Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Εποχή των fake news, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεχνάει τα δικά του

Πολύ καλά κάνει η ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ left.gr και«κρέμασε στα μανταλάκια» μια σειρά έγκυρους υποτίθεται ιστότοπους γιατί για άλλη μια φορά βρέθηκαν εκτεθειμένοι παρουσιάζοντας μια ψευδή είδηση.
Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα, προσφέρθηκε να εργαστεί σαν εθελόντρια στην Ψυχιατρική κλινική του Αιγινήτειου.

Κάπου οι συντάκτες αυτών των ιστότοπων διάβασαν ότι μια κυρία συνονόματη της γυναίκας του πρωθυπουργού πρόκειται να προσφέρει εθελοντικά της υπηρεσίες της στο νοσοκομείο που αναφέραμε και αμέσως την ταύτισαν με την σύζυγο του Τσίπρα, μη μπαίνοντας στον κόπο να διασταυρώσουν την είδηση.

Με αφορμή λοιπόν αυτό το γεγονός η ιστοσελίδα που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει ότι «ζούμε στην εποχή των fake news...». Συμφωνούμε και επαυξάνουμε σ’ αυτή την εκτίμηση. Μόνο όμως που είναι ελλιπείς. Κι αυτό γιατί η καλή αυτή ιστοσελίδα ξέχασε να συμπεριλάβει και τον εαυτό της στους ιστότοπους που επιδίδονται … σ’ αυτό το σπορ.
Το γράφουμε αυτό γιατί αν και έχουν περάσει τόσες ώρες από την διαπιστωμένη ανακρίβεια της «είδησης» ότι μέλη του «Ρουβίκωνα» έκαναν παρέμβαση σε κτήριο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Μαρινάκη, αυτό το δημοσίευμα εξακολουθεί να υπάρχει στο left.gr. Μήπως αυτό δεν εντάσσεται στα fake news;


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/08/fake-news.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου