Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

«Πληρωμένη γραφίδα της διαπλοκής», ο ένας, «νταλαβέρια με κυπατζίδικες μεθόδους ο άλλος», και στην μέση μια σειρά υπονοούμενα για τον Τσίπρα

Του Γ. Γ..

Ενδιαφέρουσα μιας και φέρνει στην δημοσιότητα και αθέατες πτυχές από τα όσα διαδραματίζονται στα παρασκήνια της πολιτικής ζωής, είναι η αντιπαράθεση μεταξύ Παύλου Πολάκη και του δημοσιογράφου των «Νέων», Γιώργου Παπαχρήστου.

Πριν προχωρήσουμε σ’ αυτή να πούμε δυο πράγματα για το ποιόν αυτών των δυο ανθρώπων.
Το πώς μπορεί να σε μεταλλάξει η εξουσία το βλέπουμε χαρακτηριστικά στο πρόσωπο του  αναπληρωτή υγείας Παύλου Πολάκη. Ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή σαν στέλεχος  στην   Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ. Πέρασε ένα διάστημα από το ΝΑΡ, κάποια στιγμή φλερτάρισε με το ΕΠΑΜ του Καζάκη, και σήμερα έχει καταντήσει ένα εξουσιαστικό θρασίμι.

Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι στα μέσα της δεκαετίας του 1990, σαν ειδικευόμενος γιατρός, ο Π. Πολάκης, στο νοσοκομείο της Νίκαιας έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων των συναδέλφων του για την μαχητικότητα του.
Είχε σταθεί πρωτοπόρος σε όλες τις διεκδικήσεις του κλάδου, βρέθηκε μπροστάρης μαζί με άλλους γιατρούς από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην δημιουργία της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (ΑΡΣΙ), μιας ταξικής συλλογικότητας που μέχρι τώρα δίνει το παρόν σε κάθε διεκδίκηση του κλάδου και στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.
Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε επίσης η θητεία του σαν δήμαρχων Σφακίων.
Η κατηφόρα του άρχισε από το 2012 όταν προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, και σήμερα έχει μεταβληθεί σε ντόμπερμαν του Τσίπρα.

Από την άλλη o Γ. Παπαχρήστου είναι ένας δημοσιολόγος με μακρά θητεία στα ΜΜΕ, κάτι που του απέδωσε πακτωλό χρημάτων αν και δεν ήταν λίγες οι φορές στις οποίες αποδείχτηκε ότι κερδίζει το παντεσπάνι του, γράφοντας μυθοπλασίες, δημοσιεύοντας άρθρα του δηλαδή που βασίζονται μόνο σε εγκεφαλικά του κατασκευάσματα. (Δείτε εδώ  μια πολύ πρόσφατη μυθοπλασία του).

«Δεν υπάρχουν εφημερίδες που να εκδίδονται για να εκφράζουν απόψεις διαφορετικές από εκείνες του ιδιοκτήτη τους ή να υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα» έγραφε στην στήλη του στο «Βήμα» στις 8/1/2012, ο Λαμπράκης πρώην εργοδότης του Γ. Παπαχρήστου. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα έλεγε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σημερινό αφεντικό του δημοσιογράφου των «Νέων». 

Αφού λοιπόν η «γραμμή» της νέας ιδιοκτησίας των «Νέων» είναι να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, είναι επόμενο και οι αρθρογράφοι της εφημερίδας να συνταχτούν στην ίδια κατεύθυνση. 
Τα αλλεπάλληλα πρωτοσέλιδα αυτής της εφημερίδας συντασσόμενα απόλυτα με την γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτός των άλλων κάνουν και συνεχείς αναφορές στις ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της παρεχόμενη δημόσιας υγείας.

Στην ίδια ρότα και ορισμένα άρθρα που υπογράφει ο Γ. Παπαχρήστου.   Πρόσφατα μάλιστα, ο δημοσιογράφος των «Νέων», επικαλούμενος  ότι ο ίδιος ήταν παρόν, αναφέρει ένα περιστατικό που συνέβη σε φίλο ο οποίος αντιμετώπιζε «οξεία κρίση γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης» και  μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στο νοσοκομείο της Σύρου.
Όπως παρουσιάζει το γεγονός –το οποίο η Διοίκηση του Γ.Ν. Σύρου αμφισβητεί ενώ κατέθεσε  «αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση στις ανυπόστατες και ψευδείς καταγγελίες τόσο κατά του δημοσιογράφου όσο και κατά του εντύπου»-, δείχνει ένα δημόσιο σύστημα υγείας σε πλήρη διάλυση.

Μπροστά σ’ αυτό το δημοσίευμα ο Π. Πολάκης δεν έμεινε αδιάφορος. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αφού χαρακτηρίζει «οχιά» «αισχρό λασπολόγο»,   «λιβανιστήρι της σαπίλας» και «πληρωμένη γραφίδα της διαπλοκής»,  τον Γ. Παπαχρήστου, απαντώντας στο δημοσίευμα του, προχωράει σε μια όντως εντυπωσιακή κίνηση.  Δημοσιεύει φωτογραφίες που «του έστειλαν πριν λίγο καιρό κάποιοι άσπονδοι του φίλοι», του Γ. Παπαχρήστου, οι οποίες τον  «δείχνουν στην Μαρίνα Γλυφάδας στο κρουιζερ (με αγγλική σημαία), ενός διευθυντικού στελέχους μεγάλης ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ» με το οποίο αναχωρούν  «για προορισμό σε κοντινό νησί».

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη και προφανώς χάνοντας την ψυχραιμία του ο δημοσιογράφος των «Νέων» σε σημερινό του δημοσίευμα σχολιάζει την ανάρτηση Πολάκη κάνοντας λόγο ότι αυτή περιέχει «κυπατζίδικες φωτογραφίες, εμφανώς προϊόν και αποτέλεσμα παρακολούθησης μου, τραβηγμένες άγνωστο από ποιον, κατ΄εντολήν όμως κάποιου – με αδιευκρίνιστο τόσο το προς ποια χρήση λήφθηκαν πλην του εκβιασμού, όπως και το προς όφελος τίνος;».

Και συνεχίζει το πόνημα του ο Γ. Παπαχρήστου στρεφόμενος κατά του πρωθυπουργού και αναρωτώμενος: «επί της διακυβέρνησής του ποινικοποιούνται οι προσωπικού χαρακτήρα σχέσεις, και αν συμβαίνει αυτό, τότε τι είναι εκείνο που κάνει τη διαφορά με τον Λαβρέντι Μπέρια και τις μεθόδους του, ως επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας του Στάλιν;». (Είναι της μόδας τώρα οι αναφορές στον Στάλιν, οπότε …)

Και δεν σταματάει εκεί ο Παπαχρήστου. Φτάνει στο σημείο να απειλήσει τον  Τσίπρα αφού γι’ αυτόν  «δεν υπάρχει κανείς Πολάκης. Δεν τον βλέπω! Για μένα υπάρχει ο Τσίπρας. Αυτός τον διόρισε, αυτός τον στηρίζει, αυτός τον ξαμολάει κάθε τόσο για να χυδαιολογήσει κατά των πολιτικών του αντιπάλων». 

Και που εστιάζεται η έμμεση απειλή; Στο απόσπασμα του κειμένου του στο οποίο απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό γράφει: «επιθυμεί ίσως να ασχοληθούμε για το πού πέρασε, και περνάει, τους καλοκαιρινούς μήνες, σε ποιον ανήκει η κατοικία στο Λαύριο, πόσο κοστίζει, με ποιους γειτονεύει και όλα τα συναφή;».

Μας λέει δηλαδή με δυο λόγια ο «έγκριτος» δημοσιογράφος: «Εχω εγώ τα κονέ μου με πλουτοκράτες, αλλά γνωρίζω ότι και ο Τσίπρας έχει παρόμοια αλισβερίσια».

Μάλιστα. «Ομορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος».  «Πληρωμένη γραφίδα της διαπλοκής», ο ένας, «νταλαβέρια με κυπατζίδικες μεθόδους ο άλλος», και στην μέση μια σειρά υπονοούμενα για τις παρασκηνιακές δραστηριότητες του πρωθυπουργού. Τόμπολα.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/08/blog-post_65.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου