση των ιδεολογικών οριοθετήσεων και της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (το νεοταξικό αίτημα περί ΤΕΛΟΥΣ των ιδεολογιών και της ιστορίας). 

Ολόκληρο το κείμενο εδώ: 
http://resaltomag.blogspot.gr/2014/04/blog-post_4012.html 

Σήμερα γενικεύεται η άμεση πολιτική παρέμβαση των ποδοσφαιρικών μαφιών: Οι ομάδες αρχίζουν να μετατρέπονται σε όργανα πολιτικής προπαγάνδας, σε «τοπικές» των κυβερνητικών κομμάτων. 
Ο αγώνας της «παράγκας» τώρα δικαιώνεται!!! 

Μαρινάκης-Αλαφούζος ανοίγουν, νέα, ΚΟΙΝΗ πολιτική παράγκα από τη μια, και από την άλλη ο Ιβάν Σαββίδης ανοίγει τη δική του συριζαίκη «παράγκα»… 

Από την ΕΜΜΕΣΗ διαπλοκή Ποδοσφαίρου και Πολιτικής (αυτή που ΠΑΝΤΑ υπήρχε) φτάνουμε στην ΑΜΕΣΗ ταύτιση του Ποδοσφαίρου με την Πολιτική… 

Και η τραγωδία, μόλις έχει αρχίσει: Βρίσκεται στα πρώτα επεισόδια…
 

ΥΓ. 
Φυσικά όλη αυτή η άμεση πολιτικοποίηση της μαφιόζικης ποδοσφαιρικής λειτουργίας δεν εδραιώνει μόνο τις δυνάμεις του 4ου Ράιχ (με «αριστερές» και δεξιές λεοντές), αλλά, αντικειμενικά στηρίζει και το ΣΥΡΙΖΑ: Τον εμφανίζει σαν «εξυγιαντή» και πολέμιο της «Διαπλοκής» και σαν το ισχυρό «ανάχωμα» απέναντι στη Δεξιά. 

Τα «αριστερά» ανδρείκελα του 4ου Ράιχ
 τα οποία διαπλέκονται με τους διεθνείς (αλλά και εγχώριους) μαφιόζους του χρήματος, οι επαρμένες και μοχθηρές δυνάμεις της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ) εμφανίζονται σαν εχθροί της δεξιάς και της «διαπλοκής»… 

Τελικά μήπως ο Αλαφούζος και ο Μαρινάκης παρέχουν σωσίβιο στο ΣΥΡΙΖΑ;


http://resaltomag.blogspot.gr/2017/08/blog-post_30.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου