Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Μας συγκίνησε με το κείμενο του ο κ. Μαρινάκης ...



Του Γ. Γ.

Το έχουμε γράψει. Δεν γινόταν διαφορετικά παρά να ακουστούν οι παρακλήσεις προς τον Πανάγαθο από την «Θειοτάτη Παναγιότητα», οπότε οι μπίζνες του Βαγγέλη Μαρινάκη πάνε μια χαρά.
Σε ένα βαθμό μάλιστα συγκινηθήκαμε που ο αξιοπρεπέστατος αυτός κύριος επένδυσε τόσα χρήματα για να μην μας λείψει η «έγκυρη ανεξάρτητη ενημέρωση»

Όπως μας λέει, λοιπόν, αυτός ο άνθρωπος, υπόδειγμα επιχειρηματία εξασφαλίζει «την οικονομική επιβίωση και περαιτέρω ανάπτυξή των δυο αυτών εφημερίδων γιατί αυτές «ενσαρκώνουν τις καλύτερες παραδόσεις της Ιστορίας του Ελληνικού Τύπου». 

Αναφέρει πάρα πολλά ακόμα σε ένα κείμενο του, ο κύριος Μαρινάκης, αλλά εμείς σταθήκαμε στο μεγαλείο ψυχής του όπως αυτό εκφράζετε με το έντονο ενδιαφέρον του για «την προκοπή του τόπου και των ανθρώπων του».

Όπως μας λέει «Το ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» ήταν «ο καθρέφτης της Ελληνικής Ιστορίας των τελευταίων ενενήντα χρόνων». 
Συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε. Με μια προσθήκη μόνο. Δεν «καθρέφτιζαν» μόνο τα γεγονότα αλλά προσπαθούσαν και να τα διαμορφώσουν.  

«Και θα συνεχίσουν την παράδοσή τους με τις ίδιες αρχές, με πρώτες τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη», μας δηλώνει κατηγορηματικά ο νέος ιδιοκτήτης του συγκροτήματος.

Κανένας που έχει στοιχειώδη γνώση της πρόσφατης ιστορίας μας δεν μπορεί να αμφιβάλλει γι’ αυτό. Σίγουρα θα γνωρίζει ότι το εκδοτικό συγκρότημα στο οποίο ηγείται σήμερα ο κ. Μαρινάκης χειροκροτούσε την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα τον Απρίλη του '41 και όταν τα στρατεύματα του άξονα είχαν καταλάβει ολόκληρη την Ελλάδα τύπωνε όλα τα έντυπα/βιβλία/προκηρύξεις των Ναζί που χρησιμοποιούσαν στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.
Αν αυτό δεν είναι αγώνας για την «Ελευθερία» τότε τι είναι;

Προφανώς και ο νέος ιδιοκτήτης του συγκροτήματος θα στρατεύσει τα έντυπα του συγκροτήματος για την «Κοινωνική Δικαιοσύνη», όπως αγωνιζόταν για το παρελθόν. Όπως π.χ το Μάρτη του '52 όταν επιδοκίμαζαν την εκτέλεση του Μπελογιάννη. 

Οσο πια για το αγώνα που θα κάνει για την«Δημοκρατία» το θεωρούμε δεδομένο. Το έχουμε δει και στα «Ιουλιανά» του ‘65. Τώρα, αν τότε ο λαός είχε εξοργιστεί και έκαιγε τα έντυπα του συγκροτήματος ήταν μια κακιά στιγμή.

Οσο δε για την «έγκυρη και σφαιρική πληροφόρηση» που θα μας προσφέρουν «ΝΕΑ» και «ΒΗΜΑ» δεν πρέπει να το συζητάμε καν, αναλογιζόμενοι τα καταπληκτικά ρεπορτάζ αυτών των εφημερίδων για … το νερό του Καματερού και την περιγραφή γεγονότων που συνέβησαν μόνο στην φαντασία συντακτών του (βλ περίπτωση Χασαπόπουλου). 
Και στην περίπτωση που αυτό κάποιοι το αγνοούν να θυμίσουμε ότι ο συντάκτης του «Βήματος», Ιορδάνης Χασαπόπουλος, «ανακάλυψε» σε ένα γλαφυρό και απόλυτα περιγραφικό ρεπορτάζ του (είναι στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε) τον Ταγίπ Ερντογάν να συνομιλεί με τον Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο τούρκος πρωθυπουργός ήταν στη χώρα του και μιλούσε σε κομματική συγκέντρωση!

Από κει και πέρα δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε τα καλύτερα στον κ. Μαρινάκη κάτι που θεωρούμε αναμενόμενο αφού σαν ευσεβέστατος χριστιανός έχει τις ευχές από την «Θειοτάτη Παναγιότητα».


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/08/blog-post_31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου