Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Η μίνι φούστα, ο κακός κομμουνισμός και οι σωτήρες Αμερικάνοι

Ο Τραμπ είναι «κομμουνιστής» τελικά!




Γιάννης Λαζάρου 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεφτιλίζονται τα ΜΜΕ και η σοβαρότητα παγκοσμίων ηγετών τύπου μαριονέτας όπως οι πρόεδροι των ΗΠΑ, αλλά ούτε θα είναι και η τελευταία. Η δύναμη των ΜΜΕ είναι τεράστια φυσικά και οι μάζες μπορούν να πιστέψουν τα πάντα. 
Το δυστύχημα είναι ότι οι άνθρωποι, όχι μόνο δεν θέλουν να δουν την αλήθεια, αλλά για λόγους που χρήζουν ψυχικής ανάλυσης, βολεύονται με την ιλουστρασιόν «πραγματικότητα». 


Το παραμύθι, λέει, πως ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ,  ο στρατηγός McMaster προσπάθησε με «σοβαρά επιχειρήματα» να πείσει τον πλανητάρχη(;) να επαναλάβει την προσπάθεια να «σώσει» το Αφγανιστάν. Για να το πετύχει και να πειστεί ο Τραμπ, του έδειξε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία από το 1972, Αφγανών γυναικών με μίνι φούστες που περπατούν χαρούμενες στην Καμπούλ. "Ορίστε", είπε στον πρόεδρο, "οι δυτικές αξίες και τα πρότυπά μας υπήρχαν στο Αφγανιστάν και μπορούν να επιστρέψουν πάλι, με την βοήθειά μας". 

Η μεγάλη ειρωνεία είναι ότι το 1972, όταν τραβήχτηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ, το Αφγανιστάν βρισκόταν σταθερά υπό την επιρροή της Σοβιετικής Ένωσης, όπως ήταν από το 1953, όταν ανέβηκε στην εξουσία πρωθυπουργός Mohammed Daoud Khan και καθιέρωσε μια σειρά προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων των ίσων δικαιωμάτων για τις γυναίκες. 

Το παραμύθι συνεχίζει να λέει πως: Ενώ ο καλός πρόεδρος ήταν αντίθετος με τον πόλεμο, οι προσπάθειες του McMaster και η φωτογραφία με τις μίνι φούστες τον έπεισαν  να συνεχίσει τον πόλεμο. Ποιος τα λέει αυτά; Μα η "Washington Post" φυσικά. 

Στον πλανητάρχη δεν είπαν πως όλα αυτά που του παρουσίασαν για πρόοδο και δυτικό τρόπο ζωής έγιναν αφού ο Mohammed Daoud Khan ανέτρεψε τον βασιλιά  Mohammed Zahir Shah και δέχτηκε την σοβιετική βοήθεια. 
Επίσης, δεν του είπαν πως αυτόν τον ωραίο τρόπο ζωής τον ανέτρεψαν οι ΗΠΑ με τον χαϊδεμένο της Ουάσινγκτον, Οσάμα Μπιν Λάντεν , αναγκάζοντας τις γυναίκες να φοράνε μπούργκα αντί μίνι φούστας. 

Κάποιος πονηρός μπορεί να σκεφτεί. "Ρε μπας και είναι κομμουνιστές ο McMaster και ο Τραμπ; Μήπως τελικά παλεύουν να διώξουν τους «κακούς Αμερικάνους» και να επαναφέρουν την κομμουνιστική επιρροή για την ελευθερία της χώρας;".
Φυσικά η αλήθεια που φωνάζουν κάποιοι και μέσα στις ΗΠΑ είναι διαφορετική (εδώ), όμως τα παραμύθια βολεύουν τους λαούς και τα αγαπούν.


στον τοιχο

http://gregordergrieche.blogspot.gr/2017/08/blog-post_82.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου