Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Συνδικάτο ΟΤΑ –θάνατος συμβασιούχου: Επίθεση σε Σκουρλετη, δήμο Μαραθώνα



Επίθεση στην δημοτική Αρχή «που αξιοποιώντας την αντεργατική νομοθεσία στέλνει τους εργαζόμενους 2 και 3 η ώρα το πρωί να μαζεύουν σκουπίδια», αλλά και στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, εξαπολύει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής για το θάνατο του συμβασιούχου του δήμου Μαραθώνα. «Δεν έχει τσίπα ο Υπουργός Εργασίας Σκουρλέτης που βγαίνει και λέει ότι έλυσε το θέμα των συμβασιούχων την ίδια στιγμή που αυτοί ζουν στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα. Καλούμε τη κυβέρνηση να πάρει επιτέλους μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στην καθαριότητα. Δεν πάει άλλο!», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Άλλος ένας νεκρός εργάτης στην καθαριότητα αυτή τη φορά του δήμου Μαραθώνα. Ο συνάδελφος έχασε τη ζωή του τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της αποκομιδής απορριμμάτων μετά από σύγκρουση με διερχόμενο αυτοκίνητο. Ο συνάδελφος εργαζόταν με 8μηνη σύμβαση και επρόκειτο να απολυθεί σε λίγες μέρες.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και συμπαραστέκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.
Η κατάσταση με τα εργατικά ατυχήματα στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων είναι τραγική.
Η 24ώρη λειτουργία των υπηρεσιών στρέφεται ενάντια στην ασφάλεια των συναδέλφων που καταπονούνται και εκτίθενται σε μία σειρά από σοβαρούς κινδύνους. Είναι μεγάλη η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που αξιοποιώντας την αντεργατική νομοθεσία στέλνει τους εργαζόμενους 2 και 3 η ώρα το πρωί να μαζεύουν σκουπίδια. Το γεγονός ότι η ιδιαίτερα βαριά και επικίνδυνη εργασία της αποκομιδής απορριμμάτων γίνεται σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό από εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς εμπειρία και εκπαίδευση, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ΕΕ, που και αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί και επεκτείνει.
Δεν έχει τσίπα ο Υπουργός Εργασίας Σκουρλέτης που βγαίνει και λέει ότι έλυσε το θέμα των συμβασιούχων την ίδια στιγμή που αυτοί ζουν στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα. Καλούμε τη κυβέρνηση να πάρει επιτέλους μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στην καθαριότητα. Δεν πάει άλλο!
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποδεχθούμε ως “κανονικότητα” ότι θα πηγαίνουμε για ένα κομμάτι ψωμί για δουλειά, θα κινδυνεύουμε να μη γυρίσουμε στο σπίτι μας,  ενώ θα ξέρουμε ότι αύριο θα είμαστε άνεργοι. Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μας να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέτρα για την υγιεινή και ασφάλειά μας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/sindikato-ota-thanatos-simvasiouxou-epithesi-se-skourleti-dimo-marathona/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου